SIAB 2018, impresii pe scurt :
- auto au fost expuse intr-o aripa noua, moderna, curata, frumos amenajat si organizat- acesta a fost punctul forte al expozitiei
- participanti noi fata de anul trecut cand au fost se pare numai "amici" Tiriac-auto.
- absente notabile : Dacia, Renault, Nissan, Peugeot, Citroen, Mercedes(cateva black cab),
- prezente : Audi, Bentley, BMW, Ford, Honda, Isuzu, Kia, Lamborghini, Lexus, Mazda, Mini, Opel, Porsche, Rolls, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, WV, Volvo.
BMW(i8) si Mini foarte bine reprezentat, Lexus a venit cu 2 SUV-uri, Volvo impresionant! XC60 bijuterie de familie, iar XC40 cu preturi intre 30 000e si 47 000e isi merita titlul.
XC40 in varianta "ieftina" are un motor in 3 cilindre de 1500cmc si 156cp/265Nm, fiind singurul "manual" pe benzina, ceea ce mi se pare super ok.
Daca mai "sari" cu 5000 vei avea motor de 2000cmc, automat, 190cp/300Nm. Si nu, NU este diesel, tot benzina. Si mai sunt optiuni ! Ca orice Volvo, este confortabila si spatioasa !
Specific Romaniei : am gasit numeroase exponate incuiate, cu manerul usii rupt, cu butonul pt. cheie rupt, pline de grasime si amprente, pline de cutii goale de suc, de paie, ambalaje de dulciuri, vizitatori stand in masina si jucandu-se pe telefon(??), la Skoda reprezentantii firmei au sarit repede sa ne deschida usile masinii dupa ce ne-am urcat intr-un Kodiaq, motivand ca se fura accesorii.
i-am raspuns ca tocmai trageam de nuca de la schimbator si sotia de butoanele de la clima !!
WV Touareg era probabil bijuteria expozitiei(!!)(pe langa Rolls) inconjurat de cordon si doi bategarzi iar din interior se revarsau multe picoare lungi intre 1,30 si 1,5m. Ori la expo ori in foto, nicio diferenta !
T-Roc, o masina colorata, pentru tineri si.scumpa. O varianta a lui, pe aceeasi platforma, dar mai ieftina, am gasit la Seat.
Seat Arona si Seat Arona FR erau noutatile lor si posibile concuretnte ptr. Vitara.
Audi era "tot" incuiat, am trecut pe langa ...
La Suzuki era ...liniste, la propriu !
Per ansamblu, gazda(romexpo) s-a prezentat foarte bine, participantii(cati au fost!) s-au straduit si ei, dar vizitatorii au fost jalnici.
La iesirea din pavilion puteai merge in zona bombelor calorice, foarte diverse de altfel !
Incerc cateva foto :