Am deschis acest topic pt. ca dupa cautari am gasit doar ceva franturi prin diverse topice, legate de sigurantele si legatura lor cu consumatorii.
Pe scurt, aseara am fost suficient de obosit cat sa introduc incarcatorul defect al GPS-ului (am aflat apoi in casa ca are un scurt), in priza din consola, astfel incat am ramas fara curent la bricheta. Si ca sa fiu si mai destept (spre scuza mea, am crezut ca GPS-ul poate avea ceva ...), am testat si priza din spate (portbagaj), iar ca efect imediat, am ramas fara curent la radio, afisajul digital de deasupra radioului (cu temperatura, ora, consum) si la stergatorul spate.
Dupa ce am aruncat incarcatorul, am inceput sa caut informatii care sa ma ajute sa remediez situatia, si astfel am depistat locul greu accesibil in care sunt sigurantele, precum si faptul ca eu am un stoc suficient de sigurante de rezerva ... insa de alta dimensiune (fizica).
Evident ca tematicile nu se termina aici, ci ca sa fie si mai interesanta problema, dupa ce am gasit informatiile legate de posibilele sigurante arse (1, 5 si 6), pe intunericul de afara (era ora 22), nu am reusit sa gasesc nici o metoda eficienta/corecta sa si pot scoate aceste sigurante.
Una peste alta, am reusit sa scot aceste sigurante azi dimineata si sa constat ca sunt arse, insa nedumerirea mea mare ramane:
- avem sau nu in dotarea masinii, o clema de scos sigurantele ? Si daca da ... pe unde trebuie s-o caut ?