Autor Subiect: Clema pt scos sigurante ?  (Citit de 3258 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Clema pt scos sigurante ?
« : 12.Mar.2014, 08:54:46 a.m. »
Am deschis acest topic pt. ca dupa cautari am gasit doar ceva franturi prin diverse topice, legate de sigurantele si legatura lor cu consumatorii.
Pe scurt, aseara am fost suficient de obosit cat sa introduc incarcatorul defect al GPS-ului (am aflat apoi in casa ca are un scurt),  in priza din consola, astfel incat am ramas fara curent la bricheta. Si ca sa fiu si mai destept (spre scuza mea, am crezut ca GPS-ul poate avea ceva ...), am testat si priza din spate (portbagaj), iar ca efect imediat, am ramas fara curent la radio, afisajul digital de deasupra radioului (cu temperatura, ora, consum) si la stergatorul spate.
Dupa ce am aruncat incarcatorul, am inceput sa caut informatii care sa ma ajute sa remediez situatia, si astfel am depistat locul greu accesibil in care sunt sigurantele, precum si faptul ca eu am un stoc suficient de sigurante de rezerva ... insa de alta dimensiune (fizica).
Evident ca tematicile nu se termina aici, ci ca sa fie si mai interesanta problema, dupa ce am gasit informatiile legate de posibilele sigurante arse (1, 5 si 6), pe intunericul de afara (era ora 22), nu am reusit sa gasesc nici o metoda eficienta/corecta sa si pot scoate aceste sigurante.
Una peste alta, am reusit sa scot aceste sigurante azi dimineata si sa constat ca sunt arse, insa nedumerirea mea mare ramane:
- avem sau nu in dotarea masinii, o clema de scos sigurantele ? Si daca da ... pe unde trebuie s-o caut ?

Offline BXXENL

Re: Clema pt scos sigurante ?
« Răspuns #1 : 12.Mar.2014, 08:59:07 a.m. »
Avem, in cutiuta cu sigurante si relee din compartimentul motor.  :good:
  • SX4 1.5
Alex

Offline ASZ

« Răspuns #2 : 12.Mar.2014, 09:20:34 a.m. »
Din pacate am cautat si acolo (linga baterie) si nu ma gasit-o ...
Ma mai uit odata ... insa se prea poate s-o fi agatat careva la vreo revizie/reparatie.

Offline BXXENL

« Răspuns #3 : 12.Mar.2014, 10:07:26 a.m. »
Verifica manualul, ca sa vezi exact cum arata si unde trebuia sa fie, astfel vei stii daca ai pierdut-o. Eu le scot cu un patentel micut cu cioc, dar se scot foarte usor si cu o penseta din aceea pt sprancene ;) Costa cativa lei probabil, la prima taraba.
  • SX4 1.5
Alex

Offline fireburn

« Răspuns #4 : 12.Mar.2014, 10:08:39 a.m. »
Spune daca ai gasit-o acolo, ca e o informatie utila.

Offline BXXENL

« Răspuns #5 : 12.Mar.2014, 10:11:57 a.m. »
« Ultima Modificare: 12.Mar.2014, 10:15:20 a.m. de BXXENL »
  • SX4 1.5
Alex

Offline ASZ

« Răspuns #6 : 12.Mar.2014, 10:19:10 a.m. »
Da, acum am revenit de la masina si am gasit-o prinsa in capacul cutiei de sigurante din compartimentul motor. (acum am vazut si poza postata BXXENL ... insa din  intamplare o gasisem si eu)
Insa e dificil de utilizat, iar penseta de sprancene am lasat-o azi dimineata in masina ... ca nu face nici o treaba. Sunt asa de tare infiipte sigurantele in soclu ca de abia am reusit sa scot cele 3 sigurante arse (cu clema, cu penseta si o surubelnita ...)

Am curent acum la toate accesoriile ...

Va multumesc pt. informatii.

Offline BXXENL

« Răspuns #7 : 12.Mar.2014, 10:23:58 a.m. »
Foarte bine ca ies greu. Gandeste-te ce vibratii sunt, zii de zi...s-ar scutura de toate sigurantele panoul ala. Trebuie sa strangi tare tare tare de varful clestisorului ca sa le poti extrage fara sa alunece de pe siguranta.
  • SX4 1.5
Alex

Offline fireburn

« Răspuns #8 : 12.Mar.2014, 11:26:59 a.m. »
Va multumesc pentru info.
Nu se stie niciodata cand ai nevoie.

ASZ, ai masurat sigurantele inainte de a le scoate ? su ai folosit alta metoda ca sa le identifici pe cele arse ?

Offline BXXENL

« Răspuns #9 : 12.Mar.2014, 11:31:19 a.m. »
Cand ceva electric nu merge, schimbi direct siguranta. Uneori poate parea intreaga dar sa nu fie asa. Vezi in manual ce nr are siguranta de la ce nu-ti mai merge, si o schimbi cu alta de amperaj identic. Nu e nevoie sa arate asa rau pt a nu mai fi buna, si nici nu ai cum sa le masori fara sa le scoti.

« Ultima Modificare: 12.Mar.2014, 11:38:13 a.m. de BXXENL »
  • SX4 1.5
Alex