Sa reinviem acest topic : cu ce mi am pierdut eu vremea in ultima luna !
Din dorinta de a avea confort mai mare si de a plati mai putin am luat decizia sa montez in casa un termosemineu in paralel cu instalatia de incalzire ( termosemineu cu incalzire apa calda pt traseul de calorifere ) . Dupa studii aprofundate nopti pierdute pe net am decis sa fac si asta :
- termosemineu 22 kw adus pe comanda din Bulgaria am iesit la jumatate de pret decat daca l as fi cumparat din Romania ( aceeasi firma , acelasi tip si putere )
- hornul l am confectionat personal intru cat o firma din cluj mi a cerut un pret ca era sa lesin ; constructie inox captusit cu vata bazaltica , folie aluminizata si inchis in exterior cu tabla galvanizata ( cost 1/3 din pretul unuia comandat de a gata ) hornul are 5 m + legatura 1,5 m .
- montat supape de sens pe circuit astfel ca , atunci cand merge centrala pe gaz sa nu mi foloseasca boileru din termosemineu ca si calorifer si invers cand merge termosemineul sa nu folosesca schimbatorul de caldura din centrala pe post de calorifer ( cost doar supapele )
- pompa recirculare
- vas de expansiune 50 L ( prima data am incercat cu unul de 12 l insa nu facea fata )
-supapa de siguranta 2,5 bar
- aerisitor automat
- termomanometru care indica temperatura apei calde la iesire din termosemineu si presiunea in bar
Priza de aer din tub de canalizare pvc de 110 .
Toata instalatia cu toate acareturile este facuta integral de mine , deci manopera 0 lei
Vreau sa va spun ca este cu totul si cu totul alta viata cand ai temperatura constanta in toata casa ( 300 mp cat incalzesc eu ) undeva la 23 grade .