Autor Subiect: Spatiu camere/ casa / proprietate - necesare traiului decent  (Citit de 7242 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Re: Spatiu camere/ casa / proprietate - necesare traiului decent
« Răspuns #20 : 25.Feb.2014, 11:30:45 p.m. »
Si intervin eu... Trăiesc in 20 si o idee de m2 de mai bine de 7 ani si nu m-am sinucis... Inca :D
In alta ordine de idei... I rather collect moments than objects :)
Aaah.. Si inca ceva: cati dintre voi ati citit 'arta simplității"?

Sent from my 

Drept ! De-asta ma multumesc cu ce am si ma bucur ca am si atat. Si nu investesc in case, telefoane, jipane... Zbor la munte de cel putin 2 ori pe luna (de-as putea mai muuuult...)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline VAXXi

« Răspuns #21 : 25.Feb.2014, 11:32:14 p.m. »
Aaah.. Si inca ceva: cati dintre voi ati citit 'arta simplității"?

Am incercat, da' mi se clatina strungul si a trebuit s-o folosesc ca sa-l proptesc :D Stiu ce zici tu, dar cum am zis si mai sus - depinde de necesitatile persoanei, hobbyuri, pasiuni. Unii sunt fericiti c-o biblioteca de carti, altii cu un birou + calculator + net, altii cu un garaj de scule.

Ca (oarecum fost) calator cu meseria, garsonierele imi displac profund ca idee dintr-un singur motiv: imi aduc aminte de camera de hotel. Prin afara nici nu prea exista conceptul, se da listingul la imobiliare ca numar de dormitoare (de la 1 in sus), iar sufrageria + bucataria (camere separata, nu tampenia asta moderna cu openspace sa pleci d-acasa mirosind a paine prajita si bacon) sunt de facto.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Online NicNic

« Răspuns #22 : 25.Feb.2014, 11:51:59 p.m. »
Cat mai ieftina, la ora actuala, se traduce in casa de chirpici  [...]
Next step, lemn ... http://apicom.ro/ de exemplu (nu am treaba cu ei, doar am vazut un banner pe DN1), dar mi se pare destul de scumpe pentru ce sunt.

Nu am nimic impotriva chirpicilor. Poate doar eficienta economica.

Despre varianta de la apicom, e foarte corecta, Mai trebuie sa o analizez, numai.
Chestia cu corvoada intretinerii unei curti e relativa.: eu visez la o curte de iarba (balarii tunse) in care sa dau un sut la minge si sa nu fiu nevoit sa sar gardu'  la vecini ca sa imi recuperez mingea.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline miaunica

« Răspuns #23 : 25.Feb.2014, 11:54:01 p.m. »
Pentru mine idealul ar fi o casa de tip D+P+M., cu o suprafta utila de 200mp. La demisol as aseza spatiu tehnic, spalatorie, uscatorie..., la parter bucatarie, living, doua bai, 3 dormitoare si un birou micut, iar la mansarda impartita in doua, o parte pt copii si o parte pt adulti... Curtea nu  foarte mare, undeva la 500mp, sa aibe loc doua javrelnite, gazon, foisor si jucariile la fete...
Din acest ideal am atins  330mp, la buza orasului, cu un P+ E semimansardat si un pod mititel,  cu o suprafata utila de 130mp...Am combinat livingul cu biroul, fetele au fiecare camera lor, noi pe a noastra si o canapea disponibila pt cei ce innopteaza pe la noi ;). In curte i-am lasat si javrelnitei locul ei, florilor pe al lor si a mai rams si de o palma de gazon. Nu intorc masina in camera, nici caruta in living! Dormitoarele au aproximativ 15mp, bucataria 13mp, livingul 35mp. Simt fiecare mp la dat cu mopul :D Mai mult ar fi prea mult :D.  La momentul achizitiei aveam de ales intre un apartament la bloc si aceasta casuta. Nu cobor din bloc in mall si imi las opincile la bariera ca sa intru in oras, dar e liniste!
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline VAXXi

Re: Re: Spatiu camere/ casa / proprietate - necesare traiului decent
« Răspuns #24 : 26.Feb.2014, 12:01:19 a.m. »
imi las opincile la bariera ca sa intru in oras, dar e liniste!

Domnești? :D
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline coby

« Răspuns #25 : 26.Feb.2014, 12:01:40 a.m. »
:) daca sunteti multumiti cu ce aveti este f bine , nu spun ca este un lucru rau ;
@cristidav are dreptate " la noi " in apuseni , transilvania gasesti locuri minunate pt o casa de vis , terenul fiind inca destul de accesibil in zonele rurale ; eu sunt din cluj si stau in zona aproape centrala de aici si curtea mai mica - un neajuns care ma doare sincer :) , insa casuta ideala v am zis cum vreau sa fie - si chiar daca ma apuc de ea peste 1 an sau 2 ,  nu ma impiedica sa merg de 2 ori pe luna unde vreau ( in Romania ) sa stau un week end sa fiu tratat ca un rege , in tari straine am fost / locuit  , dar inca nu am terminat de vazut tara asta asa ca tot aici imi place :).
1 . Cheluieli de intretinere tinand cont de suprafata actuala eu zic ca is decente ( 1200 ron / luna iarna  la gaz ( 22 grade permanent )  + 56 lei curentul - am doar neoane cu lumina calda si becuri cu led -si  apa vine cam 120 lei/ luna )= asta iarna , ca vara gazul vine in jur de 65 lei restul is neschimbate .
2. Au mai zis unii pe aici curatenie / praf etc - e de munca ca la orice casa doar timpul e mai mare - nu cu mult .
Daca e sa divagam in plus fata de spatiul casei atunci sunt de acord cu cel care a zis ca minim 2 ha de teren in jurul casei sunt indispensabili - unde mai pui ca l treci la pasune si ai ajutor financiar de la APIA  :-)) ...
Eu am prieteni care "stau " mult mai bine ca mine - eu fiind un parlit  :( dar niciodata nu s a pus problema asa , adica fiecare isi stie prioritatile in viata , nu ?
auto si moto

Online NicNic

« Răspuns #26 : 26.Feb.2014, 12:06:01 a.m. »
@miaunica:

Suna foarte bine ce spui, aproape de ce as vrea si eu.
Chiar si varianta reala.....
Ce ai realizat e peste media sau posibilitatile multora. Felicitari!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline cristidav

« Răspuns #27 : 26.Feb.2014, 08:21:43 a.m. »
cobo,m-ai cucerit la faza cu "inca n-am terminat de vazut taa asta, asa ca tot aici imi place". atat de rar o aud de la romani incat nu-mi cred urechile cand o fac. toti se lafaie in tari straine si nu stiu in tara asta numai de v prahovei si mare. rusine. (nu toti de pe forum, ci din jurul nostru, la general )
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Spatiu camere/ casa / proprietate - necesare traiului decent
« Răspuns #28 : 26.Feb.2014, 09:24:03 a.m. »

Citat din: NicNic link=topic=5165.msg1#msg1 date=
Ce ai realizat e peste media sau posibilitatile multora. Felicitari!
[/quote
Ce AU REALIZAT mai @NicNic... Ca-s 2: @miaunica & @SGD :P

Sent from my 
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline miaunica

« Răspuns #29 : 26.Feb.2014, 09:35:04 a.m. »
@ cristyyy 2003  nu fi rau! suntem chiar 4  :P ...@ Nic Nic discuta doar cu mine, ca doar eu m-am bagat in discutiune   :)
@ Vaxxi, da, la intrare in Domnesti, administrativ tinem de Clinceni.
@coby : de cate ori pe zi stergi praful?...eu il sterg zilnic! crede-ma, ca simt fiecare mp! am stat si la casa pe un nivel si la casa cu etaj...e diferenta. e diferenta si la cheltuiala de intretinere (incalzire) si la curatenie si la miscare...am un "bagaj"de 9kg cu care patrulez parter-etaj de cel putin 20 de ori pe zi...bine ca va merge pe picioarele lui in curand, pt ca imbatranesc nu intineresc (a venit bunica in vizita, a urcat la nepoate in camere, apoi pana a plecat s-a rezumat sa stea in living :D ..) aerul cald urca...
cainii au stapan...pisicile au anturaj