Autor Subiect: Spatiu camere/ casa / proprietate - necesare traiului decent  (Citit de 7238 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Spatiu camere/ casa / proprietate - necesare traiului decent
« Răspuns #10 : 25.Feb.2014, 09:15:26 p.m. »
Si la 500 €/mp, inseamna 180000 €. Unde o fi? Vaslui, Zalau, Giurgiu, Congo?

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline roberto

« Răspuns #11 : 25.Feb.2014, 09:16:07 p.m. »
La mine lucrurile au evoluat normal, zic eu. Am copilarit intr-un apartament de 52mp, a urmat unul de 70mp, acum "lafaindu-ma" in 100mp. Detin si un teren bine pozitionat, pe care intentionez sa construiesc o casa de maxim 170-200mp utili. O consider 100% suficienta pentru o familie de 3-4 persoane.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline hugbear

« Răspuns #12 : 25.Feb.2014, 09:48:03 p.m. »
Si la 500 €/mp, inseamna 180000 €. Unde o fi? Vaslui, Zalau, Giurgiu, Congo?
Vorbeam de ideal, da? ;)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #13 : 25.Feb.2014, 09:49:09 p.m. »
Ideal ar fi la Londra...

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline cristidav

« Răspuns #14 : 25.Feb.2014, 10:59:01 p.m. »
Hai sa-mi dau si eu cu parerea.
Da, e adevarat ca e ideal sa ai o casa cu spatiu verde aproape de oras, daca nu chiar in oras, insa preturile nu sunt pentru un muritor de rand.

Asa ca eu, ca om de munte, as alege (si probabil asa voi face) urmatoarele:
- un ap cu 3 camere pentru familia mea de 4 persoane (3 deocamdata)
- o casuta PE munte, nu la munte, mica, modesta, daca se poate una batraneasca ieftina, dar in stare bunicica, cu enorm de mult spatiu verde in jurul ei (circa 1-2 ha)
- atat imi trebuie ca sa-mi traiesc viata fericit

Daca e cumva cineva care se intreaba daca-ti trebuie o avere pentru casa la munte si 2 ha de pamant, am sa-l surprind eu sa spun caci cu 5-7000 euro le ai, doar trebuie sa stii unde sa cauti. Prietenii stiu de ce ;)
De ce 2 ha ? Ca sa ma asigur ca nu-si construieste niciun cocalar casa in gatul meu, unde sa bage manele la greu. Cine le gestioneaza ? Sunt muuuulti tarani care iti cosesc fanul doar ca sa-l dea la animale. Un schimb profitabil.

Nu stiu la voi, dar Apusenii abunda in astfel de locuri. Eu sunt doar putin cam exigent cu criteriile de casa la mune (deh, si apa, si izolata, si padure, si liniste si sa ajunga suzi mea si frumoasa zona). E si normal pentru un om de munte sa fiu exigent, care campeaza in locuri care mai de care, nu ? :)

Pana atunci, ma multumesc cu ce am si ma bucur de viata in cei 50 mp ai apartamentului meu cu 2 camere. Multi tineri n-au nici macar atat...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline shpeedy

« Răspuns #15 : 25.Feb.2014, 11:10:13 p.m. »
Nu stiu de unde e colegu' Coby, da' sa stii ca daca iesi din Bucuresti preturile la teren/case nu mai sunt chiar atat de speriat.

Da, @Vaxxi, stiu asta (acum vreo cativa ani mi-am cumparat o proprietate la 30km de Bucuresti la pret de SX4), dar tot nu sunt fan al spatiilor de locuit de 3 cifre in mp intrucat necesita costuri mari de intretinere, iar intre a avea o casa mare si intre a avea o curte mare, cu verdeata, va castiga intotdeauna curtea... In plus, decat sa bag banii intr-o casa mare mai degraba cheltuiesc banii pe iesiri cat mai multe in afara casei.

Dar daca tot suntem la visat, mi-ar place o prefabricata Solo40 amplasata pe un deal, pe la munte...  :D
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline NicNic

« Răspuns #16 : 25.Feb.2014, 11:17:51 p.m. »
Hai ca a nimerit-o @coby cu topicul asta! (O sa il iert de cateva "smite"-uri... :D. N-am dat niciunul pana acum, dar daca trebuie, renunt...)

Unii deja au inceput sa isi faca acea casuta de vis.
Altii abia au pus de un teren mai accesibil.

Pe  mine ma intereseaza o casuta cat mai ieftina, dar placuta, pe care sa o fac in urmatorul an.

Voi citi cu interes toate experientele si variantele....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline VAXXi

« Răspuns #17 : 25.Feb.2014, 11:19:40 p.m. »
tot nu sunt fan al spatiilor de locuit de 3 cifre in mp intrucat necesita costuri mari de intretinere, iar intre a avea o casa mare si intre a avea o curte mare, cu verdeata, va castiga intotdeauna curtea...

D-acord. Cand vad lumea ca se extaziaza la case-muzeu, ii las sa se bucure dupa care le zic "acum inchipuie-ti ca tre' sa stergi praful in toata casa"  :D casele mari au si ele o logica, atunci cand stau mai multe generatii intr-una singura. La unele natii asa se poarta, se ajunge uneori pana la strabunicii/bunicii/parintii/copii in aceeasi casa, si atunci logic ca-ti trebuie de la 5-6 camere in sus.

Cu verdeata, iarasi e si acolo o limita superioara. Nu stiu cat ai avut de-a face cu treburile pamantului, da' nu e asa placut pe cat pare atunci cand discuti de suprafete mari - si ori devine o corvoada, ori ajungi sa platesti pe cineva s-o intretina. Discut de curte ornamentala, nu "am pus gazon/dale si fac sport plimband trimmerul"  :)

Si ca sa-mi dau si eu cu parerea la sondaj (hobby national, datul asta cu parerea), cred ca undeva la 30-40 m2 de persoana ar fi un spatiu decent (reiesind 60-80 m2 pentru 2 persoane). In plus sau in minus desigur, dupa necesitati/hobbyuri (eu as umple 3 camere doar cu hobbyuri  :D ).
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline VAXXi

« Răspuns #18 : 25.Feb.2014, 11:21:16 p.m. »
Pe  mine ma intereseaza o casuta cat mai ieftina, dar placuta, pe care sa o fac in urmatorul an.

Cat mai ieftina, la ora actuala, se traduce in casa de chirpici  :D stiu ca suna ("miroase") urat multora, dar are niste avantaje foarte interesante pe langa pret. In plus, cu materialele actuale de pe piata, o poti face foarte confortabila.

Next step, lemn ... http://apicom.ro/ de exemplu (nu am treaba cu ei, doar am vazut un banner pe DN1), dar mi se pare destul de scumpe pentru ce sunt.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Spatiu camere/ casa / proprietate - necesare traiului decent
« Răspuns #19 : 25.Feb.2014, 11:23:43 p.m. »
Si intervin eu... Trăiesc in 20 si o idee de m2 de mai bine de 7 ani si nu m-am sinucis... Inca :D
In alta ordine de idei... I rather collect moments than objects :)
Aaah.. Si inca ceva: cati dintre voi ati citit 'arta simplității"?

Sent from my 
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!