Autor Subiect: Dormim  (Citit de 2227 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline coby

Re: Dormim
« Răspuns #10 : 25.Feb.2014, 04:07:22 p.m. »
Eu fac pariu cu oricare dintre voi, dupa cum a ilustrat si Laurentiu, ca la 23 de grade e ok, iar la 21 de grade, atata timp cat nu faci mancare, curatenie, etc, ci stai la calc/tv, nu stai in tricou, deci, nu e optim. Lucrez acasa, asa ca stiu ce vb. La 21-22 de grade incep sa iau o bluza pe mine, si chiar nu sunt friguros deloc !
Ce inaltime ai si cate kg ?
auto si moto

Offline cristidav

« Răspuns #11 : 25.Feb.2014, 04:11:30 p.m. »
Irelevant. Om normal. Normal ca cei supraponderali se incalzesc mai repede :)

Oricum, s-a deviat de la subiect. Cum dormim ? Important e, dupa parerea mea, sa fie temperatura constanta zi-noapte sau pacar sa nu oscileze mult.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline coby

« Răspuns #12 : 25.Feb.2014, 04:18:33 p.m. »
Irelevant. Om normal. Normal ca cei supraponderali se incalzesc mai repede :)

Oricum, s-a deviat de la subiect. Cum dormim ? Important e, dupa parerea mea, sa fie temperatura constanta zi-noapte sau pacar sa nu oscileze mult.

Este recomandat temperatura constanta atat ziua cat si noaptea = pt factura la gaz  :-)) ; odata ce scazi noaptea gradele in locuinta , dimineata cand vrei sa readuci temperatura pt zi , centrala face efort si consuma cat ai fi consumat toata noaptea daca nu chiar mai mult ;
cei supraponderali is in aceeasi situatie ca si cei scheltici , au circulatia periferica proasta .
On topic : nu exista temperatura ideala , fiecare cum s a obisnuit deci = pareri subiective !
auto si moto

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #13 : 25.Feb.2014, 04:45:45 p.m. »
Este recomandat temperatura constanta atat ziua cat si noaptea = pt factura la gaz  :-)) ; odata ce scazi noaptea gradele in locuinta , dimineata cand vrei sa readuci temperatura pt zi , centrala face efort si consuma cat ai fi consumat toata noaptea daca nu chiar mai mult ;

Nu-i asa! Pierderile de caldura din casa sunt direct proportionale cu diferenta de temperatura interior/exterior. Noaptea e mai frig decat ziua, deci, mentinand constanta temperatura in interior, vei creste pierderile, avand consum de combustibil mai mare.

Cei din occident accepta ziua o temperatura mai mare in casa (20-22 grade), iar noaptea functioneaza in intervalul 18-20 grade. Motivul: oricum se gasesc sub plapuma.

Unde ai dreptate este ca nu toti sunt la fel (caldurosi/frigurosi), iar unii isi si permit sa se simta bine in casa (adica eventual in tricou), daca au posibilitatea de a regla temperatura sursei calde si de a achita costul confortului astfel constituit. 
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline coby

« Răspuns #14 : 25.Feb.2014, 04:57:04 p.m. »
Booon , iti dau exemplul meu : casa 360 m2 din care incalzesc efectiv 310 m2 , am facut experimente cu incalzirea de m am spart - iarna trecuta si am ajuns la concluzia ca o temperatura constanta este cea mai buna alegere ( pt mine ) privind consumul de gaz - cand faceam cald ziulica si seara o scadeam putin , factura de gaz a fost mai mare ( experiment de 3-4 zile cu aceleasi temperaturi ) .
Acuma on topic repet din nou ca fiecare cum s a obisnuit , va spune ca "x" este temperatura optima la nani ;
P.S. sa nu ne luam dupa vest sau nemti care se pisa de 3 ori sa traga o data apa ....
auto si moto

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #15 : 25.Feb.2014, 06:05:00 p.m. »
Dragul meu, la asa suprafata, fac pariu ca si inaltimea medie a incaperilor depaseste 2,50 m. E  cazul sa te ingrijoreze factura la incalzire. Probabil ca inertia termica a cladirii este destul de mare si de aceea se comporta asa.
  • SX4 by Giugiaro

Offline coby

« Răspuns #16 : 25.Feb.2014, 06:12:19 p.m. »
diferenta e de max 100 lei deci nu se " vede "  :D
urmatoarea casa vreau sa fie de 450 m2 doar parter ( ca urasc etajele ) :))
auto si moto

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #17 : 25.Feb.2014, 06:17:53 p.m. »
Prima conditie pentru a obtine ceva este sa-l doresti...:)

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro

Offline sfichiu

« Răspuns #18 : 25.Feb.2014, 06:32:30 p.m. »
Acasa 21 grade,pensiuni,hoteluri :18.19.sau 2...si cat o mai fi! :D
  • VITARA S ,Matiz

Offline suzukica

« Răspuns #19 : 25.Feb.2014, 07:18:14 p.m. »
Eu iarna dorm in 26 de grade, avand in vedere caldura data de calorifere (fara repartitoare)!