Autor Subiect: GREIERE IN BUTUCUL VOLANULUI  (Citit de 3410 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline laur

GREIERE IN BUTUCUL VOLANULUI
« : 19.Feb.2014, 02:08:49 p.m. »
de la cumparare, in butucul volanului, mai exact in zona unde sunt manetele de semnal, stergator, contact,etc. , rontaie destul de enervant pentru mine, pentru  ca ceilalti ocupanti nu aud, un greiere destul de gras, atunci cand intru pe macadam. am desfacut cele 2 capace am izolat fonic cu 2 tipuri de materiale, asa cum este facuta toata masina, dar degeaba. am observat ca, in jurul coloanei volanului este o piesa de plastic cu mufe atasate care se misca, fiind prinsa in 2 cleme slabe rau . am pus un colier de plastic si am eliminat zic eu jocul. degeaba, macadamul trezeste greierele. daca stiti ceva de chestia asta si cum pot rezolva problema ?  :-(( :-? :pardon:
« Ultima Modificare: 19.Feb.2014, 02:11:41 p.m. de laur »
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline miocrl

Re: GREIERE IN BUTUCUL VOLANULUI
« Răspuns #1 : 19.Feb.2014, 02:21:28 p.m. »
e vorba de clockspring? contactorul mobil ca sa poti invarti volanul fara sa se rupa firele de airbag/comenzi radio?

Offline laur

« Răspuns #2 : 19.Feb.2014, 02:41:20 p.m. »
cred ca da. un inel de plastic in jurul volanului care are un anumit joc intentionat.....cred
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 19.Feb.2014, 06:19:03 p.m. »
Poate pui niste poze sa ne dumirim si noi despre ce e vorba.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline miocrl

Offline laur

« Răspuns #5 : 20.Feb.2014, 08:26:25 a.m. »
da, despre piesa asta este vorba si banuiesc 90 la suta ca zgomotul vine de aici. poze am sa pun cand voi desface ( nu stiu cand) sa fac o proba fara capacele de plastic si sa tin cu mana de inel pe un drum pietruit.
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 20.Feb.2014, 09:23:23 a.m. »
despre piesa asta ( http://braceautoparts.en.alibaba.com/product/671447682-213595458/Suzuki_SX4_Airbag_Clockspring.html ) este vorba si banuiesc 90 la suta ca zgomotul vine de aici.
Credeam ca e vorba de inelul ce actioneaza claxonul; e prins in 3 puncte insa ulterior mi-am dat seama ca nu prea ai cum ajunge acolo daca nu demontezi airbagul.

Revenind la zgomotul tau, ai incercat sa "indesi" niste buret intre coloana de directie si golul interior al inelului prin care aceasta trece ? Si eu am fost nevoit sa umblu prin acea zona insa nu am probleme cu acel inel dpdv al zgomotului pe drumuri denivelate.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline laur

« Răspuns #7 : 20.Feb.2014, 09:48:43 a.m. »
cel mai sigur lucru este sa desfac capacele de plastic si sa tin cu mana de piesa. asa elimin orice banuiala : este sau nu din cauza inelului. sper sa nu fie de unde zici tu, din zona cu airbagul. am incercat cu putin burete, dar cu tema sa nu blochez ceva la rotire volanului. cred ca, chestia asta era si in legatura cu revenirea manetei de semnalizare la indreptarea volanului. nu mai tin minte exact. cand desfac acolo, fotografiez si  va arat. ma enerveaza tare pentru ca am muncit foarte mult sa insonorizez toata masina, practic este o liniste deplina pana la 100 km/h (in treapta 6 ), tinand cont ca am un diesel.
« Ultima Modificare: 20.Feb.2014, 09:58:09 a.m. de laur »
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline Laurentiu

« Răspuns #8 : 20.Feb.2014, 09:58:49 a.m. »
cel mai sigur lucru este sa desfac ...
......... volanul si
... sa "indesi" niste buret intre coloana de directie si golul interior al inelului prin care aceasta trece.
Cu o cheie tubulara de 14 si un imbus de 5 sau 6 mm din cite imi amintesc, ajungi exact la piesa la care te intereseaza. Inelul de care te plingi, se roteste impreuna cu volanul.
  • Suzuki SX4

Offline laur

« Răspuns #9 : 20.Feb.2014, 11:41:00 a.m. »
ajung acolo desfacand doar cele 2 bucati de plastic care imbraca volanul. nu este mai comod si mai sigur ?
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET