Autor Subiect: schimbat anvelope.. le amestec sau nu?  (Citit de 11192 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline John16

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • Gen: Bărbat
  • Fiat Sedici 4X4 Dynamic
schimbat anvelope.. le amestec sau nu?
« : 19.Feb.2014, 11:20:59 a.m. »
Salut,

Din cauza prostiei, necunoasterii si neimplicarii, am descoperit ca masina mea(Fiat Sedici 4x4 ~60000 km) are pneurile din fata excesiv de uzate, iar cele din spate intr-o stare foarte buna(exceptand un cui intr-unul din ele, care a fost reparat).

Acum vreau sa schimb anvelopele si nu stiu cum ar fi mai bine pentru masina si mai ieftin pentru mine.
Ori iau 4 anvelope la fel ori iau 2 anvelope identice cu cele originale(Turanza ER300).

Stiu ca prima varianta ar fi optima pentru masina, insa in perioada urmatoare(cel putin vreo 3 ani) nu o sa folosesc masina prea mult, deci pneurile din spate pe care le am acum or sa tina mult si bine.

Intrebarea e, daca se merita sa schimb doar 2 anvelope, sau probabilitatea de a cauza avarii masinii(sistemului 4x4) e prea importanta si costurile vor fi in final oricum mai mari?

Multumesc pentru sfaturi si sugestii!

Offline BXXENL

Re: schimbat anvelope.. le amestec sau nu?
« Răspuns #1 : 19.Feb.2014, 11:32:01 a.m. »
Ia ce vrei, masinii nu-i pasa. Daca masina va sta perioade lungi nemiscata, e pacat sa iei anvelope noi pt ca se vor deforma de la atata stat pe loc. Cauta 2 anvelope SH si gata.

Evident, pt rezultate optime nu se amesteca, nu se pun sh-uri s.a.m.d dar daca iti adaptezi stilul de mers nu o sa ai probleme. Daca faci nebunii cu masina, nici 4 anvelope noi nu te tin mereu pe drum.
  • SX4 1.5
Alex

Offline coby

« Răspuns #2 : 19.Feb.2014, 02:07:13 p.m. »
Cumpara ti 2 anvelope noi pe fata si gata ! In caz ca "simti" ca spatele nu tine directia de drum sau nu ruleaza perfect , atunci doar cumperi inca 2 pt spate .
auto si moto

Offline John16

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #3 : 19.Feb.2014, 03:52:08 p.m. »
Multumesc pentru sfaturi. Cred ca e cel mai bine asa. Sa iau 2 pneuri noi.

O alta optiune ar fi sa pun 2 pneuri de iarna(am un set pe care trebuie sa-l arunc pentru ca ma mut si nu o sa-l mai folosesc in veci).

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 19.Feb.2014, 06:11:52 p.m. »
1. masina mea are pneurile din fata excesiv de uzate, iar cele din spate intr-o stare foarte buna(exceptand un cui intr-unul din ele, care a fost reparat).
.... O alta optiune ar fi sa pun 2 pneuri de iarna...
2. in perioada urmatoare(cel putin vreo 3 ani) nu o sa folosesc masina prea mult, deci pneurile din spate pe care le am acum or sa tina mult si bine.
1. In locul tau as trece cauciucurile spate in fata iar pe spate as merge cu "2 pneuri de iarna". Cred ca asta e varianta cea mai putin costisitoare.

2. Pt perioada cit nu folosesti masina, ar fi indicat sa suspenzi masina pe capre sau chituci. Vei "odihni" atit pmeurile cit si suspensia.  ;)

P.S. Anti-imbatrinire cauciucuri - ungerea cu glicerina.
« Ultima Modificare: 19.Feb.2014, 06:25:17 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline John16

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #5 : 19.Feb.2014, 06:35:52 p.m. »
Merci pentru sugestie.

Cand am zis ca nu o sa folosesc masina prea mult, nu m-am referit la deloc. O sa o folosesc in week-end si in vacante, spre deosebire de acum cand o folosesc in fiecare zi.

Mai mult decat atat, pana la destinatie o sa trebuiasca sa fac cam 1300 km cu ea in 3 zile.

Offline suzukica

« Răspuns #6 : 19.Feb.2014, 07:10:34 p.m. »
Se poate intampla sa nu mai gasesti anvelopa dorita si sa ajungi sa ai masina incaltata cu 2 de un fel si 2 de alt fel.!
O anvelopa poate dura 5-6 ani, in functie de cum tragi de masina, vezi de DOT are?

Offline cristidav

« Răspuns #7 : 19.Feb.2014, 08:57:36 p.m. »
Si eu as pastra cele 2 cauciucuri bune de pe spate. Nu vad de ce ar afecta masina ca ai 2 tipuri...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline suzukica

« Răspuns #8 : 19.Feb.2014, 09:03:21 p.m. »
Cred ca e recomandat ca anvelopa sa fie de acelasi fel/marca/dimensiune pe cele patru roti!

Offline coby

« Răspuns #9 : 20.Feb.2014, 01:20:17 a.m. »
Cred ca e recomandat ca anvelopa sa fie de acelasi fel/marca/dimensiune pe cele patru roti!
Cred nu este egal cu stiu sigur ; observ ca multi postati de dorul postarii ... 
Pe orice masina ai dreptul sa pui 2 tipuri diferite de anvelope cu conditia ca dimensiunile anvelopelorsa fie la fel la toate 4 rotile , un singur tip punte fata si un singur tip punte spate .
Mai cititi putin inainte ..
auto si moto