Autor Subiect: Pareri si comportament S-Cross  (Citit de 143979 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Re: Pareri si comportament S-Cross
« Răspuns #430 : 14.Mai.2022, 11:17:14 p.m. »
”Blestemul” motoarelor turbo, nu? Cel mai bine ar fi să nu mergi cu turații ridicate  ;)
Nu merge cu turatii ridicate, ca sa nu o incinga prea tare, dar dă din lac in puţ: depuneri, gâfâit, tot tacamul ce tine de rularea la turatii mici.

La motoarele aspirate anterioare, uleiul nu mirosea nici a benzina, nici a levănțică. Mirosea a ulei.
Corect !

@enicky ia miroase cele doua joje... vei fi surprins sa vezi diferente :) (cel putin ar trebui sa fie semnificative)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Aliosa

« Răspuns #431 : 14.Mai.2022, 11:27:01 p.m. »
Să știi că n-am avut niciodată frica turațiilor ridicate. Turații multe înseamnă presiune mare de ulei și debit mare de lichid de racire în motor. Adică, ungere bună și răcire bună, exact ce trebuie unui motor în sarcină. Contrar multor pareri, turațiile nu încing motorul, îl răcesc mai bine.La croazieră, 1500-1600 rpm.
  • SX 4 S Cross

Offline Myhay

« Răspuns #432 : 14.Mai.2022, 11:39:39 p.m. »
1500 rpm ? N am mers niciodata la croaziera cu turatia aia… cam subturat dupa gustul meu. Mai ales la un turbo…
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline enicky

« Răspuns #433 : 14.Mai.2022, 11:44:48 p.m. »
  Iarta-ma, cine dracu e asta?!!! A, un vloger...

Hai mai bine sa citim ce spune Suzuki si chiar manualul : https://suzuki.auto-net.ro/2020/ce-inseamna-suzuki-hybrid/
  Iar la relanti cat sta motorul?! ca de obicei cum simte o "pauza" se si opreste. Doar daca-i "cere" aerul conditionat nu se opreste. Deci nu la relanti ajuta cel mai mult... pe diagrama afisata in bord n-am observat, dar o sa ma mai uit.

Din fericire, dupa covid am ramas cu mirosul intact, dar, recunosc, inca nu m-a preocupat sa miros... jojele !  :)
  Merge bine masina, nu consuma mult, nu scoate sunete suspecte, a mirosit initial a nou, acum s-a dus mirosul... n-o mai caut in fund ! :-))

Cat despre schimbarea uleiului la 20 000, eu n-o recomand.
  Apropo de rpm, eu am 2600 pe la 130, acum fiecare cum merge... pe la 1500 probabil 80-90km/h.

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Aliosa

« Răspuns #434 : 14.Mai.2022, 11:49:22 p.m. »
Merge fără probleme, la croazieră. Dacă trebuie doar menținută viteza pe drum drept, motorul merge fără proteste, că n-ai nevoie de cuplu maxim. Dacă nu-i convine îți cere, prin indicația din bord, să dai viteză inferioară. Cred că pe lângă frica de turații multe există și frica de turații puține.
  • SX 4 S Cross

Offline Aliosa

« Răspuns #435 : 14.Mai.2022, 11:58:41 p.m. »
Enicky, spui să nu-l cred pe Vlad și să cred producatorul, iar câteva fraze mai jos spui să nu cred producătorul care vrea schimb la 20.000 de km și să iau seamă la recomandarea ta.
Există 1500-1600 rpm și în vitezele a cincea, a patra și a treia, nu doar în viteza a șasea, că se merge si pe județene și pe naționale cu viteze mai mici, conform limitărilor.
Cu Start/Stop oprit, motorul stă tot timpul la relanti în staționare.
  • SX 4 S Cross

Offline Myhay

« Răspuns #436 : 15.Mai.2022, 12:05:45 a.m. »
Merge fără probleme, la croazieră. Dacă trebuie doar menținută viteza pe drum drept, motorul merge fără proteste, că n-ai nevoie de cuplu maxim. Dacă nu-i convine îți cere, prin indicația din bord, să dai viteză inferioară. Cred că pe lângă frica de turații multe există și frica de turații puține.

De mers merge dar nu cred ca fara probleme pe termen lung binenteles… nu stiu daca isi face motorul arderile chiar optim la turatia aia.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline enicky

« Răspuns #437 : 15.Mai.2022, 12:09:38 a.m. »
  @Aliosa tu crezi pe cine vrei tu si faci cum doresti tu, este masina, tu iei deciziile, nu trebuie sa ma crezi pe mine sau YT-ul, manualul si indicatiile producatorului trebuie sa fie baza.
Eu am invatat de la mecanici ca uleiul este "viata" motorului si n-o sa-l schimb niciodata la 20k, fac "putin" exces de zel. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: cristidav, Aliosa

Offline Aliosa

« Răspuns #438 : 15.Mai.2022, 12:13:57 a.m. »
Enicky, am întrebat de trei ori reprezentanța dacă nu ar fi bine să fac schimburile la un interval mai mic, de trei ori mi-au spus că nu e cazul. Atâta timp cât mașina e în garanție, respect intervalele lor. După, fac cum vreau eu.
  • SX 4 S Cross

Offline Myhay

« Răspuns #439 : 15.Mai.2022, 12:17:59 a.m. »
Da …asta cu 20k sau mai mult la schimbatul uleiului e penibila. La vw cartea zice 30k sau 2 ani  :-))   O sa radeti dar multi pun botul ca fac economie ca fac mai rar reviziile si ca e motor bun daca faci schimbul la km aia. De aia cumpara masini de la brandul amintit mai sus. Perfomanta!  :-))

@Aliosa - problema e ca pana faci tu cum vrei e prea tarziu…uzura acumulata nu o mai dai inapoi. La ce garantii de 7-10 ani avem.

The following users thanked this post: ntire2000, Aliosa