Autor Subiect: Pareri si comportament S-Cross  (Citit de 143991 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ...

Re: Pareri si comportament S-Cross
« Răspuns #390 : 04.Mai.2021, 09:39:46 a.m. »
Dupa o coborare din Poiana Brasov cu multe frane de motor si episoade prelungite de franare normala, in coloana, pe o vreme anormal de calduroasa, a aparut un miros de ambreiaj in habitaclu, fara alte simptome. Acasa, in parcare, doar in zona rotilor din fata persista mirosul, iar jantele erau destul de incinse, inclusiv capacele de plastic. Fenomenul nu s-a mai manifestat apoi a doua zi la drum normal. Cred ca ambreiajul a fost cam solicitat, desi calatoria in forta a durat maxim 15 minute.

In alta ordine de idei, mi-ar fi placut sa existe treapta a 6-a la motorul 1.6 pe benzina, pentru autostrada. 

Offline teutzue

« Răspuns #391 : 04.Mai.2021, 10:09:08 a.m. »
Ai placute si discuri noi? Am patit ceva similar imediat ce am cumparat masina pe o panta destul de abrupta unde a trebuit sa folosesc frana din plin. Am avut miros persistent si chiar si fum/abur. In carte zice sa nu fie fortat sistemul de franare daca e nou.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline ...

« Răspuns #392 : 04.Mai.2021, 10:20:11 a.m. »
Placutele au fost schimbate acum un an, discurile sunt cele de fabrica, din 2016. Am coborat de nu stiu cate ori din Poiana in ultimii 5 ani, pe toate anotimpurile si temperaturile, am mers de multe ori in fundul autobuzelor de Poiana tot in frana de motor, fara sa miroasa vreodata. Am 74.000 km, 90% parcursi in extraurban, deci nu prea frec ambreiajul in trafic aglomerat. Inainte cu o zi venisem de la mare, masina s-a comportat excelent (mai putin sensibilitatea la vant lateral puternic, resimtita din prima luna de la achizitie), pana si aerul conditionat care in toamna parea firav, acum ingheata mana la aeratoare (e drept, acum am reglat pe fata si picioare, inainte era pe parbriz si picioare).

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #393 : 04.Mai.2021, 10:21:28 a.m. »
 Ambreiajul asta nou pute la cea mai mica solicitare, nu-ti bate capul
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: ...

Offline dthem

« Răspuns #394 : 04.Mai.2021, 11:20:31 a.m. »
Pai e ciudat pentru ca daca stai in frana de motor fara picior pe ambreiaj nu are de ce acesta sa resimta vreun disconfort. In frana de motor fortele nu-s mai mari ca in mers normal (tractiune) si nici n-ai slip (alunecare intre placa si disc). Probabil e miros de placute, dar tot nu e normal  :good:
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

The following users thanked this post: gabineg, ...

Offline ...

« Răspuns #395 : 04.Mai.2021, 11:44:37 a.m. »
Tot ce se poate. Intr-adevar, mirosul de ambreiaj persista mai mult, pe cand in cazul meu, o simpla ventilare a fost suficienta. Dar mirosul a fost ca cel de ambreiaj solicitat. Ce sa zic, peste 2 luni masina face 5 ani, mai am inca 3 ani pana ating durata medie de viata, conform manualului.

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #396 : 04.Mai.2021, 03:18:34 p.m. »
Cata vreme nu patineaza sau trepideaza lasa l in pace, deschide geamul sa se aeriseasca  :-))
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline enicky

« Răspuns #397 : 04.Mai.2021, 03:59:27 p.m. »
Dar mirosul a fost ca cel de ambreiaj solicitat. Ce sa zic, peste 2 luni masina face 5 ani, mai am inca 3 ani pana ating durata medie de viata, conform manualului.
  Posibil ca acum sa fi fost mai dese schimbarile de trepte de viteza, ai ridicat brusc piciorul de pe ambreiaj, nu-i panica, se pare ca asa sunt abreiajele la Suzuki si eu am avut de cateva ori miros, cand m-am invartit prin zapada cu snow-mud, dar trece.
  Nu de la frana de motor provine mirosul, am mers si eu cu aIIa, aIIIa si n-a frecat, freaca daca treci de la 3 la 2 si n-o faci lent.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ...

Offline dan12ro

« Răspuns #398 : 26.Mai.2021, 10:22:55 p.m. »
Am luat masina , am cerut presuri si tava portbagaj , am prins oferta cu roti de iarna ( una din ele este in portbagaj ca roata de rezerva) ... a fost super si la vizita de la 1000 km
Pareri dupa 2000 km/ cca 2 luni ...super incantat de masina mai ales partea cu accesul keyless, inca mai descoper cate ceva nou si mai modific in configurari. A durat un pic pana m-am adaptat cu frana de motor, sa o folosesc mai des ( sa nu o mai las la liber ). La inceput intra mai greu in treapta a-V-a , dar s-a rodat si cutia si mana soferului.  A avut dreptate "enicky"  care a spus de presiunea in pneuri ....era mare. La imbunatatiri am pus un scut la motor si niste presuri de cauciuc, m-am bagat un pic si pe un drum "forestier" incarcat cu 5 persoane si s-a comportat bine .
  • SX4 S-cross Passion 1.4 H 2021--MARE GRESEALA

Offline enicky

« Răspuns #399 : 27.Mai.2021, 12:18:26 a.m. »
Am luat masina , ...
    S-o stapanesti si sa te poarte sanatos !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ospi