Autor Subiect: Pareri si comportament S-Cross  (Citit de 144007 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Pareri si comportament S-Cross
« Răspuns #300 : 14.Mai.2019, 02:50:18 p.m. »
Trebuie sa iei în considerare ca la drumuri de 1500 de km un motor de 1.0 e totusi cam mic daca bagi 3 persoane si bagajele aferente.
Mai ales ca fiind posesor de copil trebuie sa-ti spun ca ei au obiceiul sa ia bagaj mai mare decât adultii.  :D

PS: e o parere, nu sariti pe mine cei care aveti motoare de 1.0  :baston:
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline radupuh

« Răspuns #301 : 14.Mai.2019, 07:47:35 p.m. »
Personal eu am ales 1.4 tocmai pentru că merg foarte mult în oraș cu mașina. Am făcut drive test cu motorul de 1.0 in condiții de trafic de București aglomerat și mi s-a părut că vibra puțin cam mult la relanti.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 AllGrip 6MT

The following users thanked this post: alxgudea

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #302 : 14.Mai.2019, 08:23:07 p.m. »
Dupa 2 ani de s-cross passion allgrip 1.4 condus de mine in vacante, de sotie zilnic si in ultimele 3 saptamani urban de mine
Dezamagiri- nu ma inteleg cu scaunul de la sofer, cu greu am gasit un reglaj sa nu ma doara ceafa(pernuta aia imi vine intre omoplati)
Geamul de la sofer are un punct unde agata
Plafonul insuficient izolat termic, se incinge rau vara

Plusuri- tractiune allgrip superba pe zapada si nisip (face toti banii)
Accelereaza bine pana pe la 130km/h, dupa care se plafoneaza. Pe sport la munte, pe serpentine, poti depasi in siguranta pe banda de urcare suplimentara
Consum maxim -11,5 urban in conditii nasoale, ore de varf cand nu schimb a 3-a, 10,5 la sotie aceleasi conditii
Prinde 200 pe autostrada (am testat-o o singura data), dar e cam zgomotoasa peste 170, dar nu pt asta am cumparat-o, pt alergat am altceva.
Portbagaj ok pt nevoile noastre, intra un carucior mare pliat si o bicicleta de copil.
In concluzie o recomand ca masina de familie, dar numai allgrip si cu motorul de 1.4

• Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: alxgudea

Offline ManuP

« Răspuns #303 : 15.Mai.2019, 02:43:26 p.m. »
am eu 1.0 4wd all grip.
Daca dai un search cred ca-mi gasesti si jurnalul, dar n-am mai postat de ceva timp acolo.

In august fac 2 ani si pot sa zic e ok.
Nemultumirile mele sunt de natura antifonaj, chedere usi, timonerie etc. Motorizarea nu s-a numarat printre nemultumiri.

Motorul trage bine incepand de la 2000 de ture. Eu schimb la 3000-3500rpm si consumul este mai mic decat la Ford Focus 1.0, 125CP, 6MT.
De fapt poti sa vezi consumul in semnatura.

Insa daca mergi mult pe autostrada si-ti place viteza, cutia 5MT poate fi un dezavantaj.
Sincer daca ar fi sa o cumpar din nou nu as mai lua 1.0 AllGrip ci 1.0 AT 2wd. Sau as face un efort si as lua 1.4 AT AllGrip.
Ce vreau sa subliniez este faptul ca pentru mine AT-ul ar fi fost o optiune mai buna decat 4wd. Rar ies de pe sosea si atunci cand o fac merg pe drumuri forestiere pe care merg si turismele obisnuite fara nici un fel de probleme.

• SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline toma

« Răspuns #304 : 15.Mai.2019, 02:55:05 p.m. »
Totusi diferenta intre 4wd si 2wd nu e prezenta doar cand te gandesti la "fara asfalt" ci si in alte situatii.

AllGrip inseamna mai mult:
- modul Sport care chiar face ca masina sa se simta complet diferit la condus - pentru mine o placere "vinovata" de care abuzez aproape de fiecare data cand conduc pe serpentine.
- Mud & Snow care ajuta pe drumuri inzapezite chiar daca sunt asfaltate.

Discutam cu un coleg zilele astea: unii prefera AT in detrimentul 4WD cu argumentul comoditatii continue in utilizare (4WD folosesti mai rar). Eu prefer AllGrip la nevoie cu dezavantajul folosirii MT in traficul urban execrabil de zi cu zi.  Nu e vorba de alegeri corecte sau gresite ci de preferinte diferite. Sa le ai pe ambele e cel mai bine dar si cel mai scump.

« Ultima Modificare: 15.Mai.2019, 04:34:48 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

« Răspuns #305 : 15.Mai.2019, 03:02:08 p.m. »
Sa ma autocitez, vitara/scross fara allgrip e ca femeia fara t..e 😂
subscriu la ce zice @toma, eu am avut inainte sx4 clasic cu 2wd si am regretat 7 ani, cat am tinut masina, ca nu am luat-o cu tractiune integrala
Iarna e geniala, nu vb de offroad, vorbesc de niste stradute urcate fara efort pe zapada cu gheata pe care ma chinuisem cu cea veche, in aceleasi conditii, cu un an inainte.

Offline ...

« Răspuns #306 : 15.Mai.2019, 03:11:54 p.m. »
"t..e" adica toarte, colacei de care te tii cand impingi la deal? :D

Offline steph

« Răspuns #307 : 15.Mai.2019, 03:27:27 p.m. »
Am facut test drive in toate combinatiile posibile. Si 1.0 si 1.4 AT, MT etc.

Am ales de doua ori motorul de 1.4 si o singura data Allgrip din motive de buget. Se poate trai onorabil si cu 1.0 si cu 2WD dar daca bugetul permite preferintele mele stric personale sunt:

1.0 2WD ( economie maxima ) > 1.4 2WD > 1.4 AllGrip > 1.4 AllGrip AT. Si m-am oprit ambele dati unde bugetul incepea sa scartaie.

Combinatia 1.0 AllGrip am sarit-o rapid din schema in favoarea 1.4 2WD.  1.0 AT nu s-a pus problema.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

« Răspuns #308 : 15.Mai.2019, 03:28:39 p.m. »
Vitara e mai usoara, asa ca ai ales ok pt urban, scross e mai greu, de aceea am recomandat 1.4

Offline steph

« Răspuns #309 : 15.Mai.2019, 04:02:20 p.m. »
Si Vitara e tot 1.4. D`aia imi place mai mult acum. S-Crossul mi se pare imbatranit.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14