Autor Subiect: Retrovizoare SX4  (Citit de 3527 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Retrovizoare SX4
« : 28.Ian.2014, 10:45:24 p.m. »
Cred ca murdarirea oglinzilor tine putin si de cat de inalt e soferul. La prima vedere cele doua par sa nu aibe legatura dar in cazul celor mai inalti sticla oglinzilor are un alt unghi.  :-?

Offline hugbear

Re: Retrovizoare SX4
« Răspuns #1 : 28.Ian.2014, 10:53:31 p.m. »
Sa aiba oare cochilia aia o aerodinamica asa "dinamica"? E adevarat totusi ca eu am 1,72 asa ca s-ar putea sa intuiesti tu ceva...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 29.Ian.2014, 09:32:31 a.m. »
Cred ca murdarirea oglinzilor tine putin si de cat de inalt e soferul. ...in cazul celor mai inalti sticla oglinzilor are un alt unghi.  :-?
Are intr-adevar un alt unghi. Oglinda este inclinata mai mult in sus iar murdaria vine din partea de jos dinspre roata = > oglinda se "murdareste" la cei mai scunzi si cu scaunul lasat maxim in jos. :)

P.S. Si daca tot am ajuns la un "reglaj" de oginzi retrovizoare, stie cineva cum acestea se regleaza pt o vizibilitate optima in spate ? Intreb pt ca multi instructori iti spun cind te urci la volan sa-ti reglezi scaunul si oglinzile insa niciunul nu-ti spune cum (aici nu ma refer la actiune mecanica asupra lor ci la CIT sa observi cit mai mult posibil in spate - in plan orizontal) se face acest lucru (referitor la oglinzi).
« Ultima Modificare: 29.Ian.2014, 10:00:05 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline NicNic

« Răspuns #3 : 29.Ian.2014, 10:57:37 a.m. »
Un sfat dat de un sofer mult mai in varsta: pentru a regla optim, oglinda laterala de la sofer, trebuie orientata in asa fel incat in coltul din dreapta jos al oglinzii sa se vada manerul exterior al portierei stanga spate, uitandu-te din pozitia normala de conducere. Acest reglaj urmareste obtinerea unui minim pentru unghiul mort. Presupun ca si cea din dreapta se va regla in mod similar.
Pentru un unghi maxim de vedere in spatele masinii, cea mai buna solutie este o oglinda interioara retrovizoare panoramica.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline BXXENL

« Răspuns #4 : 29.Ian.2014, 11:23:27 a.m. »
http://www.wikihow.com/Set-Rear%E2%80%90View-Mirrors-to-Eliminate-Blind-Spots

Si eu o aveam reglata sa vad manerul dar eram obisnuit din scoala sa intorc capul sa ma asigur. In Bucuresti insa nu e practic sa tot intorci capul, sa te uiti peste umar ca sa te strecori printre benzi si sa te descurci prin trafic.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 29.Ian.2014, 11:39:57 a.m. »
... trebuie orientata in asa fel incat in coltul din dreapta jos al oglinzii sa se vada manerul exterior al portierei stanga spate, uitandu-te din pozitia normala de conducere. Acest reglaj urmareste obtinerea unui minim pentru unghiul mort. Presupun ca si cea din dreapta se va regla in mod similar.
Pentru un unghi maxim de vedere in spatele masinii, cea mai buna solutie este o oglinda interioara retrovizoare panoramica.
Asa este. In colturile de jos ale oglinzilor exterioare spre masina, sa se observe cu coada ochiului fara a intoarce prea mult capul, minerele usilor spate.

In lipsa unei oglinzi retrovizoare interioare panoramice auxiliare, oglinda originala se va regla astfel incit in partile ei laterale sa se suprapuna cite o mica (ma refer la latime) imagine din "sfirsitul" imaginii oglinzilor exterioare astfel incit la o privire de la dreapata la stinga sau invers sa avem o imagine continua la 180 grade.

P.S. Nu stiu daca nu am produs iarasi un OffTopic trecind de la stergatoare la oglinzi insa cred ca e un subiect (reglare oglinzi retrovizoare) util pe care multi il cam fac dupa ureche sau dupa cum sint obisnuiti sa aiba imaginea spre spatele masinii.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Sorinux

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 93
  • Gen: Bărbat
  • SX4 4x4 Navi (2012)
« Răspuns #6 : 29.Ian.2014, 01:41:08 p.m. »
@NicNic: așa pare logic, nu? Nevestica mea  a făcut școala anul trecut. Ghici cum i-a zis instructorul să regleze lateralele? Cică în colțul interior al oglinzilor trebuie să vadă bordura lângă roata spate. Când am auzit, am făcut niște ochi!!! Dar am zis, măăă, ăsta chiar o fi instructor degeaba? Și am încercat reglajul ăsta. Dar am realizat că ăsta chiar e degeaba instructor.

Eu, de ceva vreme, dau oglinda mai mult de spatele mașinii, fără să se vadă mânerul și folosesc și oglinda centrală. E ceva de genul la ce a găsit BXXENL.

Offline NicNic

« Răspuns #7 : 29.Ian.2014, 02:08:36 p.m. »
Ciudat mod de a regla oglinda laterala.
Daca esti pe un drum fara bordura, sau  in parcare intre masini, fara borduri, cum reglezi?
In primul rand trebuie sa dai repere din acelasi sistem de referinta. Nu pot comenta mai mult indicatiile instructorului pentru ca nu le inteleg.

Reglajul pe care l-ai adoptat este si mai bun pentru a minimiza unghiul mort.
Insa exista riscul de a avea un nou unghi deacoperit, intre cel al oglinzii laterale si cel al oglinzii interioare.
Daca esti sigur ca in acest unghi nu se poate "ascunde"  o masina, atunci e ok.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #8 : 29.Ian.2014, 05:23:47 p.m. »
Eu unul le am reglate in asa fel incit in colturile de jos dinspre masina sa vad "sfirsitul" minerelor de la usile din fatza, automat minerele usilor din spate se ridica putin mai sus spre mijlocul oglinzii si astfel pot vedea daca ma aplec putin, traiectoria rotii spate. Asa pot vedea si bordura paralela cu masina sau o eventuala bordura transversala.
  • Suzuki SX4

Offline hugbear

« Răspuns #9 : 29.Ian.2014, 07:02:43 p.m. »
Reglajul prezentat in link-ul lui BXXENL e util cand circuli preponderent pe autostrada. In mediul urban mie imi e mai de folos sa-mi vad "posteriorul" fara sa ma plimb prin masina (timpul necesar miscarii globilor oculari e infim mai scurt decat cel alocat mutarii torsului).
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon