Autor Subiect: Doresc informatii functionare suzuki sx4 pe gpl  (Citit de 3538 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline costyj

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
Doresc informatii functionare suzuki sx4 pe gpl
« : 12.Ian.2014, 11:48:51 a.m. »
Buna ziua.Am montat o instalatie de gpl pe suzuki sx4 1,5L la gaz auto international Botosani.Dupa cca 100 km s-a aprins lampa de contol a emisiilor de gaze.Am fost la o verificare si dupa oproximativ 100 km iar s-a aprins lampa.A mai patit cineva asa ceva?De la firma care mi-a montat instalatia imi spune ca nu e nici o problema.Problema e ca consuma foarte mult combustibil.Imi consuma in medie 6,5 litri benzina iar acum imi atata ca consuma 8,5-9 litri gpl.Mi-au spus sa schimb bujiile.La cati km se schimba bujiile?Am parcurs 34000 km de cand am cumparat masina noua.
Va multumesc.

Offline cristidav

Re: Doresc informatii functionare suzuki sx4 pe gpl
« Răspuns #1 : 12.Ian.2014, 12:43:44 p.m. »
Sincer, 6,5 ti se pare mult, fie el si un consum extraurban ?
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline costyj

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 12.Ian.2014, 01:11:30 p.m. »
Buna ziua.Ma refer la consumul de gaz si faptul ca lampa de gaze ramane permanent aprinsa.Motorul nu mai functioneaza normal,nu se accelereaza normal

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #3 : 12.Ian.2014, 01:23:59 p.m. »
Eu nu am gaz pe SX4 dar sunt mai multi colegi de forum care au. Sunt sigur ca ei iti pot spune mai multe, dar daca e sa le dam crezare celor de la firma une ai montat instalatia si totul e ok, ai incercat sa alimentezi din alte locuri cu gaz sa vezi cum se comporta?

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 308
« Răspuns #4 : 12.Ian.2014, 01:30:38 p.m. »
Bujiile sunt de mai multe tipuri, multe Suzuki-uri au bujii cu iridium care se schimba la 105.000 de Km. Trebuie sa verifici ce tip de bujii ai pe masina.
Legat de consumul de GPL acesta este cu pana la 20% mai mare decat cel de benzina in aceeleasi conditii de exploatare. Asadar daca iti consuma 6.5 cu benzina, pe GPL inseamna aprox 7.8 l/100 Km.

Offline costyj

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 12.Ian.2014, 01:34:22 p.m. »
Sunt convins ca o sa consume mai mult gaz,dar de ce ramane aprinsa lampa de control a emisiilor.Poate influenta asta functionarea normala a motorului si consumul de carburant?

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #6 : 12.Ian.2014, 01:36:43 p.m. »
Poate calitatea gazului e de vina. Ce cod de eroare iti da la citirea OBD?

Offline costyj

• Newbie
  • *
« Răspuns #7 : 12.Ian.2014, 01:42:22 p.m. »
Se poate sa fie si calitatea gazului.Dar as vrea sa stiu daca au mai patit si altii asa ceva si cum au remediat problema.Nu vreau sa am probleme cu motorul si nici la inspectia tehnica.

Offline costyj

• Newbie
  • *
« Răspuns #8 : 12.Ian.2014, 01:45:14 p.m. »
Nu stiu ce cod ca nu mi-au zis dar mi-a garantat ca nu o sa se mai aprinda lampa.Dar dupa 100 km s-a aprins din nou si nu se mai stinge.Consumul mi se pare exagerat.La 300 km mi-a consumat 27 l gaz.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #9 : 12.Ian.2014, 02:22:17 p.m. »
1. La SX4 cu motor de 1,6 L consumul mediu de GPL este de 10 L / 100 km, comparativ cu un consum mediu de benzină de 8 L / 100 km. Cel puțin așa este la mașina mea echipată cu kit GPL de tip BRC. Înțeleg că la instalațiile  Tomasseto, diferența de consum între GPL și benzină este mai mică.
2. Așa cum am mai postat pe forum am avut și eu probleme cu aprinderea lămpii check engine și de opriri necomandate ale motorului când acesta funcționa pe GPL și nu era în sarcină. Cauza a fost calitatea proastă a GPL - respectivul  "plin" îl făcusem la Luk Oil ; după ce am alimentat mașina cu GPL din altă sursă, simptomele au dispărut iar martorul din bord s-a stins.
3. Sfatul meu este să scoti mașina la un drum lung, să consumi gazul din rezervor după care să alimentezi de la o sursă de încredere: Rompetrol (la Socar de la "Luceafărul" ori pe variantă, lângă CET), Petrom, OMV, Autogas, etc. La Socar-ul de pe Blvd. Eminescu, GPL-ul este de la Flaga - în principiu e ok.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain