Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Discutii auto generale
»
Diverse
(Moderator:
gabineg
) »
CAUCIUCURI DE IARNA
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
Mergi Jos
Autor
Subiect: CAUCIUCURI DE IARNA (Citit de 2836 ori)
0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
justmusy
Newbie
Mesaje postate: 19
Gen:
CAUCIUCURI DE IARNA
«
:
10.Dec.2013, 11:28:36 p.m. »
Eu am la masina mea pe fata 2 cauciuri de iarna semperit 165/65r13 noi noute luate sapt asta iar pe spate am 2 rotex tot aceeasi dimensiune numa ca astea is M+S au si fulgu.Intrebarea mea e urmatoare e vreo problema daca sunt firme diferite ? Sau conteaza doar sa fie dimensiunea la fel la toate ?
memorat
coby
Hero Member
Mesaje postate: 915
Gen:
Re: CAUCIUCURI DE IARNA
«
Răspuns #1 :
11.Dec.2013, 12:07:50 a.m. »
e bine sa fie aceleasi dimensiuni ( dupa cum e precizat in cartea de identitate ) si sa nu ai mai mult de 2 tipuri de cauciucuri pe masina ( asa tin minte eu ... poate ma insel )
memorat
auto si moto
BXXENL
Hero Member
Mesaje postate: 1982
Gen:
«
Răspuns #2 :
12.Dec.2013, 09:01:51 a.m. »
E ok, dar cam periculos. Sa mergi incet pe viraje.
Avand anelope noi pe fata,acestea sunt aderente, vei avea demaraj bun, masina va intra in curbe usor, dar spatele daca are anvelope mai proaste va incepe sa derapeze la viraje luate mai tare. Sansele sa supravirezi daca ai anvelope proaste pe spate sunt foarte mari daca nu esti tot timpul super atent.
Expertii recomanda sa pui anvelopele mai bune intotdeauna pe spate, indiferent de masina. Doar ca asa vei avea demaraj si franare putin mai proaste (pe fata tractiunea este ajutata de greutatea mai mare a botului fata de fundul masinii) si e posibil sa subvirezi daca intrii tare in viraje, dar fundul o sa urmeze traiectoria botului si nu o sa te rasucesti pt ca masina va avea un comportament previzibil.
Subvirarea o anulezi ridicand piciorul de pe acceleratie sau chiar franand, dupa caz. Fara sa bruschezi, sa nu dai in supravirare.
Morala ar fi sa ai anvelope ce au caracteristici foarte similare pt a nu produce un dezechilibru in dinamica masinii, pt ca la un momentdat te va surprinde neplacut. Eu mi-am furat-o, si dauna a fost destul de mare.
memorat
SX4 1.5
Alex
bisti
Hero Member
Mesaje postate: 1716
Gen:
Swift 1.2 GS 94cp 2011
«
Răspuns #3 :
03.Dec.2018, 07:47:09 p.m. »
Offtopic : din pacate Nokian au scazut in calitate de cand fabrica in Rusia. Acum 10 ani erau top 3, acum sunt top 10.
memorat
The following users thanked this post:
Utilizator_Anonim
Catalln
Hero Member
Mesaje postate: 986
«
Răspuns #4 :
03.Dec.2018, 09:08:28 p.m. »
@bisti
chestia asta cu Nokian în Rusia și proasta calitate e folclor.
Am un set Nokian 2015 și pot sa spun ca sunt ok.
memorat
Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la
bisti
Hero Member
Gen:
Swift 1.2 GS 94cp 2011
«
Răspuns #5 :
03.Dec.2018, 10:09:16 p.m. »
Nu o spun eu, o spun revistele auto. Daca sunt părtinitoare, asta e altă poveste.
memorat
boga81
Hero Member
Mesaje postate: 2277
Gen:
«
Răspuns #6 :
03.Dec.2018, 10:44:33 p.m. »
In continuare sunt cele mai bune la comportamentul pe zapada. La asta sunt buni... Restul sunt bune/medii la toate si de asta castiga. Cand faci o anvelopa ft buna pe zapada, sigur e mai slaba pe asfalt ud si uscat...
Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
memorat
Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm
bisti
Hero Member
Gen:
Swift 1.2 GS 94cp 2011
«
Răspuns #7 :
04.Dec.2018, 11:32:31 a.m. »
Eu zic sa mai cititi si teste facute de altii decat cei de la vulcanizare.
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-Auto-Bild-Winter-Tyre-Test.htm
Per total, pe zapada, Nokian e pe 3. Adica bune undeva unde e zapada tot timpul.
Cand e zapada, uscat si ud, adica exact conditiile din Romania, iarna, e pe locul 9.
Repet, pentru Romania, ca anvelopa de iarna, nu e cea mai buna. Nu se justifica sa iti iei anvelopa TOP3 pe zapada, cand la noi e zapada maxim 15 zile pe an.
Iti poti lua un Conti TS860 cand ai mai multa umezeala decat zapada, sau un Hankook/Yokohama cand ai mai multa uscat decat ud/zapada.
memorat
gabineg
Global Moderator
Hero Member
Mesaje postate: 14537
Gen:
Suzuki SX4 GLX 4WD
Bucuresti
«
Răspuns #8 :
04.Dec.2018, 11:47:25 a.m. »
Dunlop-urile mele au iesit pe primul loc. Interesant...
memorat
SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
razordan88
Jr. Member
Mesaje postate: 99
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #9 :
04.Dec.2018, 12:42:44 p.m. »
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Tests/#winter
In majoritatea testelor, Continental TS860 au cam iesit pe primul loc.
Despre Nokian, m-am uitat si la ele, dar majoritatea se plang ca se uzeaza foarte repede, iar in teste (mai ales pe uscat) nu au iesit pre grozav.
Eu pe 215/65 R17 nu am gasit TS860 ci modelul mai vechi 850P, asa ca am mers pe Dunlop SP Winter Sport 5 XL 215/55 R17 98V. Am remarcat la acestea zgomotului redus la rulare. Pot spune ca nu sesizez diferente la zgomot fata de cele de vara cu care a venit masina(Continental). La picul de zapada ce a fost saptamana trecuta s-au descurcat foarte bine.
memorat
Vitara S Allgrip AT
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
Mergi Sus
« precedentul
următorul »
Suzuki Club ROMANIA
»