Autor Subiect: Anvelope STOCK pe Jimny  (Citit de 179553 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cristi (XTI)

Re: PNEURI OPTIME PENTRU JIMNY
« Răspuns #60 : 18.Dec.2009, 03:45:11 p.m. »
Pe janta de 15" vor intra fără probleme, doar au aceeaşi "gaură" - diferenţa va fi că va scădea garda la sol cu aproximativ 1cm faţă de cea pe care o ai cu anvelopele de primă echipare (205/70 R15)
Plus că nu sunt trecute în cartea de identitate a vehiculului, aşa că pot apărea probleme de refuz la ITP, dacă te prezinţi cu configuraţia asta de anvelope.
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline >pexic<

« Răspuns #61 : 18.Dec.2009, 03:55:49 p.m. »
yoanghel - cauta si 195/70(sau 75 max 80) / R15.  cauciucurile mai putin late sunt mai bune iarna.
Nu-ti recomand sa iei ceva care iti va cobora garda la sol, pe zapada mare s-au putea sa ramai "suspendat".
bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline unde

« Răspuns #62 : 21.Dec.2009, 09:46:03 a.m. »
 @yoanghel: Merg, numai ca talonul e mai mic (cam 9mm, deci pierzi semnificativ la garda). Viteza aratata va fi mai mare decit aia reala, iar politia o sa iti ia talonul, iar legal nu ai cum sa treci ITP-ul cu gumele astea.
 Eu am luat o anvelopa de iarna 205/70R15 cu 190 de lei (Nankang SW5). Nu mi se pare mult.

Post Merge: 21.Dec.2009, 10:08:01 a.m.
Ieri am avut ocazia să testez pe zăpadă anvelopele Bridgestone Dueler 694. "Testul" a fost făcut pe drum din asfalt, bun ca suprafață, acoperit cu 1-2cm de zăpadă, iar anvelopele au avut presiunea menționată în specificațiile tehnice.
Concluziile mele, desigur subiective:
- tracțiunea: mi s-a părut bună spre foarte bună  :good:
- direcția: moderată, dar totuși o clasific ca bună (mai bună cu 4x4, desigur)  ;)
- frânarea: aici a fost rău. Am măsurat cam 35-38m distanța de frânare, pe plan orizontal, de la 60km/h pe bord (cam 56-57km/h in realitate). Nu știu dacă sistemul de frânare de la Jimny e de vină sau comportamentul anvelopelor acestea pe zăpadă. Înclin să cred că vina mai mare e a frânelor de la Jimny...   :w
:(

In saptamina trecuta am testat si eu Jimny pe zapada. Anvelopele de iarna sint Nankang SW5. Am apucat sa testez in diverse conditii de la drum deszapezit, pina la zapada virgina mai mare decit garda masinii:
 - tractiunea: excelenta, chiar si in conditii de zapada mare. Masina pur si simplu ara. Chiar si in modul 2WD tractiunea e decenta, atit timp cit nu se forteaza acceleratia. Merge si pe zapada mare si afinata atit timp cit masina e in miscare. Nu am apucat sa testez si o plecare de pe loc pentru ca intrasem de pe bulevard pe niste stradute laturalnice.
 - directia: foarte usoara. Jimny nu are diferential central si am sesizat o tendinta a spatelui de a iesi in exteriorul virajului.
 - frinarea: excelenta. Sincer, ma asteptam ca ABS-ul sa ma incurce, dar nu a fost asa: intra tirziu si lucreaza foarte rapid.  :D

Morala: luati-va anvelope dedicate.
« Ultima Modificare: 21.Dec.2009, 10:08:31 a.m. de unde »
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline jimnyflo

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #63 : 21.Dec.2009, 10:25:58 a.m. »
Salutare.

Pentru ca titlul topicului este "Pneuri optime...", eu am descoperit ca cele "optime" sunt cele cu care vine din fabrica. SI le-am incercat zilele astea si pe zapada. Pentru niste all-seazon-uri, se comporta excelent. Am mers cel mai mult cu 4x4 cuplat, ca e zapada mare in Bucuresti si nu am avut nicio problema de tractiune. Chiar am intrat in zapada mai mare prin locuri de parcare unde nu intrase nimeni din cauza zapezii.
Cele mai mari probleme mi le puneam la franare, dar si aici s-au comportat surprinzator de bine.
Eu am pe un sedan compact de la firma anvelope de iarna si stiu ce inseamna diferenta fata de unele de vara. In cazul lui Jimny, se pare ca Bridgestone-urile sunt o alegere foarte inspirata, daca folositi masina pe orice suprafata, dar in proportii aproximativ egale pe toate.
Daca mergi la extrem pe una din suprafete ( zapada foarte mare, noroi adanc), are nevoie de anvelope dedicate.
fost proprietar de Jimny

Offline unde

« Răspuns #64 : 21.Dec.2009, 11:13:22 a.m. »
Pentru ca titlul topicului este "Pneuri optime...", eu am descoperit ca cele "optime" sunt cele cu care vine din fabrica. SI le-am incercat zilele astea si pe zapada. Pentru niste all-seazon-uri, se comporta excelent.

Daca vorbesti despre Bridgestone 684, anvelopele astea sint de vara de asfalt. Don't push your luck!
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #65 : 21.Dec.2009, 11:21:32 a.m. »
Confirm cele spuse de @unde - 684 sunt doar bunuţe, dacă îmi permiteţi acest diminutiv.  ;)
Eu am apucat să merg cu ele şi pe asfalt (super ok!) şi pe drumuri de pamânt şi piatră (destul de ok) şi prin noroi moale (nasol!) şi prin zapadă (ceva mai puţin rău ca prin noroi, dar cu multă precauţie). Cu toate că undeva, mic de tot, e trecut şi marcajul M+S!  :-/
Acum am 694 şi am apucat să merg în weekend-ul prin ce a trecut prin zăpadă mare, de cam 15-20cm - lăsând urmă tip plug în spate!  :D Am fost suficient de mulţumit, chiar dacă sunt sigur că nu am "scos" tot ce puteau ele.  ;)

Offline jimnyflo

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #66 : 22.Dec.2009, 09:15:37 a.m. »
Eu spuneam ca, daca tot vorbim de pneuri "optime", iar optim inseamna un echilibru intre costuri si performante in cazul nostru, pneurile cu care vine din fabrica nu sunt chiar atat de rele, incat sa le scoti repede, sa le arunci sau chiar sa le dai foc, sa nu care cumva sa le ia un alt nefericit si sa-si riste viata folosindu-le. Si apoi, ca si cum, luandu-ti Suzuki Jimny ( 4x4 ieftin), ai facut-o doar ca nu-ti placea cum arata Landcruiserul, incepi sa arunci banii pe alte anvelope, plus montaj, plus echilibrare, cautand o performanta care se detaseaza un pic de conceptul de "optim".
Vroiam doar sa nu dezinformam actualii + viitorii posesori de Jimny + Bridgestone 684, sa creada ca trebuie sa-si arunce anvelopele.
fost proprietar de Jimny

Offline unde

« Răspuns #67 : 22.Dec.2009, 10:38:49 a.m. »
Si apoi, ca si cum, luandu-ti Suzuki Jimny ( 4x4 ieftin), ai facut-o doar ca nu-ti placea cum arata Landcruiserul

Jimny nu e deloc ieftin de nou si chiar si masinile SH isi tin pretul. Scuze de off-topic.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #68 : 22.Dec.2009, 10:57:31 a.m. »
Sper că nu s-a supărat nimeni.  ;)
Eu am păstrat 684 şi le voi folosi când voi merge pe drumuri potrivite pentru ele. De ex., dacă voi ajunge prin Europa de vest, acolo nu există drumuri "forestiere" accesibile publicului larg, deci nu are sens să merg cu A/T-uri şi cu atât mai puţin M/T-uri, dacă nu merg la concursuri (şi nu o să merg).

Aici nu este un topic gen "684 vs. 694". Eu am fost mulţumit tare de ambele tipuri de anvelope când le-am folosit pe categoriile de drumuri pentru care sunt proiectate.  :)

Offline Cristi

« Răspuns #69 : 22.Dec.2009, 05:29:22 p.m. »
Am mers si eu iarna asta destul cu anvelopele din fabrica Bridgestone 684) si vreau sa spun ca nu simt nevoia sa le schimb.

Am pe SX4 anvelope de iarna dedicate, si diferenta se vede doar la franare. Ca si tractiune (folosind modul 4x4 la Jimny pe unde se cerea) cauciucurile astea merg mai mult decat respectabil. Eu personal m-am decis sa le pastrez pe Jimny!

As mai mentiona ca am mers cu ele doar prin oras pe stradute inzapezite la greu. La drum lung nu stiu daca m-as aventura :D
- Kizashi Sport M/T
- ex SX4 1.9 DDis, 4WD @ 143 BHP
- ex Jimny Cabrio