Autor Subiect: Anvelope STOCK pe Jimny  (Citit de 179540 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: PNEURI OPTIME PENTRU JIMNY
« Răspuns #50 : 05.Dec.2009, 11:38:00 a.m. »
...Bre,pai a lui @Zebra a primit modificari de ceva mii bune de euro!Are garda dubla la sol decat cea stock! :D
Go Terios!!!:)

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #51 : 06.Dec.2009, 08:26:54 p.m. »
Da, Jimny arată mai bine pregătit pentru drumuri grele cu A/T-uri. Și nu doar la nivel estetic.  ;)
Iată 2 poze cu Jimny și anvelopele Bridgestone Dueler 694.

Notă: Anvelopa de rezervă este Bridgestone Dueler 684, adică H/T.
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #52 : 06.Dec.2009, 10:03:27 p.m. »
Oricum iti vor fi de folos pe zapada fiind inguste!
Go Terios!!!:)

Offline bogdanb

« Răspuns #53 : 06.Dec.2009, 11:49:35 p.m. »
Intreb si eu, fiindca am mai vazut discutii pe tema asta, dar nimeni nu a explicat o chestie:
Pentru mine (SX4) ingust ar insemna 195. Pentru un RAV4 sau Qasqai (apropiate de SX4 ca dimensiuni), ingust inseamna 205, adica cat am eu stock.
Asa ca intreb: ce inseamna "ingust"?
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline unde

« Răspuns #54 : 07.Dec.2009, 10:17:01 a.m. »
 Ingust e relativ.... la dimensiunea stock. Eu pentru cele de iarna am tot 205/70R15, pentru ca nu am omologate alte dimensiuni.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #55 : 07.Dec.2009, 10:57:07 a.m. »
Eu recunosc că am încercat să îi pun anvelope mai late şi mai înalte, dar nu s-au potrivit. Povestea e aici: http://www.suzuki-club.ro/forum/piese-auto-jimny/pneuri-optime-pentru-jimny/msg42473/#msg42473
Acum am schimbat doar tipul anvelopei, păstrând dimensiunile stock. Nici la mine nu sunt trecute / omologate alte dimensiuni în cartea de identitate.
După cum scria @unde aici: http://www.suzuki-club.ro/forum/piese-auto-jimny/pneuri-optime-pentru-jimny/msg25540/#msg25540, există şi varianta 175/80R15, dar parcă e prea mică şi e pentru zăpezi mult prea mari (la care oricum e bine să ai la tine şi nişte lanţuri).

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #56 : 13.Dec.2009, 09:13:07 p.m. »
Ieri am avut ocazia să testez pe zăpadă anvelopele Bridgestone Dueler 694. "Testul" a fost făcut pe drum din asfalt, bun ca suprafață, acoperit cu 1-2cm de zăpadă, iar anvelopele au avut presiunea menționată în specificațiile tehnice.
Concluziile mele, desigur subiective:
- tracțiunea: mi s-a părut bună spre foarte bună  :good:
- direcția: moderată, dar totuși o clasific ca bună (mai bună cu 4x4, desigur)  ;)
- frânarea: aici a fost rău. Am măsurat cam 35-38m distanța de frânare, pe plan orizontal, de la 60km/h pe bord (cam 56-57km/h in realitate). Nu știu dacă sistemul de frânare de la Jimny e de vină sau comportamentul anvelopelor acestea pe zăpadă. Înclin să cred că vina mai mare e a frânelor de la Jimny...   :w
:(

Offline unde

« Răspuns #57 : 14.Dec.2009, 10:37:27 a.m. »
Înclin să cred că vina mai mare e a frânelor de la Jimny...   :w
:(

Eu inclin sa cred ca vina e anvelopelor ;) Oricum, spatiul de frinare e decent. Nu stiu cum e la tine, dar mie ABS-ul imi intra foarte tirziu, ceea ce e foarte bine. Pina acum ABS-ul nu mi-a intrat niciodata pe asfalt, chiar si ud, doar pe off-road.
 Eu am anvelope de iarna si o sa repet si eu testul tau cind voi avea ocazia.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #58 : 14.Dec.2009, 10:45:37 a.m. »
Ok, e bine să precizez că ABS-ul a funcţionat şi eu zic că a funcţionat bine, şi asta pentru că primul test pe care l-am făcut a fost din categoria "frânare de mare urgenţă", adică apăsată brusc şi cât de mult s-a putut pedala de frână. La al doilea, am frânat atât cât am crezut eu că e ok ca să se oprească repede maşina, dar tot pe acolo a fost rezultatul.
Fiind la primul contact cu comportamentul maşinii & anvelopelor & frânelor cu zăpada, părerile mele sunt subiective. Pe măsură ce mai merg cu maşina în condiţii variate, revin cu impresii.
Totuşi, repet - pe partea de tracţiune, eu am fost mulţumit. Sunt sigur că dacă aveam anvelope de iarnă dedicate, lucrurile ar fi stat mai bine, dar măcar acum ştiu pe ce mă bazez... şi pe ce nu.  :inteligent:

Offline yoanghel

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
« Răspuns #59 : 18.Dec.2009, 03:35:58 p.m. »
Ar merge pneuri de 205/65/R15 vreau sa zic : intra pe geanta? se potrivesc ? Ma gandesc ca performantele sunt cam aceleasi. Intreb pentru ca deastea am gasit ceva mai ieftine de iarna!
Party hard, life's short !