Autor Subiect: ulei servodirectie SX4  (Citit de 5272 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline coby

ulei servodirectie SX4
« : 08.Dec.2013, 11:04:33 a.m. »
Salut ,
la ce interval ( km ) se schimba uleiul de servodirectie si ce tipuri sunt recomandate ? Eu am 60 000 km si am observat o tendinda de manevrare mai "grea" a directiei ; ma gandesc ca uleiul servo si a cam pierdut din proprietati si ma gandesc ca e timpul pt un schimb .
Masina a iesit din garantia 3ani sau 100 k km asa ca nu mai merg la service-ul autorizat suzuki cluj ca au preturile cam nesimtite si m am saturat de ei .
 Ceva sfaturi ?
auto si moto

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: ulei servodirectie SX4
« Răspuns #1 : 08.Dec.2013, 11:20:04 a.m. »
Conform Suzuki Romania, la Cluj nu mai este dealer si service acreditat . Poate in acest context s-au calmat si preturile.

http://www.suzuki.ro/autoturisme/dealeri/harta-service/

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 08.Dec.2013, 11:48:42 a.m. »
1. la ce interval ( km ) se schimba uleiul de servodirectie si ce tipuri sunt recomandate ?
2. am observat o tendinda de manevrare mai "grea" a directiei
1. Ai gasit in manualul de uitilizare un astfel de schimb pt SX4 ? Stiu ca in caseta de directie se afla vaselina si nicidecum ulei.

2. Manevrabilitatea greoaie, nu o fi din cauza frigului de afara ? Ma gindesc ca la o temperatura joasa, se mareste viscozitatea vaselinei.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 08.Dec.2013, 12:27:11 p.m. »
P.S. L.E. Daca ai masina dotata cu asa ceva 

citeste instructiunile de la cap. 9-24 si vezi graficele de intretinere (9-10) din manualul de intretinere.

« Ultima Modificare: 08.Dec.2013, 12:38:39 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline coby

« Răspuns #4 : 08.Dec.2013, 07:41:05 p.m. »
 Eu stiu ca servodirectia e un circuit separat cu pompa servo care lucreaza pe baza de ulei hidraulic , caseta de directie e conectata la servodirectie dar nu e totuna cu ea !
Scuze dar ce intreb eu si ce mi se raspunde .... e clar ca aveti habar nu gluma .
Era mai simplu sa zici ca nu stii decat sa dai cu bata in balta ...
 Revenind la intrebare , stie careva caracteristicile specifice ale uleiului hidraulic pt servodirectie recomandat pt modelul SX4 ?

P.S. dextron II si III , is niste uleiuri hidraulice depasite ( culoare rosie ) se foloseau prin '95-'99 , nu prea cred ca suzuki foloseste asa ceva ...
« Ultima Modificare: 08.Dec.2013, 07:45:50 p.m. de coby »
auto si moto

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #5 : 08.Dec.2013, 07:59:16 p.m. »
Eu recunosc ca sunt pe dinafara! Cand am cumparat SX4 mi s-a spus ca servodirectia e electrica, nu hidraulica, aceasta din urma nefiind ecologica. Asa ca nu cred ca la masina mea exista alt circuit hidraulic afara de cel de franare si cel de actionare ambreaj. Dar sunt receptiv la orice noutate legata de aceasta masina, nu m-am plictisit in 6 ani si jumatate...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline NicNic

« Răspuns #6 : 08.Dec.2013, 08:56:50 p.m. »
Asa stiu si eu: la SX4 este servo directie electrica, fara amestec de ulei hidraulic.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #7 : 08.Dec.2013, 09:38:40 p.m. »

Scuze dar ce intreb eu si ce mi se raspunde .... e clar ca aveti habar nu gluma .
 Revenind la intrebare , stie careva caracteristicile specifice ale uleiului hidraulic pt servodirectie recomandat

Bine ca ai tu habar, atat in ceea ce priveste masina pe care o conduci cat si sectiunea forumului in care ai pus intrebarea.

La SX4 vandut oficial in Romania directia este asistata electric.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 08.Dec.2013, 09:45:29 p.m. »
Dar stii ce-i curios? Daca scrii pe google "SX4 servodirectie" gasesti niste furnizori care vand pompa si filtrul de servodirectie...

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline hugbear

« Răspuns #9 : 08.Dec.2013, 11:14:46 p.m. »
Sunt mai multe feluri de a da cu bata in balta, iar unul din ele e modul tau de exprimare! Un "multumesc, dar cred ca e vorba de altceva" ar fi fost suficient - si mult mai civilizat.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon