Autor Subiect: Recunoaste locul !  (Citit de 74993 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ...

Re: Recunoaste locul !
« Răspuns #400 : 06.Mar.2019, 08:40:37 p.m. »
Asta e greu de ghicit, așa că vă zic din start că nu e pe litoral

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #401 : 06.Mar.2019, 08:43:44 p.m. »
D-apai si la alea usoare ne balbaim, d-apai la asta care zici ca e grea....... :-O
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline ...

« Răspuns #402 : 06.Mar.2019, 08:45:26 p.m. »
Hai ca nu e așa greu, totuși.
Interesant că topicul are succes, dar majoritatea pozelor sunt ghicite, nu recunoscute.

Offline toma

« Răspuns #403 : 06.Mar.2019, 08:57:05 p.m. »
Interesant că topicul are succes, dar majoritatea pozelor sunt ghicite, nu recunoscute.

Offtopic:
Asta vroiam sa spun si eu: topicul e "Recunoaste locatia!" si nu "Ghiceste locul"

Si pentru ca veni vorba: "locatie" e preponderent gresit folosit in ultima vreme. "Locul" era corect...
Citat
locație sf [At: COSTINESCU / V: ~iune / Pl: ~ii / E: fr location, lat locatio, -onis] 1-2 (Dare sau) luare în folosință temporară a unui bun mobil sau imobil în schimbul unei plăți Si: arendare (1-2), închiriere, (îvp) năimire. 3 (Îvr) Închiriere a unui loc (1). 4 Chirie plătită pentru anumite lucruri luate în folosință temporară. 5 (Îs) Taxă de ~ Taxă care se plătește drept sancțiune pentru depășirea termenului de încărcare sau de descărcare a vagoanelor de cale ferată, a autovehiculelor sau a vapoarelor de marfă din porturi. 6 (Jur) Contract prin care una dintre părți se obligă să procure și să asigure celeilalte părți folosința unui lucru pentru un timp determinat, în schimbul unei sume de bani Si: concesiune (1). 7 (Pex) Bunuri care fac obiectul unei concesiuni. 8 (Mrn) Determinare a poziției unei nave în larg. 9 (Asr) Așezare într-un anumit loc sau într-o anumită ordine Si: aranjare (1), dispunere, (înv) orânduire (1).

Ontopic:
Dupa steag e clar la noi. Unde pisici e auditoriul-ul ala... :dknw: Hai cu indiciile!
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #404 : 06.Mar.2019, 09:00:22 p.m. »
Hai ca nu e așa greu, totuși.

Pai desigur ca pe ghicite merge, mai te ajuti de Google, ca nu ai cum sa fii prin aceleasi locuri prin care au fost altii, sau chiar daca ai fost, unele nu iti raman in memorie.....zic si eu....

Offline ...

« Răspuns #405 : 06.Mar.2019, 09:02:52 p.m. »
Offtopic. M-am dat și eu "dupe" majoritatea, știu că nu e corect folosit cuvântul.
Indiciu: am stat pe niște scaune second, donate de un stadion celebru.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #406 : 06.Mar.2019, 09:24:43 p.m. »
Eu am fost nașul  "locatiei". Asa mi-a venit atunci. Dacă doriți, o schimbam, desi sunt multe postari...

Trimis de pe al meu SM-G935F folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline toma

« Răspuns #407 : 06.Mar.2019, 09:28:32 p.m. »
solved  :D

Stai linistit, pentru mine e un efort constient si permanent sa nu folosesc "locatie" in sensul nou impamantenit.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: gabineg

Offline ...

« Răspuns #408 : 06.Mar.2019, 09:29:52 p.m. »
Mulțumesc, Toma. Puteam considera că folosim cuvântul în sens marinăresc, dar e mai bine așa.

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #409 : 06.Mar.2019, 09:30:00 p.m. »
Galati, gradina Cinema Central  :-j