Autor Subiect: "Greierasii" mei iubiti  (Citit de 18774 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline adir

Re: "Greierasii" mei iubiti
« Răspuns #30 : 29.Mai.2009, 08:49:49 a.m. »
Ala, sau firul pentru senzorii de parcare. Am inteles ca e lung... cine stie cum l-au prins. E greu de desfacut bordul sa vad "intestinele", ca sa imi dau seama cam ce-au facut pe acolo?
  • SX4

Offline miocrl

« Răspuns #31 : 29.Mai.2009, 08:59:25 a.m. »
ca sa stim sa te sfatuim trebuie sa ne spui
1- senzorii unde au displayul? pe oglinda, sau in partea dreapta pe bord?
     daca e pus pe bord in dreapta atunci se poate sa fi desfacut cate ceva pe acolo dar ma indoiesc
2- alarma are si senzori volumetrici?
     daca da, inseamna ca iarasi au trecut cu un fir pe undeva

-verifica senzorul de soc. al meu e prins undeva pe un manunchi de fire astfel incat sa nu se atinga de nimic dar sa aiba mobilitate
- verifica senzorul de inclinatie daca ai asa ceva, la fel ca si cel de soc
si cel mai isor, verifica sa fie bine prinsa cutiuta alarmei. la mine statea bine pana nu am desfacut-o sa vad ce are inuntru, apoi nu am prins-o bine si troncanea urat. am pus in final niste scoci dublu adeziv intre ea si tabla si am strans-o foarte bine cu fasete astfel incat nu mai troncane deloc acum

Offline adir

« Răspuns #32 : 29.Mai.2009, 10:27:32 a.m. »
1. Partea dreapta pe bord.
2. Senzor soc + senzor geam spart

Nici macar nu stiu unde sunt pusi senzorii + alarma. LED-ul e in partea stanga, chiar langa gemulet. Presupun ca si alarma e tot prin zona aia.
La mine nu e troncanit, mai degraba o vibratie/zbarnait in anumite conditii de drum. Pe partea dreapta se aude cel mai bine, asa ca am dedus ca e fie de la ce-au adaugat cand cu senzorii de parcare, fie pentru ca n-au strans suficient suruburi pe acolo. O sa incerc sa le strang eu (fara sa fortez, insa :) ), sa vad daca mai face.
  • SX4

Offline miocrl

« Răspuns #33 : 29.Mai.2009, 10:34:21 a.m. »
daca nu ma insel, la mine au pus cutiuta de la senzorii de parcare in portbagaj ascuns la aripa interioara pe usita aia de vizitare unde si-a pus cristyyy2003 priza.
verifica si tu daca nu e acolo ca sa fii sigur ca nu e inca o cutiuta in fata in bord care sa troncane.

Offline adir

« Răspuns #34 : 29.Mai.2009, 12:53:23 p.m. »
O sa verific... intre timp am mai mers cu masina, si am si studiat problema. Firul pentru afisajul senzorilor vine pe la stalpul parbrizului. Cred ca au desfacut pe la stalpi si de acolo vine vibratia. Sunt usor de dat jos mastile alea? As putea sa ma uit si eventual sa mai introduc ceva antifonic.

LE: E groaznic sa gasesti sursa vibratiilor. Dupa mai multe investigatii, totusi pare ca vine de la bord, mai precis de undeva din mijloc, acolo unde e afisajul "calculatorului de bord". E posibil sa fi pozitionat in zona aia senzorii, si ceva pe acolo sa zbarnaie. Intrebarea e: cum naiba se desface sa ma uit ce-au mesterit? Cutiuta de la senzorii de parcare e intr-adevar in spate, in aripa. Am deschis usita aia si am vazut-o.
« Ultima Modificare: 29.Mai.2009, 10:37:32 p.m. de adir »
  • SX4

Offline adir

« Răspuns #35 : 31.Mai.2009, 10:27:18 a.m. »
Imi raspund singur la intrebare... poate este cineva interesat: se pare ca trebuie date jos ornamentele de aluminiu, desfacute patru suruburi, scos CD player-ul afara, desfacute alte doua suruburi si deconectat butonul pentru avarii, apoi capacul de deasupra afisajului se poate ridica. Am gasit chestiile astea in manualul de service.
Pare complicat, si cum nu-s sigur ca acolo au bagat alarma sau/si senzorii, nu ma apuc. Poate o sa trec intr-o zi pe la reprezentanta sa-i intreb pe unde au montat, si eventual sa le dau de lucru sa omoare greierasii.
  • SX4

Offline miocrl

« Răspuns #36 : 31.Mai.2009, 10:50:18 a.m. »
eu iti garantez ca nu au facut ei miscarea despre care vorbesti tu. cauta alarma sub volan in partea stanga.
la mine facea galagie plasticul de pe lateral de langa parbriz si cel de langa usa tot de sus(link la poze) am fost la service si mi-a indesat burete dupa ele ca sa nu mai zdrangane.

Offline adir

« Răspuns #37 : 31.Mai.2009, 11:40:32 p.m. »
Firul de la sirena alarma intra undeva central, curios... O sa ma uit acolo unde zici, sa vad daca e acolo.
  • SX4

Offline leox

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #38 : 01.Iun.2009, 11:57:58 a.m. »
Greierasii mei :
1. geamurile fata
2. torpedo
3. numarul de inmatriculare spate
4. placutele de frana
5. marsalier trebuie sa o turez usor pe loc sau sa incerc viteza 1 de drum pentru a "se aseza discurile" .
Prezentat la service din Braila pe numele sau IRMEX- rezultat nimic. Un nene mester tinerel in jurul varstei de 35-39 ani cu aspect de stiutor s-a urcat in vehicul si a decretat - vehiculul nu are nimic.
Am parcurs cu Sx4 1.6 l cca 11.400 km, consumul este undeva la cca 8.4 l/100 km. Zgomotul in habitaclu este relativ crescut fata de alte vehicule cu motrizare asemanatoare. Masina se descurca bine ca si demaraj in oras, stabila in afara localitatii pe distante lungi si viteza crescuta. In viraje stranse este stabila si ma ajuta. Mai greu este cand am mai multi pasageri dar atunci scartaim franele si suntem bine.
Fara acele mici defecte sau greierasi cu care deja m-am obisnuit masina este buna pentru un oras ca Braila si o tara ca Romania.
When i was born Devil sad : "DAMN I HAVE COMPETITION"!

Offline hugbear

« Răspuns #39 : 01.Iun.2009, 05:50:19 p.m. »
Bine ai venit (asa, ca sa-ti zic si-n public :) ). Pentru cativa dintre greierii tai exista leac: la torpedou rezolvi cu 2-3 bucatele de pur-fix (de fapt e mai bun echivalentul gri, mai ingust si mai dens... cand ne mai intalnim adu-mi aminte, cred ca mai am vreo 15 cm in torpedou...). Numarul spate il rezolvi cu 2 bucatele de banda dublu-adeziva (cea buretata). Marche-arriere: "asa face toate!" (sintagma asta a devenit un leit-motiv pe forum... :) ). Cat despre off-road, o sa repet o parere personala: SX4 nu e facut pentru asta, ci mai degraba pentru all-road. S-o stapanesti sanatos si ne bucuram ca esti multumit de ea.
« Ultima Modificare: 01.Iun.2009, 07:07:15 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon