Autor Subiect: La multi ani Romania!  (Citit de 4079 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Silfax

La multi ani Romania!
« : 29.Nov.2013, 09:50:34 p.m. »
In ultimii ani, in preajma zilei nationale traiesc un fel de drama interioara intre a simti apartenenta la aceasta natie si a ma dezice de buna parte din actiunile ei din ultima vreme. Am senzatia ca suntem intr-un derapaj necontrolat care ne duce intr-o fundatura. Dar abia cand vom fi proptiti in sant, ne vom da seama cum sa ajungem din nou pe drumul cel bun. Nu pot sa nu remarc simpitatea si naivitatea perceptiei celor veniti de afara, dar in acelasi timp sa constat ca imi starnesc un sentiment de mandrie cand citesc acest gen de experiente. Poate de aceea dintre cei mai ilustrii patrioti ai aceste tari au fost si strainii naturalizati.

http://hashconspiracy.tumblr.com/post/21139571079/romania-a-surprise
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline rzapo

Re: La multi ani Romania!
« Răspuns #1 : 30.Nov.2013, 09:34:09 a.m. »
 :good: ma bucur sa mai citesc si asa ceva...  :clap:
  • Suzuky SX4 4x4 navi
Radu Zaporojan

Offline shpeedy

« Răspuns #2 : 02.Dec.2013, 01:44:25 p.m. »
Derapaj, derapaj (de acord cu voi)... dar nu stiu daca ati avut curiozitatea sa cititi comment-urile la filmulet. Mi se pare trist cat de usor se pot invrajbi de catre o minoritate migratoare doua populatii cu identitati puternice si bine conturate... Cred ca ar trebui sa ne dea de gandit...

PS: vedeti ca se poate marca respectivul video pentru limbaj/mesaj (nu stiu cat de mult efect are, dar merita incercat)
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline bogdanb

« Răspuns #3 : 03.Dec.2013, 10:43:22 p.m. »
PS: vedeti ca se poate marca respectivul video pentru limbaj/mesaj (nu stiu cat de mult efect are, dar merita incercat)

Pana la urma exprimarea este singurul lucru obiectiv pentru care poate fi incriminat si autorul postului dar si clipul pe care acesta l-a citat. Asa au inteles si unul si celalalt sa-si exprime apartenenta la neam sau la tara in care se afla. Atat au putut, atat au facut. Ceea ce este poate, un demers mai putin ipocrit decat patriotardismul zbierat de multi dintre conationalii nostri, care fie din lasitate fie din impotenta de a construi ceva aici, au ales sa-si urmeze un bine strict personal in cele patru vanturi.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline mikel

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 304
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #4 : 03.Dec.2013, 11:02:47 p.m. »
O parere a unui comentator de pe un blog (http://www.arhiblog.ro/) cu care eu rezonez intru totu' despre aceasta mandrie de a fi roman si atinge si problema zilei nationale:

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #5 : 04.Dec.2013, 07:51:30 a.m. »
Pai si Romania asta de care se vorbeste in acest comentariu cine e pana la urma? Nu oare tot noi prin actiunile noastre de zi cu zi si a celor pe care tot noi ii alegem la intervale regulate de timp sa ne conduca?

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 04.Dec.2013, 08:59:36 a.m. »
... tot noi ii alegem la intervale regulate de timp ...
Eu pina acum NU am vazut nici o lista facuta de popor din care sa pot alege ceea ce doresc. Am fost mereu fortat sa ALEG dintr-o lista facuta tot de cei alesi.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline mikel

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 304
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #7 : 04.Dec.2013, 01:45:20 p.m. »
Pai si Romania asta de care se vorbeste in acest comentariu cine e pana la urma? Nu oare tot noi prin actiunile noastre de zi cu zi si a celor pe care tot noi ii alegem la intervale regulate de timp sa ne conduca?

pai ii alegem pt ca astia candideaza. chit ca mergi sau nu la vot, unii vor castiga si vor conduce. si se succed intre ei.

"tre sa schimbam clasa politica" e o sintagma pe care o tot aud. cum? ii mitraliem pe toti? clasa politica se va schimba natural, in timp. vor veni altii mai tineri in locul lor. problema e ca vin cam cu aceeasi mentalitate. nu vad unu care sa intre in politica pentru binele celorlalti. intra pt ca stie ca poate sa se aleaga cu un ban, cu ceva pt el. pana nu se schimba mentalitatea asta, noi ceilalti vom alege indiferenta. vom alege sa incercam sa-i ignoram pe cat posibil. nu vezi ca orice discutie politica se invarte in jurul pensiilor, asigurarilor sociale si bugetarilor? nimic de mediul privat, de masuri de stimulare a economiei, de creare de facilitati pentru firme, de fonduri europene, etc. totul pentru masuri sociale. pentru ca aceia voteaza. ei sunt targetul politicului. pt ca sunt usor de manipulat. ce zice popa si primaru, aia facem.

gata ca ma enervez prea rau :)

Offline Silfax

« Răspuns #8 : 04.Dec.2013, 04:52:21 p.m. »
In opinia mea, primul pas pe care trebuie sa-l facem este de a realiza detasarea de egoismul cotidian in care traim. Si nu este usor in a schimba lozinca comunista "prin mine insumi" cu cea democrata "prin noi insine" (sper sa nu sara regalistii la aceasta asociere). Odata realizata aceasta etapa (...din pacate nu in cadrul generatiei din care fac parte), va trebui sa invatam sa ne reprezentam si nu sa mimam acest lucru. Restul deocamdata e pura imaginatie.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline shpeedy

« Răspuns #9 : 04.Dec.2013, 05:20:39 p.m. »
Ca o parere personala (ca tot se poarta in ultimul timp "parerile personale" :D), as lasa topicul asta asa cum era pana pe 30-Noiembrie, rezumandu-ne la urari si ganduri frumoase fata de tara care ne e mai mult sau mai putin draga. Pentru cele discutate ulterior, pana in prezent, consider ca avem cel putin doua topicuri in care sa "dezbatem" (ca tot intram in an electoral >:)).

Parerea mea...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X