Autor Subiect: Probleme radiator  (Citit de 5587 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline pfery

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
Probleme radiator
« : 24.Nov.2013, 01:39:58 p.m. »
Salut!
Ieri   am observat o preoblema tehnica la Ignisul meu: dupa 15 km, motorul s-a incalzit excesiv si la o viteza mai mare de 50-60km/h am auzit un fel de suierat de la motor. Pareri?

Offline cata quarkk

Re: Probleme radiator
« Răspuns #1 : 25.Nov.2013, 01:03:27 a.m. »
ce inseamna excesiv?

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 25.Nov.2013, 09:29:12 a.m. »
... motorul s-a incalzit excesiv ... Pareri?
Daca nu s-a dus garnitura de chiulasa, verifica daca:
1. electroventilatorul iti functioneaza (alimenteaza-l separat de la 12V);
2. termocontactul (electrocontactul) care-ti alimenteaza cu curent electroventilatorul lucreaz normal. Verificarea o poti face cu un ohmetru si o cana cu apa in care scufunzi termocontactul. Masori apoi termocontactul cind apa este rece (indicatie apara: circuit intrerupt) si cind este fierbinte (indicatie aparat: continuitate).
3. Termostat circuit racire blocat pe circuitul mic de racire;
4. Radiator racire infundat sau opturat.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline pfery

• Newbie
  • *
« Răspuns #3 : 08.Dec.2013, 01:28:44 p.m. »
Cred am gasit problema: nivelul lichidului de racire sub minim in vasul de expansiune :)

Offline Stan stefan

• Newbie
  • *
    • Dambovita
« Răspuns #4 : 24.Sep.2017, 07:08:12 p.m. »
Salutare am si o problema, am un suzuki ignis de curand iam schimbat radiatoru si tot am pierderi, ma poate ajuta cineva :( :(
  • Suzuki ignis

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #5 : 24.Sep.2017, 10:19:57 p.m. »
Salut si bun venit pe forum.

Pentru a putea primi un raspuns cat de cat la obiect, ar fi de dorit un pic mai multe detalii despre problema. In primul rand tipul de motor al masinii. Apoi daca "tot am pierderi" spune ceva despre pierderile dinainte si dupa. Unde/cum cum le-ai observat? Balta sub masina, scade nivelul in vasul de expansiune. De ce ai schimbat radiatorul? Etc.

Si o scriere putin mai ingrijita, nu ne-ar deranja.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 25.Sep.2017, 11:00:07 a.m. »
...am schimbat radiatoru si tot am pierderi...
Inainte de a monta conductele, pentru o etansare mai buna, unge (pe deasupra) cu un strat fin de vaselina teava de cuplare cu furtunul. Dupa imbinarea lor montezi colierul daca nu si-a pierdut calitatea de stringere. Daca nu mai prezinta garantia etansarii, ar fi indicat inlocuirea unui colier cu stringere prin surub.

Daca pierderea se manifesta prin alte zone, ar trebui inlocuite ori sudate conductele metalice sau radiatoarele.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Stan stefan

• Newbie
  • *
    • Dambovita
« Răspuns #7 : 25.Sep.2017, 06:09:06 p.m. »
Salut din nou am un suzuki ignis 2003 motor de 1.3 benzina, de curand iam schimbat radiatorul pentru ca era fisurat. Iar dupa o saptamana a inceput sa-mi fiarba motoru, initial credeam ca e de la termostat dar am observa ca mia scazut apa din radiator. Pierderi pe sub masina nu se vad, ma gandesc ca poate o fi calorideru de calduca, cu toate caci caldura baga si de cand am schimbat radiatoru am mers numai cu caldura, pentru ca lucrez noaptea si fac naveta cu  masina
  • Suzuki ignis

Offline Laurentiu

« Răspuns #8 : 26.Sep.2017, 10:18:13 a.m. »
dupa o saptamana a inceput sa-mi fiarba motoru...
Pompa de apa iti functioneaza?
  • Suzuki SX4

Offline Stan stefan

• Newbie
  • *
    • Dambovita
« Răspuns #9 : 26.Sep.2017, 12:52:10 p.m. »
Da este noua pompa
  • Suzuki ignis