Autor Subiect: planetare sau altceva ?  (Citit de 6718 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: planetare sau altceva ?
« Răspuns #30 : 24.Mai.2017, 10:43:10 a.m. »
          Piesa noua este ....piesa noua. Si daca tot o ai.... Cel mult daca ai reconditiona-o pe cea veche pt. rezerva. Spor !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #31 : 27.Mai.2017, 09:10:24 a.m. »
Gata si epopeea planetarei la SX4:

Dis-de-dimineata m-am urcat in masina in directia Reco Planet Tunari (vorbisem in cursul saptamanii daca e OK sa ajung azi la prima ora pentru o diagnosticare). Ajung acolo pe la 8:10 si ma uit ca deja erau cateva masini urcate pe platforme. Ii spun unui domn ce-si-cum (ca nu sunt chiar sigur de diagnosticul dat de cei de la Royal Motors, intrucat zgomotul nu este tot timpul) si se urca el la volan. Mergem cateva minute pana ajungem intr-o parcare mai larga, goala si incepe sa faca cerculete la stanga, dupa care la dreapta. La stanga nu se aude nimic, la dreapta s-a auzit una din 7-8 rotiri  - nu e, domne, planetara, atinge ceva.

La viraj maxim la dreapta, roata stanga atinge - cateodata - in protectia de plastic de pe contra-aripa. Recunosc ca m-am linistit... :good:

Am vrut sa-i dau omului ceva pentru sfertul de ora pierdut cu mine, dar n-a vrut...

Am dat 300ron pe o piesa ce nu trebuie - cel putin nu acum - schimbata. Asta e acuma. Facem din timp stoc de piese pentru cand o sa fie intr-adevar nevoie...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #32 : 27.Mai.2017, 09:17:43 a.m. »
Si diagnosticul cu planetara cine-l "dadu"? Royal Motors?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #33 : 27.Mai.2017, 09:20:44 a.m. »
Yep! Royal Motors...

Offline NicNic

« Răspuns #34 : 27.Mai.2017, 10:35:13 a.m. »
@shpeedy: Ai inrebat si despre preturi, la Recoplanet, sau ce variante de reparatii au disponibile?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline shpeedy

« Răspuns #35 : 27.Mai.2017, 10:48:39 a.m. »
Recunosc ca nu. Usurarea (si vremea) m-au deturnat de la a cere info suplimentare... :">

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #36 : 27.Mai.2017, 11:10:05 a.m. »
Concluzia unde atinge de face asa zgomot  :pardon: :pardon:
La mine a facut asa zgomot la viraje cind am trecut la gumele de vara dar vad ca nu se mai aude nimic!
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline shpeedy

« Răspuns #37 : 27.Mai.2017, 11:16:00 a.m. »
Ma asteptam oarecum la acest risc atunci cand am trecut anul trecut la anvelope cu profil mai agresiv (AT-uri), mai mari (205/65R16) fata de cele stock (205/60R16), dar speram ca - odata ce am si inaltat masina cu arcurile MAD - sa nu ma lovesc de aceasta problema..

Offline enicky

« Răspuns #38 : 27.Mai.2017, 05:06:30 p.m. »
Yep! Royal Motors...
    Deci si la service ca la doctor : cati mecanici atatea diagnostice. Bine c-ai avut inspiratia sa mai faci un "consult". Schimbai piesa degeaba. Ai ramas cu piesa dar ai castigat totusi "manopera".
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #39 : 27.Mai.2017, 05:39:39 p.m. »
Ai incercat o reconditionare a planetarei?
Cimentarea capului de planetara (unii fac reconditionarea prin incarcare cu sudura si apoi slefuire) nu ti-l poate realiza oricine (este nevoie de un tratament special al otelului) iar de tinut, va tine mult mai putin decit un cap nou (original); pretul reconditionarii e ceva mai mic decit costul unei piese noi insa daca vei mai pune piesele (burduf + coliere + vaselina grafitata) si manopera de 2 ori (montare-demontare), "reconditionarea" te va costa aproape dublu. Cel mai corect mod de reparatie, este INLOCUIREA capului de planetara.

La viraj maxim la dreapta, roata stanga atinge - cateodata - in protectia de plastic de pe contra-aripa.
O planetara defecta nu va hirshii (freca) niciodata. Plnetara defecta bate, se aud niste cloncanituri. Cu cit planetara e mai uzata, bataile se vor auzi la viraje din ce in ce mai largi.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!