Autor Subiect: Antifonare si curatare  (Citit de 24695 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdan_bc

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
  • Gen: Bărbat
Antifonare si curatare
« : 14.Nov.2013, 06:39:13 p.m. »
Ca tot vine iarna am zis sa curatz masinuta pe dedesubt si sa o pregatesc de iarna .
Meseriasu' la care am dus-o mi-a spus sa-i aduc asa :
3kg grund terasol vreo 6 l, diluant si 3l de benzina.

Cine a mai facut treaba asta ? Astept pareri /sugestii...  :cof:

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: Antifonare si curatare
« Răspuns #1 : 14.Nov.2013, 06:51:25 p.m. »
Nu am făcut încă operațiunea dar se va impune destul de curând ... Întrebările ar fi : cât costă manopera, respectiv cât durează operațiunea ?
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline bogdan_bc

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 14.Nov.2013, 07:02:41 p.m. »
Nici eu nu stiu, respectivul mi-a cerut 450 ron, in care intra curatarea cu o perie de sarma rotativa a partilor unde se observa rugina, apoi cu benzina, terasolul si diluantul nu stiu exact ce si cum face cu ele, de aceea am  deschis si eu subiectul aici sa patrund mai in amanunt .
Eu nu prea am timp sa stau cu el , rugamintea mea a fost doar ma lase sa o vad dupa ce curata rugina si se apuca de aplicat ce are de aplicat...

Offline unde

« Răspuns #3 : 15.Nov.2013, 04:23:58 p.m. »
 Vezi ca exista grunduri care se pot da direct peste rugina, nu e nevoie sa cureti.
 Ca manopera ti-a luat foarte bine, dar ma indoiesc ca 3kg de terosol o sa ajunga, in conditiile in care eu am bagat ~ 1kg doar la aripile spate (si prin zona).
 Etape:
 - curatare (resturi de pamint, etc.): asta e cea mai migaloasa, mai ales daca masina a fost la noroi
 - grunduire (minim 2 straturi). Iti trebuie si pistol pentru ca sint zone in care efectiv nu poti ajunge cu pensula.
 - antifonare: tot minim 2 straturi, primul mai diluat
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline bogdan_bc

• Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 15.Nov.2013, 07:17:51 p.m. »
maine o curata si maine seara ma duc sa o vad inainte sa inceapa sa dea pe ea. Am luat 6 l terasol si 2,5 kg grund de la kober iar pe cutie scria cum zici tu- ca se poate aplica direct pe rugina- .
Ca pret n-am negociat iar daca iese bine atat ii dau.
Oricum  din ce am mai citit pe forumuri poate ajunge si la 1000 euro o astfel de treaba ,dar cu caroseria demontata de pe sasiu . Eu nu sunt de acord cu treaba asta asa ca per total sunt multumit.
Acum sa vedem ce iese. ;)

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 15.Nov.2013, 08:03:14 p.m. »
...curatarea cu o perie de sarma rotativa a partilor unde se observa rugina,...
Nu cred ca e prea buna doar procedura mecanica. Peria rotativa nu intra prin toate locurile pe unde apare rugina. MINA si SMIRGHELUL care fac tabla curata (pina la luciu) e munca cea mai dificila si istovitoare. Restul, cu un pistol sub presiune sau o pensula, se rezolva usor.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogdan_bc

• Newbie
  • *
« Răspuns #6 : 15.Nov.2013, 08:36:00 p.m. »
da, pai azi dimineata mi-a zis sa-i duc 2 perii manuale...sa vad ce iese, o sa fac poze inainte si dupa, sa pot compara diferentele .

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 16.Nov.2013, 10:51:35 a.m. »
...azi dimineata mi-a zis sa-i duc 2 perii manuale...
Omul isi cruta buricele degetelor.  ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogdan_bc

• Newbie
  • *
« Răspuns #8 : 25.Nov.2013, 11:53:09 a.m. »
S a rezolvat , imi place sunt multumit. Mi-am dat rugina jos si de la ochelarii unde vin prinse farurile ,a fost dat apoi cu teresol si grund. Recomand grundul de la kober .
Acum mi-am dat comanda de cauciucuri insa -sahara.
Eu am jante de aluminiu acum cu cauciucuri de vara. Merita sa mi iau niste jante de tabla sau merge sa le pun asa pe jantele de aluminiu ?

Offline VAXXi

« Răspuns #9 : 25.Nov.2013, 12:07:00 p.m. »
Nu mai posta aiurea, amestecand subiectele. Exista topicuri dedicate intrebarii tale de mai sus.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995