Autor Subiect: Pompa ABS  (Citit de 5559 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline edy70

Pompa ABS
« : 29.Oct.2013, 02:55:27 p.m. »
Acum cateva zile, la drum intins si pe asfalt, martorii ABS si ESP s-au aprins. Astazi am fost la un service local si in urma diagnozei a rezultat ca senzorul de la pompa ABS este defect si trebuie schimbata pompa, senzorul fiind incorporat.  X-(
Ceva sfaturi ?
Multumesc .
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline edy70

Re: Pompa ABS
« Răspuns #1 : 29.Oct.2013, 05:23:58 p.m. »
Am vorbit la service. Cica pompa este 1500 euro+TVA  :-O :-O AJUTOR  :-O :-O
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #2 : 29.Oct.2013, 06:15:45 p.m. »
Nu stiu ce sa zic, nasol daca trebuie schimbat un ansamblu intreg pentru un senzor.  :-/

Da o fuga pana la Oradea si vezi ce zic cei de acolo, mie mi-au parut tot timpul baieti de treaba.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #3 : 29.Oct.2013, 06:26:06 p.m. »
1. E aiurea dacă într-adevăr nu poate fi schimbat doar senzorul, sper să fie o informaţie eronată !
2. În situaţia în care ar trebui schimbată pompa, aş căuta la dezmembrări ... cred că erau ceva anunţuri şi pe forum ...

Sper să remediezi problema în timp scurt şi la preţ decent !
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline edy70

« Răspuns #4 : 29.Oct.2013, 06:30:55 p.m. »
Multumesc pentru incurajari.
La Redtor sigur ajung, singura speranta, fiind service dedicat Suzuki, constatarea lor sa infirme prima diagnoza  :popa:

Astept sfaturi  in continuare

Offline edy70

« Răspuns #5 : 10.Nov.2013, 08:39:01 a.m. »
Si am fost si la Oradea. Din pacate diagnosticul este correct. Pompa ABS defecta. Pret: 1841 euro  :-O
Acum stau si ma gandesc: cam cat de nesimtiti pot fi producatorii pentru a da asa un pret la o piesa cat doua pachete de tigari, oricata tehnologie o avea incorporata in ea ?

Astept sfaturi  in continuare.
Multumesc

Offline migabi

« Răspuns #6 : 11.Nov.2013, 10:51:48 a.m. »
Ti-au zis ce cod de eroare este? Parerea mea e ca trebuie sa mai sapi nitel, sa nu fie de la o siguranta sau ceva banal si vor sa te taxeze.
Alfel, vezi ce cod are pompa sau sistemul abs/esp fiindca nu sunt facute de suzuki si poate gasesti o solutie la alte marci mai populare.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline edy70

« Răspuns #7 : 11.Nov.2013, 11:08:23 a.m. »
Nu am intrat in detalii tehnice, dar din cum am spus mai sus am primit acelasi diagnostic din doua surse independente. Cei de la Redtor Oradea ( baieti de treaba ) cred ca peste 2h au bazait pe langa ( pe sub ) masina incepand de la sigurante, cu schemele in fata. Nu cred ca este vorba de taxare ci de ghinion. Este primul caz de defect la pompa ABS  sx4 cunoscut la 2 dealeri Suzuki interpelati de mine.
Cred ca ma paste un ulcer pe sistem nervos  X-(

Astept sfaturi  in continuare.
Multumes

Offline miocrl

« Răspuns #8 : 11.Nov.2013, 01:53:11 p.m. »
dezmembrari

Offline cristidav

« Răspuns #9 : 11.Nov.2013, 04:41:24 p.m. »
Tocmai am venit de la Redtor, unde mi-au confirmat ca toate 4 amortizoarele sunt curse si trebuie schimbate. Ii zic la tip: "Cat de ghinionist sa fiu ?" SI mi-a zis... "Nu suficient. Zilele trecute a venit unul cu probleme la ABS si-l costa 2000 euro sa il schimbe." Am ramas AFIS... Multa bafta iti doresc. In ultima instanta, ramai fara ABS, ca Loganu' lu tata :P
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )