Autor Subiect: disc de frana  (Citit de 10739 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: disc de frana
« Răspuns #10 : 05.Oct.2013, 08:37:43 a.m. »
TRW este echiparea din fabrica si suntem destui cei carora le scartaie franele...
In afara faptului ca sint moi, frineaza bine si imi murdaresc jantele, placutele se comporta chiar foarte bine la capitolul "auditie".
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogdanb

« Răspuns #11 : 09.Oct.2013, 10:46:58 a.m. »
Pai moi ar trebui sa fie placutele, nu discurile, nu?  :D
Ca sa-i raspund si lui @BXXENL, Dacia 1300 avea discurile la fel de "pline" ca si SX4, doar ca nu erau ventilate (era un singur disc, parca de 8..10mm grosime - @Laurentiu cred ca stie mai bine). Dar de la Nova incoace inclusiv Dacia pune discuri ventilate (adica, in loc de unul gros, doua mai subtiri usor distantate)
Probabil ca sarcina la franare se distribuie diferit, poate greutatea masinii e alta, sau poate si eu franez mai apasat acum decat cu 15 ani in urma  :-))
Pana la urma, singurul lucru care ramane, rezultat din experienta tuturor, este ca discurile de pe SX4 sunt cam de kk si atunci... ce punem in loc, mai putin de kko ...?
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline BXXENL

« Răspuns #12 : 09.Oct.2013, 11:15:34 a.m. »
Pai la asta ma refer si eu prin pline, nu sunt ventilate, au mult mai multa carne, tin mai mult, se ovalizeaza mai greu. Astea ventilate au mai putina carne, material de frictiune cum i-o zice.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #13 : 09.Oct.2013, 05:44:13 p.m. »
Pai la asta ma refer si eu prin pline, nu sunt ventilate, au mult mai multa carne, tin mai mult, se ovalizeaza mai greu.
Aici nu prea sint de acord. Si discurile de Oltcit, montate la iesirea din cutia de viteze erau si sint ventilate dar parca nu prea am auzit sa se schimbe asa des ca la masinile de generatie noua. In plus, pe fiecare disc fatza, actionau cite 4 placute de frina.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline miocrl

« Răspuns #14 : 11.Oct.2013, 01:36:15 p.m. »
am luat discuri si placute TRW. sambata le montez

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #15 : 11.Oct.2013, 06:41:01 p.m. »
Cu cat si de unde?

Offline miocrl

« Răspuns #16 : 14.Oct.2013, 09:34:44 a.m. »
http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/luci-suzuki-sx4-1-5-glx/msg143066/#msg143066
210 lei de la Ciclop

masurate aveau 19 mm pe partea dreapta si 20 mm pe stanga, deci trebuiau schimbate.

Offline miocrl

« Răspuns #17 : 15.Oct.2013, 09:40:42 a.m. »
dupa schimbul discurilor se spune ca trebuie sa franezi moderat cam 3000 de kilometrii. confirma cineva aceste spuse?

e adevarat ca nu am sters cu nimic discurile dupa ce le-am pus. deci probabil ca au fost unsuroase. si de asta nu prind asa de bine.

acum nu se mai aprinde becul de frana de mana in bord :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #18 : 15.Oct.2013, 10:13:33 a.m. »
1. dupa schimbul discurilor se spune ca trebuie sa franezi moderat cam 3000 de kilometrii.

2. e adevarat ca nu am sters cu nimic discurile dupa ce le-am pus.
1. Ar trebui sa mergi pe un drum unde nu este circulatie si sa incerci sa frinezi ceva mai ferm timp indelungat insa sa nu intre ABSul in functie. In felul acesta unoarea de pe discuri sau oxidul din timpul depozitarii va fi eliminat.

2. Acum mai ai o solutie ca sa elimini punctul 1: sa demontezi roata, sa scoti placutele si sa stergi bine cu tiner atit discurile (ambele fetze) cit si suprafetzele de contact ale placutelor.
  • Suzuki SX4

Offline miocrl

« Răspuns #19 : 15.Oct.2013, 10:18:16 a.m. »
exista ceva riscuri de ovalizare sau cine stie ce in caz ca franez brusc acum dupa ce le-am montat?