Autor Subiect: disc de frana  (Citit de 11006 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline miocrl

disc de frana
« : 02.Oct.2013, 02:49:15 p.m. »
ce disc de frana imi recomandati?

Ferodo e ok?

Offline ff_2004_06

Re: disc de frana
« Răspuns #1 : 02.Oct.2013, 10:15:43 p.m. »
E ok si Ferodo, dar mai degraba EBC / ATE / Brembo.
La oricare din cele 4 marci, mergi cel putin pe varianta de mijloc sau pe cea de top, nu pe cele mai ieftine.
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline BXXENL

« Răspuns #2 : 03.Oct.2013, 08:34:59 a.m. »
ATE sau TRW, brembo sunt petarde, iti spun din experienta, iar EBC au si multe rateuri, am mai multi prieteni cu ele ovalizate (ebc turbogroove+greenstuff) asa ca eu n-am sa-mi pun niciodata.
  • SX4 1.5
Alex

Offline bogdanb

« Răspuns #3 : 04.Oct.2013, 11:45:43 a.m. »
Daca atatea marci sunt petarde ne recomanzi ceva? Sau mai bine le planam pe alea care deja sunt pe masina?  :-))
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline BXXENL

« Răspuns #4 : 04.Oct.2013, 12:14:54 p.m. »
Scuze, nu m-am facut inteles

PUNE ATE sau TRW pt ca brembo si EBC sunt petarde.

Asta vroiam sa transmit  :D

Eu mi-am pus TRW pe SX4 si par sa tina mai mult decat cele originale, deja am mai mult decat aveau cele OEM cand le-am schimbat, si sunt sub jumate dar nu la nivel critic. Pe smart am pus discuri si placute ATE (arata excelent, dar au deabia 13.000km, originalele au fost TRW si discurile au tinut 180.000 placutele originale pe care le-am schimbat doar o data si tot cu originale au tinut peste 80.000km)
  • SX4 1.5
Alex

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #5 : 04.Oct.2013, 12:18:57 p.m. »
La 45 mii km am înlocuit plăcuţele de frână cu unele noi, tot TRW.
La CCA 75 mii km am înlocuit (zgomote la frânare, oscilaţii transmise în direcţie şi "frânare în valuri") discurile şi plăcuţele cu Jakoparts şi pot să afirm că se comportă mai bine decât cele OEM. Frâna este la fel de eficientă - aş zice, ritmul de uzură este mai lent, nu au apărut şanţuri şi cratere pe discuri ca pe cele originale.
Doar un punct de vedere ...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline bogdanb

« Răspuns #6 : 04.Oct.2013, 12:24:32 p.m. »
Din cate stiu discurile "de origine" sunt TRW, si probabil ca aceasta va fi optiunea "safe"pe care voi merge. Dar sincer nu mi se par deloc grozave, au tinut doar aprox. 75000km in timp ce Dacia Nova am vandut-o la 90000 cu discurile originale, Megane-ul la fel, tot pe la 90000, lar la Daciile 1300 nici nu stiam ce e aia sa schimb discurile ... :dknw:
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline BXXENL

« Răspuns #7 : 04.Oct.2013, 12:50:45 p.m. »
Poate masinile alea erau mai usoare, sau aveau altfel repartizata forta de franare. SX4 meu toceste placutele FOARTE inegal, 2 din 4 aratau de parca mai duceau lejer de 2 ori pe atat, dar una nici macar martorul de uzura nu-l mai avea, era pana pe fier.

Dacia 1310 n-avea discuri pline? De aia tineau mult si smartul are discuri pline pe spate si am 193.000 cu ele, si placutele probabil ca au trecut de 100.000km. De-acum mi-e teama sa nu se sudeze discurile de butuc, are aproape 10 ani masina.

• SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #8 : 04.Oct.2013, 02:16:18 p.m. »
Atit timp cit discul nu are bataie peste limita max. de 0,1 mm, grosimea totala este cuprinsa intre 20 si 22 mm iar acesta nu prezinta canale circulare pronuntate, NU are rost inlocuirea lui.

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ff_2004_06

« Răspuns #9 : 05.Oct.2013, 12:25:45 a.m. »
ATE sau TRW, brembo sunt petarde, iti spun din experienta, iar EBC au si multe rateuri, am mai multi prieteni cu ele ovalizate (ebc turbogroove+greenstuff) asa ca eu n-am sa-mi pun niciodata.
Cu siguranta avem experiente diferite, nu as recomanda TRW nimanui, am avut o experienta foarte neplacuta cu marca asta pe o alta masina. In plus, din cate am inteles, TRW este echiparea din fabrica si suntem destui cei carora le scartaie franele, de ce ai lua tot din astea (discuri si placute)?
Cele ATE "entry level" sunt ok, daca vrei ceva mai bun ia-le pe cele mai scumpe (Ceramic sau peste daca exista).
Daca principalul criteriu la alegere este numarul de km dintre schimburi, de acord, lasa Brembo si EBC deoparte.  ;)
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019