Autor Subiect: Parere: O vand sau raman cu Suzi mea ?  (Citit de 9990 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Parere: O vand sau raman cu Suzi mea ?
« : 29.Sep.2013, 04:29:52 p.m. »
Vreau sa aud si alte pareri, de-asta va scriu voua.

Recent ne-am uitat, eu cu sotia, la case pe munte. Serviciul nostru e mobil, asa ca de ce sa nu lucram de la casuta din deal. DAR, problema e ca, pentru a fi pe placut nostru, de regula casele astea sunt in varf de munte, cu drumuri cam greoaie pana la ele. Drumuri care, in momentul de fata, Suzi mea (2WD) le biruie destul de greut.

Ce sa fac ?
1. O pastrez pe Suzi mea si ma multumesc cu ce am, fac un compromis si imi iau casa mai spre civilizatie ? (nu ne surade a doua parte)
2. O vand pe Suzi si imi iau ceva 4x4 second ? (2WD, versiunea cam standard, cat pot lua pe ea ? CHIT ca e noua, ingrijita, cu doar 9000 km la bord. o sa ma doara sufletul)
3. O schimb pe Suzi mea cu un 4x4 second ? (si aici pierd, dar pierd mai putin)

Suntem si noi niste umili muncitori, asa ca iese din calcul schimbarea masinilor ca pe ciorapi.

Din pacate, asa a fost situatia ca a trebuit sa o luam asa cum era, 2WD, atunci. SI stiam ca va veni ziua cand voi simti nevoia de 4WD.

Vreo parere, daca va rog ?
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline rexkrokiDAU

Re: Parere: O vand sau raman cu Suzi mea ?
« Răspuns #1 : 29.Sep.2013, 05:38:53 p.m. »
Daca chiar vreti o casa la care e greu de ajuns si bugetul nu e chiar nelimitat, eu cred ca cel mai bine e sa te uiti la un Duster. Nou sau sh, ramane sa hotarasti tu.  :)

Offline migabi

« Răspuns #2 : 29.Sep.2013, 08:14:52 p.m. »
In situatia ta fie m-as muta mai la sosea, fie as lua un duster sau forester sh ca masina principala si un "cazan" gen lada niva cand sotia e plecata smth.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #3 : 29.Sep.2013, 08:46:39 p.m. »
Dusterul este destul de scump si SH.
Go Terios!!!:)

Offline NicNic

« Răspuns #4 : 29.Sep.2013, 10:14:25 p.m. »
Din ce am intalnit pana acum, o masina 4x4 e nevoie in namol, zapada sai cine stie ce pante abrupte, Garda la sol o rezolva si un Sandero Stepway.
Greu de crezut ca vei acea pante sau namol pana la casa visurilor, insa partea cu zapada este probabila. Dar, in nameti te poti bloca si cu tancu', exagerand putin.
Asa ca eu as tine masinuta noua macar cat are garantie (sa nu pierd aproape jumatate din cat am dat pe ea), apoi m-as gandi serios daca imi  trebuie un 4x4.

Pana acum, nu am intalnit persoane care sa aibe neoie de 4x4 in utilizare cotidiana ...
Mi-ar place 4x4 sa ma dau odata pe luna sau pe an, pe coclauri, dar sa vand o masina noua pentru a lua asa ceva.....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline cristidav

« Răspuns #5 : 29.Sep.2013, 10:52:00 p.m. »
Am sa scot iar in evidenta faptul ca m-ar durea sufletul sa o dau.

Nu-mi permit 2 masini, prefer un 4x4 de oras+munte dar de care sa am grija. In cele din urma, da, asta va fi probabil varianta, sa o vand si sa imi iau SH. CHit ca mi-e groaza si de SH-uri :(

Nic, te contrazic solemn :D Poate in jurul "satului cu ministri" drumurile sund biruite si de un Stepway, dar daca vrei o casuta intr-o zona care nu e turistica si, in plus, inca se circula cu carute (Apusenii sunt plini de astfel de zone, trebuie sa stii cauti doar), ai neaparata nevoie de 4x4. Cand urci, daca e pietruit drumul poate avea bolovani peste care una 2wd va topai in voie (vorbesc in cunostinta de cauza :D ). Daca putin da ploaia, pe un drum de padure cu pietre pamant si panta, crede-ma, 4x4 te salveaza. AM dus drumuri bune cu Suzi mea pana acum, insa casuta asta frumoasa, veche, batraneasca, in varf de deal, e accesibila acum, ca au facut drumul. SI acum am topait peste pietre (repet, experienta cam am). Daca nu se intretine si se agraveaza starea lui, nu mai urc cu ea. Am mai avut o tentativa de urcare azi primavara, sunt 4 curbe mari, dupa prima curba m-am crucit si m-am lasat pagubas. Acum, in toamna, am urcat, dar topaind si cu viteza sa nu pierd aderenta. Si inca nu plouase semnificativ.

Deci, vorbesc in cunostinta de cauza cand spun drum prost, pentru 4x4.
Daca aveam 4x4 pe Suzi, nici nu ma mai stresam. Asa, ramane de vazut.

Poate raman totusi cu ea si ce-o fi o fi.

PS: a ma muta la sosea iese din calcul, sunt om de munte cu cortul in spate (acum, cu copilul :D ), asa ca mai bine mi-as lua la oras decat la munte, la sosea :)

Oricum, sugestiile voastre bat cam unde gandesc eu...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline shpeedy

« Răspuns #6 : 29.Sep.2013, 11:01:11 p.m. »
Eu as lua in calcul - in bugetul casei - si un Samurai/o Vitara cu un lift kit (suspension and/or body) care sa fie folosita la nevoie in perioadele cu zapada/noroaie/ape crescute. M-am referit la aceste modele pentru ca sunt destul de ieftine ca achizitie/mentenanta/tuning offroad.

Eu cel putin spre optiunea asta ma indrept (si inca nu am casa la munte), dar inca n-am strans banii pentru a incepe sa ma uit dupa o Vitara LWB.

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline NicNic

« Răspuns #7 : 30.Sep.2013, 03:14:36 a.m. »
Intr-adevar, in varful dealului (evident, si in cel al muntelui) e mai greu sa ajungi cu 2WD. In ideea ca vei locui, este evident ca vei avea si zile ploioase, teren desfundat, zapada cat casa poate, etc., peste care va trebui sa treci. Chiar si cu un 4x4 ca la SX4 ar fi greu. Cel mai bun va fi ceva 4x4 si cu reductor, la drumurile pe care le descrii.
Credeam ca aceasta casa de locuit va fi intr-o localitate (chiar si fara ministri...), cu drumuri asfaltate sau pietruite, pe care circula masinile destul de des, astfel incat sa aibe cine sa te ajute la nevoie, sa te scoata cu Suzi din impotmoleala.

In concluzie, spor la gasit casuta, iar dupa aceea vei vedea si ce masina iti trebuie. Poti retine pe Suzi la inceput si dupa prima problema, cred ca o vei inlocui de nevoie, fara regrete multe. Ce sa faci, fiecare lucru are rostul lui: nu poti sa faci bici din orice si apoi sa trosneasca ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #8 : 30.Sep.2013, 09:05:15 a.m. »
Ia-ti un Terios, modelul mai vechi(pana in 2005), il gasesti intre 2500-4500 E si o sa te descurci. Pentru toate masinile aste 4x4 o sa ai nevoie de niste anvelope adecvate conditiilor mai dificile.
Go Terios!!!:)

Offline shpeedy

« Răspuns #9 : 30.Sep.2013, 09:31:32 a.m. »
Ia-ti un Terios, modelul mai vechi(pana in 2005), il gasesti intre 2500-4500 E si o sa te descurci. Pentru toate masinile aste 4x4 o sa ai nevoie de niste anvelope adecvate conditiilor mai dificile.

+1
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X