Autor Subiect: Preschimbare permis de conducere  (Citit de 2997 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline raz

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
Preschimbare permis de conducere
« : 22.Sep.2013, 04:07:34 p.m. »
Salut,

La schimbarea domiciliului in alt oras, implicit obtinera unei noi CI, este obligatorie si preschimbarea permisului de conducere (e modelul vechi, pe care e trecuta si adresa)?

Multam

Offline danib

Re: Preschimbare permis de conducere
« Răspuns #1 : 22.Sep.2013, 06:12:20 p.m. »
Din cate stiu eu da, trebuie schimbat.

Swift GS 1.2 Bright Red

Offline NicNic

« Răspuns #2 : 22.Sep.2013, 07:47:45 p.m. »
 „Preschimbarea este obligatorie, în momentul schimbării adresei de domiciliu, în cazul celor care au model mai vechi de permis, pe care este menţionată şi adresa. Modelul care a intrat în vigoare în urmă cu doi ani (din 2011) nu mai are această menţiune, astfel că posesorii lor nu mai au obligaţia să se prezinte pentru reînnoirea lor decât în momentul expirării”.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline raz

• Newbie
  • *
« Răspuns #3 : 22.Sep.2013, 07:53:46 p.m. »
„Preschimbarea este obligatorie, în momentul schimbării adresei de domiciliu, în cazul celor care au model mai vechi de permis, pe care este menţionată şi adresa. Modelul care a intrat în vigoare în urmă cu doi ani (din 2011) nu mai are această menţiune, astfel că posesorii lor nu mai au obligaţia să se prezinte pentru reînnoirea lor decât în momentul expirării”.

Sursa? Conform legii in vigoare, aliniatul ce prevedea sanctiunea celor al caror permis nu releva adresa de domiciliu actuala, a fost abrogat.

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 23.Sep.2013, 08:30:30 a.m. »
Sursa?
Preschimbarea permisului de conducere: http://www.prefecturabucuresti.ro/servicii-publice/279.html

L.E.
http://www.prefecturaiasi.ro/permise-auto/02%20-%20Preschimbarea-PC-romanesc.pdf

Citat
* La solicitarea preschimbării permisului de conducere model
al Uniunii Europene, motivate de schimbarea domiciliului
titularului, solicitanţii vor prezenta:
o Actul de identitate original şi copie
o Fişa deţinătorului permisului de conducere completată
« Ultima Modificare: 23.Sep.2013, 08:53:00 a.m. de Laurentiu »
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline raz

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 23.Sep.2013, 10:58:26 a.m. »
Da, precizarea respectiva e facuta doar pe site-ul prefecturii din Iasi. Adevarul este ca in lege nu este specificata schimbarea domiciliului ca situatie in care este obligatorie preschimbarea PC fie ca vorbim de modelul vechi sau cel nou.
Asa la Politie sigur imi vor spune ca e nevoie. Doar n-or sa refuze niste bani.

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 23.Sep.2013, 11:25:00 a.m. »
precizarea respectiva e facuta doar pe site-ul prefecturii din Iasi.
NU numai.
Cluj: http://www.spcrpcivcluj.ro/html/pc_romanesti.html

Citat
În cazul expirarii, pierderii, furtului sau modificarii datelor privind detinatorul permisului, aveti nevoie de urmatoarele acte: actul de identitate (original si copie); fisa detinatorului permisului de conducere (poate fi completata de mana)
- permisul de conducere a carui preschimbare se solicita in original si copie, daca este cazul; declaratie-tip de pierdere/furt/deteriorare (se obtine la ghiseu) – daca este cazul; contravaloare permis de conducere – 68 lei (puteti sa o platiti la CEC); documentul care atesta schimbarea numelui (certificat de casatorie, hotarare de divort, etc.) – daca este cazul; fisa medicala - tip din care sa rezulte ca sunteti apt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie (daca preschimbarea se solicita dupa expirarea valabilitatii permisului de conducere); dosar plic (nu stiu daca mai trebuie dar este bine sa aveti unul la voi).
http://www.realitatea.net/noul-cod-rutier-va-expira-permisul-ce-acte-sunt-necesare-si-ce-analize-medicale-trebuie-sa-faceti_1085710.html

Aici ai intreaga "lege" pt preschimbarea permisului de conducere: http://lege5.ro/Gratuit/gm3tgmrvgi/ordinul-nr-123-2013-privind-conditiile-de-eliberare-a-permisului-de-conducere-cu-o-noua-valabilitate-administrativa-sau-a-duplicatului-acestuia-in-cazul-pierderii-furtului-sau-al-deteriorarii-permisul
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 01.Nov.2019, 11:29:26 a.m. »
Azi mi-am reînnoit permisul de conducere pentru a treia oară. :good:
A durat doar o ora si jumatate, cu programare online.
Fata de cel precedent, sunt menționate în plus față de categoria B si categoriile AM si B1.
« Ultima Modificare: 01.Nov.2019, 12:02:39 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #8 : 29.Dec.2022, 07:28:24 p.m. »
    Am reînnoit permisul de conducere care expira pe la jumatatea lunii Ianuarie. Destul de aglomerat la analize, dar la DRPCIV era liniste totala, atat de liniste incat nici n-am apucat sa-mi aranjez trei hartii, ca am si fost chemat. Depus acte alaltaieri pe la pranz si azi l-am primit . Foarte bine organizata Politia rutiera. :good:

Din cate stiu eu, acum(Decembrie 2022 si Ianuarie 2023) este o zona in care expira foarte multe permise, de aceea va recomand sa nu stati pana in ultimul moment.

Pentru toti cei carora le expira, foarte important este sa aveti o adeverinta de la medicul de familie, atunci cand veti merge la analize.
    Pentru bucuresteni, daca nu aveti alta solutie, va recomand clinica Generalmed de vis-a-vis de DRPCIV, unde contra sumei de 250lei, in 1-2 ore analizele sunt gata, apoi mergeti cu o copie a CI si chitanta taxei de 89lei(Ghiseul.ro) si le depuneti impreuna cu permisul(vechi) si primiti o dovada valabila 15 zile.
   Alta mentiune IMPORTANTA : la programare on line nu mai sunt locuri nici pt. Dec. nici pt.Ian 2023, dar daca mergeti fara programare nu-i absolut nicio problema.
Bafta ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #9 : 29.Dec.2022, 09:18:22 p.m. »
Eu l-am preschimbat la inceputul lui decembrie cu programare online, la ora respectiva am intrat si depus actele, asta intr-o joi iar miercuri a sosit cu posta. Surprinzator de repede, fiind si din provincie. Avand peste 55, am observat ca gradele C si E nu mai au valabilitate 10 ani, doar 5 ani
Cei care elibereaza permisele de conducere cit si taloanele masinilor nu mai apartin de vreo 15 ani(sau mai mult)de politia rutiera ci de prefectura sau de consiliul judetean. Pasapoartele stiu sigur ca apartin de prefectura.
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite