Autor Subiect: Martor ESP se aprinde aleator  (Citit de 11340 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Martor ESP se aprinde aleator
« Răspuns #10 : 12.Ian.2015, 04:02:04 p.m. »
Cum au testat la service, pe tester? Arunca o privire pe sub mașina sa nu fie ceva fire smulse.

Offline marius_rg

« Răspuns #11 : 12.Ian.2015, 06:36:09 p.m. »
Da, au pus tester. A incercat colegu sa stearga codul de eroare, dar nu a mers...deci eroarea era inca "activa". De asemenea, au ridicat masina pe platforma si lubrifiat mufa de conectare a senzorului, dar tot la fel...nici o schimbare.

Se pare ca dupa 4-5 ani chiar incep sa pice piese pe masina, indiferent de nr de km. (anu trecut arcul fata, acum senzori...cine stie ce mai mai asteapta :( )
SX4 1.6GS 4x4 White 2009, aka Grumpi

Offline coby

« Răspuns #12 : 13.Ian.2015, 12:43:49 a.m. »
...
Se pare ca dupa 4-5 ani chiar incep sa pice piese pe masina, indiferent de nr de km. (anu trecut arcul fata, acum senzori...cine stie ce mai mai asteapta :( )
Io zic sa megi la un service cu oameni capabili . Piesele astea nu pica dupa 5 ani la o exploatare corespunzatoare deci cred ca ceva nu zici ?!
auto si moto

Offline marius_rg

« Răspuns #13 : 13.Ian.2015, 11:29:17 p.m. »
Nu inteleg la ce te referi
deci cred ca ceva nu zici ?!
Si, de ce esti asa convins ca la masinile astea nu pot pica piesele la o exploatare normala?  :dknw:

Offline coby

« Răspuns #14 : 13.Ian.2015, 11:38:30 p.m. »
Asa din senin sa ai probleme , ciudat , cand ziceam ca e ceva ce nu zici , ma refeream daca ai " hoherit o " si de atunci a aparut problema ..  :-?
Experienta cu tipul asta de masina m a convins ca nu pica asa usor o piesa decat daca nu grabesti tu lucrurile cu o exploatare necorespunzatoare , deci peste " normala " .
« Ultima Modificare: 13.Ian.2015, 11:40:44 p.m. de coby »
auto si moto

Offline marius_rg

« Răspuns #15 : 14.Ian.2015, 12:04:08 a.m. »
Nu am avut activități anormale in ultima vreme....arcul a fost mâncat de rugina sau ce naiba la ros intr-atât cât o bucata de 10 cm a sărit pe un drum asfaltat ca in palma, iar senzorul a picat după o ieșire pana la supermarket, 5 min de mers :)
Eu sunt mai uimit de cele întâmplate, având in vedere ca ma consider un șofer care își menajează mașina, poate mai mult decât ar trebui.....
Tot la service mi-a zis un coleg ca in urma cu o săptămana a mai schimbat aceeași piesa la un alt sx4,deci...nu stiu ce sa mai zic cu fiabilitatea. Cred ca tine mai mult de noroc pana la urma.

Offline coby

« Răspuns #16 : 14.Ian.2015, 12:26:55 a.m. »
Ciudat , intr adevar : suzi e a lu sotia si are peste 80 k si in afara ca i am schimbat discurile si placutele de frana pe fata , bateria saptamana trecuta si binenteles reviziile la timp , alte baiuri nu are si crede ma ca ti frica sa mergi cu doamna la volan la cat de vitezomana si imprevizibila este ...
auto si moto

Offline Laurentiu

« Răspuns #17 : 14.Ian.2015, 09:36:10 a.m. »
...arcul a fost mâncat de rugina sau ce naiba la ros intr-atât cât o bucata de 10 cm a sărit pe un drum asfaltat ca in palma...
Arcurile nu sar asa de nebune. Mai de graba a crapat la un soc mai violent ori a fost cu defect de fabricatie  iar dupa un timp, din cauza unor trepidatii repetate a sistemului de amortizare, bucata s-a detasat de corp.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline marius_rg

« Răspuns #18 : 14.Ian.2015, 11:09:44 a.m. »
Probabil ca da, dar oricum la cum arata arcul in partea inferioara...nu ma mir ca s-a rupt. Arcul sta sprijinit cu o "spira" aproape completa...acolo s-a ros, pe zona de contact.

Azi ma duc la service, sa vedem daca chiar acel rulment cu senzor ABS e defect.

Offline marius_rg

« Răspuns #19 : 14.Ian.2015, 04:52:08 p.m. »
Mno....tocmai m-am intors de la service. Situatia a fost cam asa:
- 1. Schimbat rulment SD (spate dreapta) cu unul nou;
- 2. S-a incercat stergerea codului de eroare fara succes;
- 3. S-a iesit cu masina pe teren si dupa noile teste, eroarea generata de tester s-a mutat pe SS (spate stanga);
- 4. Am incercat sa testam cu rulmentul original SD pe roata SS, fara succes;
- 5. Dupa alte teste si dispute, s-a instalat rulmentul original SD pe SS;
- 6. Testerul nu inregistra nimic pe SS, dar am decis sa-l lasam asa;
- 7. Dupa ce am scos masina la plimbare, tester-ul a inceput sa inregistreze si senzorul SS, dar fara a se putea sterge codul de eroare din bord. Tot testerul spunea ca sunt probleme cu senzorul SS.
- 8. S-a decis sa mai comande inca un rulment pentru a putea face mai multe teste.
- 9. Cand sa plec spre casa, am calcat de cateva ori frana brusc pe carosabil inghetat si uscat....si BOOM, s-au stins beculetele din bord (ESP+ABS) si chiar functioneaza ABS-ul...

Concluzia este "?????" O sa revin vineri pentru a pune la loc rulmentul original in locul celui nou pentru a vedea daca chiar acel rulment e cu probleme sau nu.

Ciudat ce s-a intamplat!