Autor Subiect: Filtrul de aer  (Citit de 3053 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Filtrul de aer
« : 25.Aug.2013, 02:15:35 p.m. »
Hai ca iar revin cu intrebari :)

Masina mea a avut la revizia de 1 an circa 5000 km, asa ca n-am schimbat filtrul de aer de la motor. Tinand cont ca timpul tace si trece, dupa 3 luni de la revizie am ajuns la 7500 km. (da, voi depasi anul asta 5000 :D ).
Nu cred sa ajung la 15.000 km la a doua revizie, dar totusi, as vrea sa stiu daca pot scoate si sufla filtrul de aer, macar atat. Ca sa fie cat de cat ok pana la revizia de 2 ani (atunci il voi schimba, ca totusi, pana si aerul e jegos in orasele noastre, chiar daca nu ruleaza mult masina).

E o operatiune usoara sau grea ? Se poate face ? Niste indrumari, sfaturi ?
Mersi !
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline BXXENL

Re: Filtrul de aer
« Răspuns #1 : 25.Aug.2013, 03:14:21 p.m. »
Este o operatiune extrem de complicata, doar mecanici suzuki antrenati de samurai o pot face. :-j

Ridici capota, te uiti mai in fund, desfaci cele 2 cleme ce tin capacul filtrului, il dai la o parte, scoti filtrul si il bati un pic de podul palmei. Eu nu l-as sufla cu aer comprimat, forta acestuia poate afecta structura filtrului, sa-i largeasca gaurile si sa-i scada capacitatea de filtrare.

Daca vrei il iei acasa si-l aspiri dinspre partea murdara, adica pui aspiratorul pe partea murdara, invers deci fata de cum ar trage motorul.

• SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 25.Aug.2013, 04:57:37 p.m. »
...as vrea sa stiu daca pot ... sufla filtrul de aer...
De ce sa nu poti ? E o operatie foarte simpla si nu necesita "scule" complicate. Suflarea filtrului se  face invers sensului lui de lucru (dinspre motor spre exterior). Ca si SDV-uri se pot folosi: pompa de umflat cauciucurile, un balon, o camera de masina sau orice altceva care poate inmagazina aer comprimat. Jetul de aer il tii la distanta pt a nu periclita structura filtrului.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Nick666

« Răspuns #3 : 26.Aug.2013, 07:06:02 a.m. »
Suflarea cu aer comprimat este descrisa chiar in manualul de service suzuki sx4, nu e ceva neortodox.

1.5 GLX AC 2009

Offline cristidav

« Răspuns #4 : 27.Aug.2013, 10:28:02 p.m. »
Va multumec tuturor.
1. Nu ma pricep, deci, nu stiam cat e de complicat sau nu caci nici macar nu stiam unde e :
2. Am citit manualul cap-coada de vreo 3 ori si n-am vazuty decat poza cu suflarea si atat, fara instructiuni. Poate o fi alt manual...
3. Multumesc :D

Offline Nick666

« Răspuns #5 : 29.Aug.2013, 07:26:58 a.m. »
Manualul pdf pe care il am are 1480 pagini, si este pt modelele sx4 RW415/RW416 din 2007-2009 asamblate in Ungaria. Cu siguranta ai alt manual  :)

1.5 GLX AC 2009

Offline cristidav

« Răspuns #6 : 04.Sep.2013, 11:06:23 p.m. »
Azi m-am uitat pe-acolo. Nu pot scoate filtrul decat daca dau jos si plasticul care acopera motorul, prins in suruburi. Si m-am panicat :))

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 05.Sep.2013, 08:53:47 a.m. »
Nu pot scoate filtrul decat daca dau jos si plasticul care acopera motorul, prins in suruburi. Si m-am panicat :))
Daca nu ar fi fost prins in surubui, nu te mai panicai ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #8 : 05.Sep.2013, 09:48:14 a.m. »
Daca nu trebuiau date jos, erau nituri, sau era lipit. Da-le jos fara griji, doar fii atent ca mai sunt cabluri atasate de capacul ala, sa nu folosesti prea multa forta, daca vezi ca ai desfacut toate suruburile si nu se ridica liber, uita-te de jur imprejur vezi ce mai e agatat de el.

Nu te panica, nu e nici o smecherie.
  • SX4 1.5
Alex

Offline cristidav

« Răspuns #9 : 05.Sep.2013, 12:40:21 p.m. »
Pai m-am speriat daca nu l-oi mai sti pune inapoi :D Las ca incerc ;)