Autor Subiect: Consum Ignis  (Citit de 59888 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline george

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 263
Re: Consum Ignis
« Răspuns #40 : 28.Apr.2009, 10:24:37 p.m. »
Salut. La 1.3 4x4 din 2000 consumul in afara mi-a iesit in jur de 7 la suta. Mi se pare cam mare. Ce credeti?

Hop si eu pe aici, ma transferai de pe celalalt forum :) (de fapt am gasit o hartiuta in parbriz cu www.sx4club.ro si asa am nimerit aici...)
In primu rand, bine v-am gasit!
In al doilea rand, consumul de 7% mi se pare destul de normal. Depinde si de viteza cu care mergi, de cat de incarcata ti-e masina si de reprizele de accelerare. Ca posesor de masina identica, te asigur ca poti sa scoti si 5,5% (pe testate, ca nu mai aveam benzina :D ) dar cu viteza undeva la 90-100 si fara reprize de accelerare brusca... Cum eu nu prea pot sa ma abtin, m-am resemnat cu un consum undeva pe la 7% in afara...

Perfect adevarat. Multam de sfat. Am urmat intru totul instructiunile si numai la depasiri, care au fost ceva mai rare, am trecut de 100 la ora. Consumul estimativ a fost undeva la 5,6 - 5,7 la suta.  >:D<

Offline DjLuciano

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 250
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #41 : 28.Apr.2009, 10:26:42 p.m. »
aha...am intrebat treaba asta deoarece am vazut ca la alte masini scade sub 4 .....si le indica si 1 ,sau 0,5...pe cand mie numai 4....credeam ca am ceva bube ...
enjoy clubbing!!!

Offline miocrl

« Răspuns #42 : 29.Apr.2009, 10:51:00 a.m. »
Maine plec la Timisoara via Resita

foarte buna alegerea de a veni pe resita.
dar daca tot vi nu dan si un suc sa ne povestesti la ce consum ai ajuns?

Offline M_TM

« Răspuns #43 : 30.Apr.2009, 11:35:18 p.m. »
La ddis nu avem afisaj de consum,de fapt in afara de informatiile de la posturile de radio ,ceas si temperatura ... :(

Offline Myrcea

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 57
« Răspuns #44 : 04.Mai.2009, 01:04:54 p.m. »
Salutari!
Acu' de 1 mai am facut un drum mai lung prin tara, care a cuprins: Timisoara - Resita - Caransebes - Sarmizegetusa - Hateg - Sebes - Alba-Iulia - Orastie - Silvasu de Jos (un DJ ce leaga Hateg de Hunedoara peste dealuri, inclus ca etapa in CN de raliu) - Hateg. In total 426 de km, cu 30 de litri de benzina (am folosit Top Premium 99+). Pot sa zic ca m-a multumit consumul rezultat, tinand cont ca erau vreo 400 de kile in masina...
Suzuki Ignis 1.3 VVT 4x4 Cat's Eye Blue (+eleron spate :D)

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #45 : 04.Mai.2009, 03:19:25 p.m. »
foarte bun consumul :) mai ales ca e 1.3 4x4
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline bocancel

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
« Răspuns #46 : 05.Mai.2009, 09:09:32 a.m. »
Am fost in delegatie si cam asta a iesit:
Bucuresti -Timisoara via Dr Tr Severin a consumat 8.5% calculat de la plin la plin,nu am sarit de 160 pe autostrada.
la intoarcere era furtuna pe autostrada  am venit mai incet si oricum pe alt drum,Resita, Petrosani ,Voineasa,a consumat 7.5%
Am fost 2 persoane si porbagajul plin varf,jumate erau scule.
« Ultima Modificare: 05.Mai.2009, 09:13:39 a.m. de bocancel »
Ignis 1.3 VVT 93CP 2006-company car
Albea 1.4  77CP 2007-personal car
Nu cred ca in realitate un Ignis poate sari de 180,poate doar remorcat de un Ferrari sau la vale cu vantul in spate.

Offline bocancel

• Newbie
  • *
« Răspuns #47 : 12.Mai.2009, 07:56:56 a.m. »
Am fost pana la Brasov si apoi SF Gheorghe si am luat-o pe varianta Cheia,ma grabeam si pe acolo e mai liber,
pana la Brasov 2.5h si apoi pana la Sf Gheorghe inca 30 min,consum extraurban de la plin la plin,cu EVO 5 de la MOL la dus si cu Carera 100 PetromV la intors:
200km cu 18L  adica....9%.,la dus
la intors tot asa a iesit ca era aglomeratie cand ma apropiam de Ploiesti.
de mentinut ca pe serpentinele de la Cheia m-a depasit doar o masina,ca atunci vb la telefon,in rest...doar pe DN1 pana la Ploiesti masinile germane m-au mai depasit,ca pe acolo merg cuminte...:))).
Fac eforturi,daca reusesc sa scot peste 10 % in afara va anunt.
« Ultima Modificare: 12.Mai.2009, 08:01:21 a.m. de bocancel »
Nu cred ca in realitate un Ignis poate sari de 180,poate doar remorcat de un Ferrari sau la vale cu vantul in spate.

Offline danker

« Răspuns #48 : 12.Mai.2009, 08:45:46 a.m. »
- Mie consumul mi se pare super OK, pentru modul cum hingeresti masina, dar ce locuri interesanteai vazut, pentru ca ai trecut prin niste zone foarte frumoase. Chiar daca ai plecat in interes de serviciu scopul unei calatorii nu este sa nu te depaseasca nici o masina si sa vezi cum sa faci sa ai niste consumuri imense, repet ignisul nu este o masina de autostrada, are garda mare la sol, forma nu o recomanda, motorul nu este de mare putere... ignisul are alte calitati, nu stiu ce vrei sa dovedesti, gandeste-te ca ai putea in masina fi cu sotia si copilul tau, sfatul meu este sa conduci preventiv, respecta legea (max 130km/h pe autostrada) si admira  si bucura-te de locurile pe langa care treci eventual fotografiaza locuri interesante sau frumoase si posteaza-le aici pe forum.ar fi mult mai interesant, incitant si mai instructiv pentru ceilalti membri ai forumului decat faptul ca nu te-a depasit nimeni, suna imatur. :)
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline bocancel

• Newbie
  • *
« Răspuns #49 : 14.Mai.2009, 12:32:09 p.m. »
O sa razi,dar nu depasesc prea mult viteza legala ,de obicei cu maxim 10-15 km pe ora dar nu in localitati,pe autostrada mai ajung daca e vreme frumoasa la 150 dar de obicei 139-140Km/h si odata sau de 2 ori pe an la maxim.
In plus am si o planetara stricata destul de rau si clar nu pot sa merg asa cum as dori eu...o astept de 3 luni sa vina  si inca nici un semn.
Oricum serpentinele sunt de obicei pe drum european si in afara localitatii :))).
E foarte frumos intre Petrosani si Voineasa,jos palaria,nu  se poate compara cu zona transfagarasanului e 10 ori mai frumos,da cand am fost eu ploua torential si ma si grabeam sa ajung in BUC.
In rest...de obicei sunt in delegatii si nu pot sa admir frumusetile pera mult.:((
Era acum la service un nene cu SX4 1.6 benzina si conduce cam ca mine si ii iese un consum de 10,5.
Deci e mai economic Ignisul :)).