Autor Subiect: Consum Ignis  (Citit de 59891 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • Gen: Bărbat
  • FeeL the SnoW!
Re: Consum Ignis
« Răspuns #20 : 14.Apr.2009, 11:32:55 a.m. »
Salut. La 1.3 4x4 din 2000 consumul in afara mi-a iesit in jur de 7 la suta. Mi se pare cam mare. Ce credeti?

Sa nu crezi ca daca ai 1.3 4x4 si eu am 1.5 4x4 trebuie sa ai consumul mai mic! Din contra, s-ar putea sa fie mai mare deoarece motorul meu merge mai relaxat ca al tau. Eu zic ca este oke consumul. Eu am scos 6.74, dar mers cu 100-110 max pe autostrada si 50-60 in localitati, fara aer si 2 persoane in masina.
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline george

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 263
« Răspuns #21 : 17.Apr.2009, 10:28:40 p.m. »
Se pera poate. Eu am tinut-o pe la 120 la ora. Nu i-am dat inca drumu la aer conditionat. Nici macar nu stiu daca merge =)) Plus ca am vazut in oras ca daca o las usurel nici nu se vede la consum. Of, saraca de ea. Isi face teaba si io ii caut pricina...

Offline Myrcea

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 57
« Răspuns #22 : 19.Apr.2009, 05:55:28 p.m. »
Salut. La 1.3 4x4 din 2000 consumul in afara mi-a iesit in jur de 7 la suta. Mi se pare cam mare. Ce credeti?

Hop si eu pe aici, ma transferai de pe celalalt forum :) (de fapt am gasit o hartiuta in parbriz cu www.sx4club.ro si asa am nimerit aici...)
In primu rand, bine v-am gasit!
In al doilea rand, consumul de 7% mi se pare destul de normal. Depinde si de viteza cu care mergi, de cat de incarcata ti-e masina si de reprizele de accelerare. Ca posesor de masina identica, te asigur ca poti sa scoti si 5,5% (pe testate, ca nu mai aveam benzina :D ) dar cu viteza undeva la 90-100 si fara reprize de accelerare brusca... Cum eu nu prea pot sa ma abtin, m-am resemnat cu un consum undeva pe la 7% in afara...

Sa nu crezi ca daca ai 1.3 4x4 si eu am 1.5 4x4 trebuie sa ai consumul mai mic! Din contra, s-ar putea sa fie mai mare deoarece motorul meu merge mai relaxat ca al tau. Eu zic ca este oke consumul. Eu am scos 6.74, dar mers cu 100-110 max pe autostrada si 50-60 in localitati, fara aer si 2 persoane in masina.

E adevarat ce zici... La viteza mai mare (regim de autostrada), teoretic, consumul de la 1,5 ar trebui sa fie mai mic ca la 1,3. In oras insa (regim de viteza mai mica) treaba sta invers.
« Ultima Modificare: 19.Apr.2009, 08:32:38 p.m. de cristyyy2003 »
Suzuki Ignis 1.3 VVT 4x4 Cat's Eye Blue (+eleron spate :D)

Offline DjLuciano

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 250
« Răspuns #23 : 19.Apr.2009, 06:11:12 p.m. »
o singura intrebare: de ce cand merg pe liber consumul instant nu imi scade niciodata sub 4?...defapt chiar deloc afisajul consumului instant nu imi scade sub 4....m-am uitat si la alte masini si oscileaza...la mine in schimb niciodata.
enjoy clubbing!!!

Offline miocrl

« Răspuns #24 : 19.Apr.2009, 06:39:55 p.m. »
bine ai venit Myrcea,

Sper sa ne vedem la prima intalnire cat mai curand

consumurile pe care le spuneti voi mi se par destul de mari

Offline M_TM

« Răspuns #25 : 19.Apr.2009, 07:04:21 p.m. »

Bine ai venit Myrcea (cadou de paste?)Si noi suntem mai toti transferati de pe celalalt forum.Oricum inca un timisorean a mai cazut in plasa(sensul bun).Poate pina la urma o sa-i prindem pe toti posesorii de suze ;)

Offline Myrcea

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #26 : 19.Apr.2009, 11:36:04 p.m. »
Am vazut ca sunt majoritatea de pe celalalt forum transferati aici, il citesc pe asta de vreo 2 saptamani, dar in weekendul asta am gasit un topic interesant despre diagnoza pe ignis aici, ca tot ma batea gandul sa imi citesc DTC-urile. Drept urmare, mi-am comandat o interfata si la sfarsitul saptamanii sper sa reusesc sa ma conectez la masina cu laptopul. Si cum tot ma mancau degetele m-am inscris si eu pe aici, sa ma bag in seama. Vad ca e mult mai multa animatie :)
Calculatorul de bord de la Ignis nu poate arata consum instant mai mic de 4,1. Doar daca stai pe loc nu iti arata nimic, altfel, daca masina e in miscare, cel mai mic consum afisat este 4,1. Evident ca nu este cel real...

Offline miocrl

« Răspuns #27 : 19.Apr.2009, 11:40:30 p.m. »
pot sa te intreb de unde sti asta?

Offline Myrcea

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #28 : 19.Apr.2009, 11:56:00 p.m. »
pot sa te intreb de unde sti asta?
de unde stiu ce ?

Offline danker

« Răspuns #29 : 20.Apr.2009, 04:59:24 p.m. »
Bine ai venit Myrcea!  :)  cu precizarea ca aici suntem www.suzuki-club.ro, sa ne ti la curent cu diagnoza, si sa explici pe intelesul tuturor cum ai procedat.  ;)
- Fost de paste la tzara, 380km / 30l, din care ~50km in Bucuresti, 5 persoane, bagaje ful ~ 200km pe autostrada ~130 - 140km/h consum 7,89l/100km, asta este, masinutza s-a comportat excelent pe drum ( am mers pe niste drumuri comunale acoperite cu balast :( mama-mama.)
« Ultima Modificare: 20.Apr.2009, 11:32:51 p.m. de danker62 »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !