Autor Subiect: Martor frana de mana aprins  (Citit de 3024 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline migabi

Martor frana de mana aprins
« : 22.Iul.2013, 11:20:38 a.m. »
Am observat ca la coborarea in panta, martorul pt frana de mana clipeste. Frana de mana e libera, lichidul de frana pare ok. De la ce poate sa fie?
SX4 SE m16a awd 2011

Offline bogogica

Re: Martor frana de mana aprins
« Răspuns #1 : 22.Iul.2013, 11:35:35 a.m. »
....., lichidul de frana pare ok.
doar pare. Adauga lichid de frana in vas pana la nivelul de maxim si nu o sa mai apara martorul in bord. Totodata sa urmaresti placutele de frana. Nivelul scazut apare datorita uzurii acestora. Daca doar licure martorul in bord la anumite drumuri inclinate sau denivelari uzura nu este mare, dar e bine sa te pregatesti din timp pentru schimbarea placutelor. Eu am schimbat placutele pe fata dupa vreo 3 luni de la primul licurit din bord.
« Ultima Modificare: 22.Iul.2013, 11:37:33 a.m. de bogogica »

Offline Leutzu

« Răspuns #2 : 22.Iul.2013, 03:27:00 p.m. »
Nu stiu la SX4 cum este, insa daca sunt uzate placulete se aprinde martorul de la frana de mana.

Offline boga81

« Răspuns #3 : 19.Iun.2019, 06:10:18 p.m. »
Am observat ca mi se aprinde martorul de frana de mana intermitent, dar doar in viraje si doar daca este ud/umed afara... O sa verific nivelul de lichid de frana. Daca nu, ziceti ca e de la uzura placutelor? Fata sau spate?
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #4 : 19.Iun.2019, 07:47:50 p.m. »
Daca nu ai pierderi de lichid de frina atunci placutele sunt uzate dar nu exagerat de mult.
Daca completezi cu ceva lichid de frina mai mergi cu ele, asa am patit si eu pe Siriu la vale cind frinam in curba licarea semnul de la frina de mina, am completat cu putin lichid de frina(dupa ce am verificat uzura placutelor) si am mai mers asa fara sa se mai aprinda martorul.
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline ntire2000

« Răspuns #5 : 19.Iun.2019, 11:10:27 p.m. »
Am observat ca mi se aprinde martorul de frana de mana intermitent, dar doar in viraje si doar daca este ud/umed afara... O sa verific nivelul de lichid de frana. Daca nu, ziceti ca e de la uzura placutelor? Fata sau spate?

Vezi ca ai ceva probleme la contactul de la maneta de frâna de mâna.
Aceeasi simptoma o aveam eu la Ignis, a trebuit sa desfac plasticul ala de la timonerie ca sa ajung sub maneta de frâna si sa labartez clemele alea de la contact care faceau priza din cauza vibratiilor .
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline boga81

« Răspuns #6 : 19.Iun.2019, 11:23:07 p.m. »
Lichidul de frana pare pe minim... si acum nu face... trebuie sa mai vad la un drum lung... parca face si cand e drum denivelat..  nush ce sa zic...

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline BrSx4

• Hero Member
    • Braila
« Răspuns #7 : 19.Iun.2019, 11:25:59 p.m. »
Daca lichidul este pe minim mai completeaza , de acolo este 99% si dupa aceea te duci la contacte
SX4 1.5 glx gri metal

Offline boga81

« Răspuns #8 : 19.Iun.2019, 11:29:58 p.m. »
Oricum schimb la revizie lichidul. Dar cred ca iau acum 250ml si la revizie inca 500ml. Ar trebui sa ajunga.

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

Offline BrSx4

• Hero Member
    • Braila
« Răspuns #9 : 19.Iun.2019, 11:33:26 p.m. »
Eu in 11 ani si 200.000 km nu l-am schimbat deloc.
Acum daca scrie la carte musai trebuie schimbat
SX4 1.5 glx gri metal