Autor Subiect: Diagnosticare Ignis - Tester  (Citit de 32350 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline >pexic<

Re: Diagnosticare Ignis - Tester
« Răspuns #10 : 16.Mar.2009, 01:06:14 p.m. »
"@miocrl chipul respectiv este doar un convertor serial-USB, cred ca ce ai tu nu contine si interfata OBD II"

eu cred ca contine si interfata deoarece are mufa OBD II .

note : eu am gasit  interfata similara cu 200ron (ELM327 new version -parca se cheama)

In rest de acord cu Leonard : "vine cu un soft care iti permite doar diagnosticarea, nu si modificarea parametrilor sau resoftarea. Pentru asa ceva de regula ai nevoie de un soft mult mai "destept", de obicei dedicat pe o anumita firma si care costa mult mai mult decat interfata..."
cu o mica nota din nou - iti permite doar putine modificari- cea mai importanta fiind posibilitatea de a sterge erorile memorate de computerul masinii (rezultand si in stingerea becului "engine check")
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline LeonardSZK

« Răspuns #11 : 16.Mar.2009, 03:10:41 p.m. »
@miocrl Cred ca ai ceva in genul asta: http://www.autoscan.ro/Interfata_KKL_(USB).htm. Vezi acolo si ceva soft-uri. Nu imi dau seama daca este compatibila cu masinutele noastre...
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline adrian_r5

« Răspuns #12 : 16.Mar.2009, 03:40:10 p.m. »
Pt. SX4 (CAN) trebuie din asta ...
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline >pexic<

Offline miocrl

« Răspuns #14 : 16.Mar.2009, 04:52:25 p.m. »
vad ca la anumite masini poate activa/dezactiva diferite module, etc.

la noi exista posibilitatea asta?
ma intereseaza sa stiu daca pot activa sa u dezactiva ceva... in aceasta situatie sunt foarte interesat. daca nu pot numai citi si sterge DTC-uri nu ma arde tare.

Offline LeonardSZK

« Răspuns #15 : 16.Mar.2009, 04:57:13 p.m. »
@pexic Cred ca este acelasi lucru cu ce am dat eu, dar la un pret mai bun... ;)

@miocrl Pentru ce vrei tu cred ca iti trebuie un soft mai "destept" sau o altfel de "scula".

Offline >pexic<

« Răspuns #16 : 16.Mar.2009, 05:17:54 p.m. »
miocrl : acea interfata nu face de cat sa "traduca" datele primite/trimise de calc masinii in date usb citite de driverul USB al inerfetei -instalat la tine pe calc.
deci in principiu, daca (,) calculatorul masinii accepta modificarea anumitor parametri, iti trebuie doar un soft cu mai multe facilitati decat cel "free" care vine cu interfata.
Acum este posibil si ca acei parametri din calculatorul masinii sa aiba o "protectie" la modificare (cum ar fi o mini parola - adica protectie software, un butonas inter de read-only - protectie hardware   etc) astfel ca nu oricine sa poata modifica de capul lui... mai multe detalii nu am dar fiindca am si eu interfata aia sper sa aflu in curand.
Deocamdata vreau sa testez un software de diagnoza ce functioneaza pe windows-mobile o.s. (am eu in cap inlocuirea GPS-ului china actual cu unul home made facut dintr-un Toshiba G900 ...ma rog..m-am ramolit :) )
http://fets3.freetranslation.com/?sequence=core&url=www.obd-2.de%2Fscreenpsp.html&language=German%2FEnglish

Offline LeonardSZK

« Răspuns #17 : 16.Mar.2009, 08:47:09 p.m. »
@pexic Cum stai cu driver-ele pt. Windows Mobile?

Offline danker

« Răspuns #18 : 16.Mar.2009, 08:58:39 p.m. »
- Tatiiicuuuu' ati mers prea repede pentru capacitatea mea de intelegere, eu v-am rugat sa ajutati un biet constructor :(... dar daca ati ajuns la windows mobile, sa-mi spune-ti si mie, legatura cu PDA-ul se face prin Bluetooth sau mini usb?
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline LeonardSZK

« Răspuns #19 : 16.Mar.2009, 09:30:56 p.m. »
Eu am incercat pe USB normal, pe un FSC N560, care are si USB host. Nu prea i-au placut driver-ele gasite sau cum le-am instalat... :-/ E mai practic pe un PDA. Pe laptop nu au fost probleme. Testele le-am facut pe un Swift 2001, pe SX4 inca nu m-am jucat. :">
Interfata cu bluetooth e ceva mai scumpa...  :(