Autor Subiect: Ornament bara spate - problema  (Citit de 5640 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Ornament bara spate - problema
« : 13.Iun.2013, 11:42:51 a.m. »
E vorba despre ornamentul acela argintiu de pe bara spate, la un SX4 din 2008 (ca acum inteleg ca sunt altfel facute).

M-a lovit un nene si am mers la Autonet sa schimb bara spate. Inteleg ca nu a fost nevoie sa schimbe decat efectiv bara si ornamentul negru, cel de sub ornamentul argintiu. Asta argintiu nu era spart asa ca l-au desfacut si apoi l-au pus la loc, peste cel negru nou.
Acum problema mea este ca ornamentul argintiu nu mai arata fixat ca atunci cand era nou. In sensul ca exista un spatiu de cativa mm (nu am poza din pacate), daca privesti de sus, intre el si ornamentul negru. Spatiu care evident nu era acolo. Aproape ca te poti agata cu degetele de el si sa-l smulgi.
I-am intrebat pe baieti la service care-i problema, de ce e asa si mi s-a explicat ca atunci cand e nou are o banda adeziva si de asta sta fix (altfel el se prinde in 3 suruburi). Dar din cauza ca l-au dezlipit, banda aia adeziva nu mai e si acum e doar in suruburi => spatiul ala aiuristic. Zic ei ca ar putea sa ii pune o banda adeziva normala, dar ca oricum ar ramane spatiul ala... Ceea ce nu ma incanta deloc. In fine, am stabilit sa revin in zilele urmatoare sa vedem ce e de facut, pentru ca azi nu puteam sa mai astept o ora sa dea din nou bara jos.

Acum, intrebare - e cineva cu un SX4 modelul vechi care sa fi schimbat bara spate si sa fi patit ceva similar?
Sau daca are cineva ceva sfaturi?
O sa incerc sa pun mai tarziu si o poza cu cum se vede spatiu ala.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Ornament bara spate - problema
« Răspuns #1 : 13.Iun.2013, 11:56:59 a.m. »
E altu' la facelift..mai ondulat  >:)
Daca nu vine ca atunci cand e nou si ei au constatat asta, atunci este vina lor! Trea sa ceara reconstatare si sa-ti comande un altul ori sa-l puna in asa fel incat sa nu existe nicio "buba".

Eu stiam ca-i lipit cu banda dublu adeziva.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

• Hero Member
« Răspuns #2 : 13.Iun.2013, 12:39:35 p.m. »
Asa ma gandeam si eu. O data ce lasi masina in service, te astepti sa o iei ca noua, nu sa apara spatii mai mult sau mai putin evidente...
Revin cu update o data ce mai vorbesc cu ei.

Edit: cica o sa incerce sa il adauge la inlocuire, dar nu crede ca vor fi de acord astia de la asigurare :(
« Ultima Modificare: 13.Iun.2013, 12:45:36 p.m. de ..::Khaos::.. »

Offline fireburn

« Răspuns #3 : 13.Iun.2013, 01:12:55 p.m. »
Salut,

Eu am problema asta de cand era noua masina; am masina din dec 2008.
Mentionez ca spatele nu a fost lovit niciodata.
Pe mine nu ma deranjeaza dar am zis ca o sa bag niste silicon sanitar transparent cand o sa ma preocupe mai serios.
Siliconul se desface usor.
In alta ordine de idei cred ca nu o sa-ti schimbe ornamentul ci o sa puna banda din aia adeziva (cum au zis chiar ei).

La tine e prima problema cu Autonet - tinichigerie, nu ?

Offline edy70

« Răspuns #4 : 13.Iun.2013, 02:11:15 p.m. »
Al meu SX4 este din Mai 2008. La prima revizie, la Oradea,  am mers cu ornamentul argintiu in portbagaj si a fost prins in suruburi. Spatiul ramas cica este inevitabil datorita tehnologiei de asamblare ale celor doua ornamente in fabrica. Explicatia lor.
Si eu mentionez ca spatele nu a fost lovit, m-am trezit intr-o zi, in garaj, cu o parte a ornamentului desprinsa si pentru a nu-l pierde l-am dat de tot jos.
Parerea mea, " asa face toate"  :D

Sa auzim de bine !

« Ultima Modificare: 13.Iun.2013, 02:13:56 p.m. de edy70 »
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

• Hero Member
« Răspuns #5 : 13.Iun.2013, 02:16:37 p.m. »
La tine e prima problema cu Autonet - tinichigerie, nu ?
Mna, nu e tocmai o problema. Dar cam e prima data cand am avut ceva de comentat :D Sa vedem cum/daca se rezolva...

[...] o parte a ornamentului desprinsa [...]
La mine nu e tocmai desprins,... doar ca poti sa bagi degetele sa tragi de el, daca ai vrea sa faci asta.

si a fost prins in suruburi. Spatiul ramas cica este inevitabil datorita tehnologiei de asamblare ale celor doua ornamente in fabrica. Explicatia lor.
Din cate am inteles, banda adeziva pe care o are din fabrica nu ar trebui sa lase spatiu. Il prind ei in suruburi, dar are si banda care ar trebui sa-l tine acolo frumos. Aparent daca se pune acum banda adeziva, nu facem mare branza, ca cica tot ar ramane spatiul ala :( Si mi se pare nasol, ca-mi intra chestii pe acolo, murdarie, frunze etc.

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
« Răspuns #6 : 13.Iun.2013, 02:26:12 p.m. »

La mine a existat de la inceput un mic spatiu acolo (de cand am luat masina, in iulie 2009). Le-am aratat celor de la Sara Motors dupa cateva zile de la ridicarea masinii si mi-au propus sa o las in service sa lipeasca din nou ornamentul, dar pana la urma am renuntat la idee. Praf sigur intra pe acolo, dar nu e destul de mare spatiul ca sa intre chiar frunze. De cand am luat masina si pana acum, spatiul nu s-a marit deloc.
Grow up.

Offline fireburn

« Răspuns #7 : 13.Iun.2013, 02:38:39 p.m. »
Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme.
Poate si la tine exista problema inainte de incident (daca toti zicem ca am avut-o).
Banda pusa acum de ce nu ar lipi plasticele intre ele?
Mie mi-au lipit la Cobalcescu ornamentul din fata argintiu peste cel negru (de 2 ori) si a iesit brici.
Ar trebui sa fie acelasi lucru si pe spate.

• Hero Member
« Răspuns #8 : 13.Iun.2013, 03:17:34 p.m. »
Da, cine stie, o fi existat si inainte... desi sunt destul de atenta la detalii :dknw:
Sa vedem cum ramane pana la urma, probabil o sa merg sa incerce macar sa il mai prinda cu niste banda adeziva.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #9 : 13.Iun.2013, 03:51:15 p.m. »
Ei, doamna @Khaos, ma facusi sa cobor la masina. Ca doar si eu am demontat, indreptat , vopsit si remontat bara la Autonet. In primul rand, te felicit pentru spiritul de observatie. Eu nu mi-am dat seama de "luft". La mine e de 1mm, cred ca intra moneda de 10 bani. Acum, eu, cu spiritul meu de inginer teoretician, apreciez ca frunza nu are cum sa intre pe acolo. Apa si murdaria, da, dar cui sa-i faca rau acolo nu-mi dau seama. Solutia cu siliconul mi se pare fezabila si ma voi gandi la ea.

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice