Autor Subiect: In lumea civilizata  (Citit de 7950 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: In lumea civilizata
« Răspuns #50 : 20.Apr.2009, 01:51:00 p.m. »
Unul inchiriat de p-acolo :D
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #51 : 20.Apr.2009, 06:43:55 p.m. »
Imi doresc sa fiu rapit...si lasat de izbeliste pe strazilede acolo unde sunt numai tarabe cu mancare :dream:
Go Terios!!!:)

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #52 : 29.Apr.2009, 11:39:13 a.m. »
Discutia despre datu' cu barca s-a mutat aici.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #53 : 29.Apr.2009, 11:40:05 a.m. »
 ;)
  • #romaniaelectrica

Offline miocrl

« Răspuns #54 : 29.Apr.2009, 11:45:02 a.m. »
P.S. Ati fost de placere sau cu jobu?

eu cu jobul

Offline bogdanb

« Răspuns #55 : 23.Dec.2009, 05:04:27 p.m. »
...Deci tocmai m-am intors din tura prin asa-zisa "lume civilizata". Si am sa explic de ce "asa-zisa".
Mai intai traseul, Bucuresti-Praga-Stuttgart-Karlsruhe (?)-Rastatt, cu retur pe aceeasi axa.
Ce mi-a placut: Pietele de Craciun din toata Germania, unde gasesti cu tot felul de wursti si vin fiert. Oamenii de pe strada, care chiar se bucura de sarbatori. In general transportul, cu o mentiune speciala pentru caile ferate: cred ca e cea mai bine organizata retea de cai ferate din EU.
In general, faptul ca in orice lucru pe care iti pica ochii se vede ca e muncit, gandit sau cel putin organizat. Faptul ca nimic nu e acolo la voia intamplarii, ci pentru ca acolo e locul lui.
Mi-a placut Rastatt, care este un orasel cam cat Buftea. Cu toate astea exista in el McDonalds, Starbucks si majoritatea francizelor internationale, are o gara impunatoare, o zona centrala semi-pietonala frumoasa, o catedrala si un castel. Spre deosebire de orasele mari, locuitorii sunt mult mai linistiti si de multe ori ii poti vedea chiar zambind. Totusi, dupa (aproximativ) ora 19:00, rar vezi trecand cate o masina si oameni aproape deloc.
Ce nu mi-a placut: la ora 18:00 aproape totul se inchide si nu ai de unde sa iei o paine sau o sticla de apa (nu am vazut, dar nici nu cred sa aiba ca pe la noi, magazine la parterul blocurilor la care ajungi pe o scara improvizata). In tot centrul Stuttgart-ului am umblat de mi-au iesit ochii ca sa gasesc un restaurant decent (adica un loc unde o masa pentru doi sa coste sub 25 EUR). Nesimtirea cu care ti se baga in fata la coada sau in general in aglomeratie.

Cat despre Praga, nu spun decat ca este un oras frumos pe care nu sunt sigur ca cehii il merita...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #56 : 24.Dec.2009, 01:56:41 p.m. »
In tot centrul Stuttgart-ului am umblat de mi-au iesit ochii ca sa gasesc un restaurant decent (adica un loc unde o masa pentru doi sa coste sub 25 EUR).

N-am fost in Germania si nu le stiu preturile, insa noi in Grecia mancam la taverne cu ~20-25 euro, 2 persoane, deci ma gandesc ca in Germania, unde preturile sigur sunt mai mari, nu prea ai avea cum sa gasesti la preturi asa accesibile :dknw: Deci nu ma mira ca nu prea gaseai.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #57 : 24.Dec.2009, 02:25:16 p.m. »
Sunt 2 cuvinte cheie care fac ca pretul unei mese decente pentru 2 persoane sa nu scada sub 25 EUR: centru si Stuttgart (oras mare, centru industrial si comercial).

Sa scriu si eu cateva randuri despre lumea civilizata si ma refer aici la lumea scandinava.
Concluzia mea, socanta si pentru mine, a fost ca asa cum suntem noi ca civilizatie fata de nemti, tot cam acelasi decalaj este intre nemti si norvegieni!!!  :-O La primele astfel de constatari am zis ca am nimerit eu niste exemplare mai ciudate de nemti prin Norvegia si am inceput sa urmaresc mai atent... Altii si altii au inceput sa imi confirme acelasi lucru.  :(

Ce-am mai remarcat este ca, asa cum ii vedem noi prin Romania pe "jmekerashii" nostri plecati prin Spania, Franta sau Italia cum se dau in spectacol prin trafic facand pe zmeii, tot cam asa se poarta nemtii cand ies din tara lor. Conducere sportiv-agresiva, intrat in fata la cozile de la multele ferry-boat-uri, claxonat, parcari aiurea, etc...  :(
Va rog mult sa ma contraziceti, ca inca am un gust amar dupa cele de mai sus dupa 3 luni jumate de cand am revenit in tara.  :-S

Iar ceea ce mi-a placut a fost ca circulatia rutiera este perfecta acolo. Excludem exceptiile de mai sus si ramanem cu niste soferi de o precizie si rigoare foarte naturale. Oamenii aceia privesc regulile ca pe ceva care ii ajuta sa aiba o viata mai buna, asta si pentru ca legile sunt facute in asa fel incat sa fie utile cetatenilor, nu unor politisti pusi pe spagi, ca la noi.

Pacat ca e drumul foarte lung de aici din Bucuresti, ca tare as mai merge acolo pentru o vacanta de relaxare.  :good:
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline bogdanb

« Răspuns #58 : 25.Dec.2009, 12:31:02 a.m. »
XTI, nemtii ca nemtii, dar ce sa mai spunem despre englezi? Probabil ca la ei sunt atat de urmariti inca profita cum pot de libertate cand sunt prin tari straine.
Cat despre preturi, mi-am dovedit inca o data ca "dincolo" viata nu este nici pe departe mai ieftina decat la noi. Dimpotriva, eu cred ca e mult mai greu; acolo oamenii muncesc pe rupte de dimineata pana seara pentru mai putin decat avem multi dintre noi.
Am vazut oameni in varsta care strangeau la piept o bucata de paine. Am vazut si oameni care mergeau pe strada fiindca daca s-ar fi oprit in loc ar fi inghetat sau i-ar fi saltat politia. Am vazut oameni care trageau dupa ei un carut cu cateva kg de maculatura si cateva PET-uri de valorificat pentru (cel mult) cativa euroi. Sau altadata, doi oameni care isi imparteau pe o banca din parc o cutie de vin si un pachet de mancare...
Una peste alta, ma conving ca asa-zisa "civilizatie" europeana pe care oprivim cu (uneori) atata invidie nu e altceva decat teroare stalinista in forma comerciala - "Sunteti supravegheat pentru linistea dvs" sau "Acest lucru va este impus pentru securitatea dvs"... Asa ca, surprinzator, parca tot mai bine e aici, in tigania noastra!
Si niste poze din Rastatt, un orasel de cateva mii de nemti, care chiar par umanizati, si pe care uneori chiar ii vezi zambind. Si cu Praga, un oras frumos, dominat cat vezi cu ochii de turle de palate si catedrale.

SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #59 : 25.Dec.2009, 04:00:32 p.m. »
Nu stiu ce sa zic.....daca tara lui "Tiganca Imputita" ori "Pixel albastru" (ori alte exemple care nu imi vin in minte acum; nu-s nici cu `Tatelu' nici cu Geoana)   pentru tine e mai buna.....Nu stiu sa fi scris cineva pe aici ca prin alte parti umbla cainii cu covrigii in coada dar....totusi ei:
1. Au insitututii ale statului care chiar functionaza (chiar daca nu la modul ideal cum iti doresti tu)
2. Ceva, ceva infrastructura exista
3. Opinie
4. Etc.
  • #romaniaelectrica