Autor Subiect: Esti ceea ce mananci... sau cum am scapat de un bagaj de 15kg  (Citit de 20185 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Esti ceea ce mananci... sau cum am scapat de un bagaj de 15kg
« Răspuns #70 : 22.Apr.2014, 11:24:24 a.m. »
Sau meniu pescaresc (crap, stiuca si somn, dimineata la pranz si seara, slabesti ca in Aushvitz)

Cura de slăbire cu peşte: - dimineaţa - crap de foame - la prânz - ştiucă n-am - seara - somn uşor pe burta goala!...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline BXXENL

« Răspuns #71 : 22.Apr.2014, 02:37:18 p.m. »
 :good: Aia e dieta  :happy:
  • SX4 1.5
Alex

Offline coby

« Răspuns #72 : 22.Apr.2014, 07:38:17 p.m. »
Super dieta !!! De m ar tine macar vara asta  :-))
auto si moto

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #73 : 26.Apr.2014, 12:41:44 p.m. »
Super link @miocrl! O sa incerc sa caut in primul rand acolo pentru urmatoarea iesire.
Cat despre vreo reteta minune... De slabit nu exista!
Exista stil de viata! Si poti incepe exact cum a spus @BXXENL, cu pași mici.
Un pas mic si important ar putea fi... Pâinea ;)

Sent from my 
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #74 : 27.Sep.2014, 11:16:47 p.m. »
Check this out:

Sent from my 
  • #romaniaelectrica

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #75 : 28.Sep.2014, 12:14:38 a.m. »
Pana si nenea ala a zis ca mai trebuie investigat, faptul ca necesita o perioafa mai lunga pentru descompunere nu e neaparat un lucru rau.  :-/

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #76 : 28.Sep.2014, 11:01:07 a.m. »
E punct de discuție, adevarat :)

Sent from my 
  • #romaniaelectrica

Offline ulise

« Răspuns #77 : 13.Oct.2014, 04:19:09 p.m. »
Am gasit un articol dintr-o revista din 1948...
"A te ingrasa inseamna a muri putin. Inseamna a renunta la eleganta, la gratie, la suplete si chiar la adevarata ta fizionomie. Inseamna a pierde insasi sanatatea. Dezvoltarea corporala excesiva paralizeaza de fapt functionarea organelor vitale (inima, ficat, rinichi), incomodeaza miscarile, deformeaza corpul, ingreuneaza mersul, impiedica orice activitate. Inseamna a te urati si a imbatrani inainte de vreme.
A slabi inseamna a intineri. Inseamna a reveni la silueta de altadata. Inseamna a renaste intru bucuria de a trai."

Adevar se graia atunci, cu toate ca la acea vreme nu se faceau studiile din zilele noastre.
Felicitari Cristi! Nu am inteles daca ai dat si burta jos, asa cum iti propusesei, pana in noiembrie, de ziua ta.
Respect pentru oameni cu vointa, precum esti tu!
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline migabi

« Răspuns #78 : 13.Oct.2014, 06:50:57 p.m. »
Eu sunt in format "slim fit" dar stiu ca trebuie sa mananc sanatos. Nu cred ca exista un format ideal ci doa un metabolism de stapanit.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline ulise

« Răspuns #79 : 14.Oct.2014, 12:09:02 a.m. »
Eu sunt in format "slim fit" dar stiu ca trebuie sa mananc sanatos. Nu cred ca exista un format ideal ci doa un metabolism de stapanit.

Asa este, precum spui, colegule.
     Din punt de vedere al metabolismului exista trei tipuri de structuri somatice:
1. ectomorf- tipul subtire, longilin, care nu are tendinte de ingrasare( metabolismul este activ-  arderi rapide, cum se spune popular);
2. mezomorf- tipul de mijloc, care slabeste si se ingrasa repede( metabolism moderat);
3. endomorf- tipul cu osatura lata, bazin lat, incheieturi, late, predispus la ingrasare( metabolism lent).

Nu exista tipuri clare, ci cu usoare inclinatii spre alt tip: exemplu: ectomorf cu tendinte mezomorfe( cum probabil esti tu).
     Metabolismul uman incepe sa incetineasca dupa varsta de 30 de ani.
     Asa cum spui, indiferent de tipul  de structura somatica, trebuie sa avem grija de regimul alimentar practicat.

Fiecare individ are un anumit necesar de nutrienti, functie de structura somatica, de modul de viata.
     In fiecare zi avem nevoie sa ingurgitam alimente ce contin: carbohidrati cu absortie lenta, carbohidrati cu absortie rapida( carbohidratii sunt zaharuri rafinate), proteine cu absortie lenta, proteine cu absortie rapida, fibre vegetale, vitamine si minerale. Excesul de carbohidrati si de proteine( de regula cu absortie lenta) se depune sub forma de depozit adipos, de origine proteica sau carbohidratica, dupa caz. In cazul supraponderabilitatii trebuie sa reducem carbohidratii si proteinele, dar nu trebuie sa le eliminam complet, in asa fel incat sa putem folosi si din rezerva depusa. Insa nu trebuie sa renuntam la carbohidrati si la proteine. In prima parte a zilei trebuie sa consumam alimente ce contin carbohidrati si proteine cu absortie lenta, apoi in a doua parte a zilei, pe cele cu absortie rapida. In prima parte a zilei o masa mai consistenta( micul dejun) iar cina sa fie 'usoara'.

De ce este nevoie de carbohidrati si proteine zilnic:
- Celulele corpului uman nasc si mor. Celulele unui organ, al osaturii, ale pielii, etc, pe care le avem acum, nu sunt aceleasi ce le-am avut acum ceva ani. Pentru a hrani celulele este nevoie de proteine.
- Hidratii de carbon( carbohidratii) elibereaza creatina, care creatina da energie corpului, energie de care avem nevoie pentru a trai, pentru a fi in stare latenta, nu neaparat pentru a face un efort fizic.

P.S. Sper ca nu este o poluare a topicului ceea am scris.

• Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.