Autor Subiect: Esti ceea ce mananci... sau cum am scapat de un bagaj de 15kg  (Citit de 20188 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Esti ceea ce mananci... sau cum am scapat de un bagaj de 15kg
« Răspuns #60 : 07.Oct.2013, 04:03:04 p.m. »
Avand in vedere ca rezultatele se vad, stilul de viata s-a schimbat as avea si io o intrebare mai de novice.

Sa zicem ca maine cineva ar vrea sa schimbe ceva si sa se apuce de un astfel de ritm de viata mai sanatos. Primul pas e informarea. Care ar fi cele mai bune resurse de unde ar putea sa se informeze? Stiu ca netu e mare si gasim orice. Dar din ce ai citit tu, din sursele de unde te-ai informat, pe care le-ai recomnda cuiva care vrea sa afle mai intai chestiile de baza despre alimentatie? De exemplu combinatii de alimente fericite/nefericite sau mai stiu eu ce. Sigur ai avut unele pagini/articole/siteuri/carti/forumuri care sunt mai bine structurate si ofera o informatie mai buna ca altele. Cred ca ar fi ok daca ai face un mic rezumat macar al partii asteia informative. Poate chiar intr-un topic separat daca e cazul.

In al doilea rand ar prinde bine aici si un follow up al "pacientului" la 9-10 luni de la inceputul "tratamentului". Do's and dont's. Sfaturi. Ce perceptii aveai la inceput si daca ele s-au schimbat sau nu pe parcurs? Acumularea de informatie pe parcurs a mai schimbat ceva din stil? Dar raspunsul corpului la tratament? Etc.
Citeste cartea "Studiul China" sau vezi filmul Forks Over Knives si dupa ce ai digerat asta poate ai timp sa vezi si Reboot with Joe.
Sunt un bun start si cred ca dupa ce ai informatiile pe care le asimilezi din "materialele" de mai sus, poti filtra singur informatiile pe care le gasesti pe net.
Ca site Romanesc, urmaresc blogul Ligiei Pop care este destul de bine informata. Totusi si de acolo aleg doar ce se "pliaza" cu personalitatea si stilul meu de viata.
Eu am intrat in luna 10 de alt stil de viata, cu un derapaj in vacanta si perioada de dupa vacanta + cincinalul SCR (prin derapaj ma refer la faptul ca am mai mancat si cate o pizza - in general am evitat pizza cu carnati sau salam, cevapcici de vreo 2x, paste si fructe de mare, dar am avut grija ca in fiecare zi sa mananc muuulte fructe si sa am la cel putin 2 mese cate o salata langa felul principal) si rezultatul l-ai putut vedea chiar live, la intaltanirea SCR.

Personal nu tind catre VEGANISM, ci sunt de parere ca o alimentatie moderata este ceea ce am nevoie eu pentru a functiona normal. La mine moderat inseamna ca L-V incerc sa nu pun gura pe carne (cand zic carne ma refer la fructe de mare si cateodata pui) si ma hranesc 80% cu hrana vie (sucuri, salate) iar in weekend...carne (fructe de mare in general), din cand in cand KFC (imi place la nebunie, de altfel e singura prajeala pe care o mai mananc), alcool si tigari ocazional  >:) Cum ziceam, nu-s perfect sunt moderat si ma simt bine. Asta nu inseamna ca daca e vreo chermeza in timpul saptamanii o refuz  >:)

Daca mai intrebare feel free 2 ask.

Sunt cat malu'cu flori!... Dupa ce-am livrat"maimuta am scapat de 12 kg in prima luna ( pe timpul sarcinii am luat 24kg) ...dupa care s-a terminat smecheria...in doua luni si jumatate doar 1-2 kg...Disperarea incepe sa ma gadile... Nu mananc dulciuri, miscare fac de ma dor incheieturile, iar de mancat...sunt zile in care nu apuc...
Sugestii care sa nu implice mers la sala/bazin (stiu ca niste sedinte de inot ar face  minuni..) pt ca timpul nu este cel mai bun prieten al meu ?

Daca zici ca nu ai timp sa mananci, pana identifici cum iti rezolvi problemle remarcate chiar de tine si sublinitate de @Leutz in postarea anterioara, incearca ca dimineata sa-ti faci 1-2l de suc (legume & fructe) si consumal pe tot pana cand ai timp sa te pui la masa cu sotul tau ;)

Intre timp..ceva amuzant :P
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #61 : 16.Ian.2014, 02:01:16 p.m. »
Cum arata 2000 de calorii?  LIKE THIS!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline fireburn

« Răspuns #62 : 16.Ian.2014, 04:14:04 p.m. »
Controlul alimentatiei este o parte a solutiei.
Cealalta parte este miscarea, care se poate face si acasa, nu numai la "sala/bazin" :).
Succes tuturor.

Offline miocrl

Offline suzukica

« Răspuns #64 : 18.Apr.2014, 07:46:57 p.m. »
E vremea lor!

Offline coby

« Răspuns #65 : 19.Apr.2014, 12:53:39 a.m. »
Ca tot se discuta despre "diete" cum naiba sa fac si eu una ? Ca de cand am un restaurant si o pizzerie in imediata vecinatate a domiciliului nu fac decat sa traversez strada si sa comand pizza ( "4 cashuri" + ciuperci + ceapa ) si deja am colaci la 40 ... ??
auto si moto

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
« Răspuns #66 : 19.Apr.2014, 03:21:26 p.m. »
Ca tot se discuta despre "diete" cum naiba sa fac si eu una ? Ca de cand am un restaurant si o pizzerie in imediata vecinatate a domiciliului nu fac decat sa traversez strada si sa comand pizza ( "4 cashuri" + ciuperci + ceapa ) si deja am colaci la 40 ... ??
Pot sa iti spun eu: Sala de sport de 2 / 3 ori pe saptamana la banda de alergat sau indoor cycling. Acum 2 luni aveam 78kg la 1.80m. Azi am 72kg, greutate pe care am avut-o la 20+ ani. Dupa doua luni de sala pot sa mananc si o ciocolata seara. Nu se mai cunoaste  :D.
P.S: recomand banda si spinningul pentru ca sunt cardio. Pulsul sufera accelerari  / decelari si luat treptat - o sedinta pe sapatmana la inceput -  se poate aduce ritmul cardiac la un tempo foarte bun  - si sanatos - . Nu ma duc la sala sa trag de fiare cu toate ca unele exercitii sunt foarte bune pentru tonusul muscular.
Si eu sunt tot in categoria 40 + iar la sala ma duc dupa ora 20.00. Inceputul e mai greu, dar cu putina vointa poate deveni un mod de viata. Spor !
P.S: ..si mai adaug si 24km de km zilnic cu bicileta :D, dar astia nu se mai pun, nici nu-i mai simt, fac parte din modul meu de viata.
Today is the first day of the rest of my life

Offline coby

« Răspuns #67 : 19.Apr.2014, 08:29:31 p.m. »
Ai dreptate , azi am lasat scooterul si m mers cu bicicleta pe niste dealuri , pff , m am rupt - o sa fac febra musculara  :-)) ; la sala nu merg ca nu mi place sa fac efort anaerob si nu mi place sa lucrez cu greutati si in spatii inchise , teoria o stiu si eu f bine doar is profesor de ... sport , dar practica ma omoara .
auto si moto

Offline coby

« Răspuns #68 : 19.Apr.2014, 09:20:46 p.m. »
On topic : cineva spunea ca este normal sa mananci dar trebuie sa stii sa mananci adica sa ai 3 mese pe zi dar de fiecare data sa incerci sa nu mananci pana te saturi , tot timpul sa ramai putin flamand cu alte cuvinte , ei bine eu am incercat dar n am resusit mai mult de cateva zile sa fac asta , nu stiu parca de ce ti e foame parca mai mult ai vrea sa halesti ?!
auto si moto

Offline BXXENL

« Răspuns #69 : 22.Apr.2014, 10:59:50 a.m. »
2 pahare de apa si 2 pumni in burta, si iti trece foamea.

Mananca incet incet incet, ia inghitituri mici, mesteca indelung. Asa te saturi cu mai putina mancare. Mananca mai multe proteine si mai putina pizza, ca sa te saturi din mai putin si sa iti tina de foame mai mult timp.

O omleta in care trantesti 2-3 ingrediente ce-ti plac tine de foame de dimineata pana seara, sau o fasole cu ciolan si cu niste ceapa pe langa. Dietele astea au avantajul ca sunt si delicioase :D O pizza cu de 5 ori mai mutle calorii nu te satura asa bine si-ti mai intinde si stomacul, daca mai bagi si ceva suc la ea...poti sa fii oricat de activ, nu scapi de nici un kilogram. 

La inceput incearca sa elimini 1-2 obiceiuri nasoale, nu face schimbari majore ca o sa fie greu de respectat. Treptat, o sa ti se mai micsoreze si stomacul, te obisnuiesti si sa mananci mai sanatos un pic, si daca faci si un pic de miscare te tii bine.

Sau meniu pescaresc (crap, stiuca si somn, dimineata la pranz si seara, slabesti ca in Aushvitz)
  • SX4 1.5
Alex