Autor Subiect: Esti ceea ce mananci... sau cum am scapat de un bagaj de 15kg  (Citit de 20187 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Esti ceea ce mananci... sau cum am scapat de un bagaj de 15kg
« Răspuns #40 : 13.Iun.2013, 12:32:39 p.m. »
Fara carne si produse animale din super market, la oua si cascaval afumat de la tara nu pot sa renunt  :">

E cred ca poti incerca si din supermarket  >:) Parca am mai vazut ca sunt si oua 0 (gen bio sau ceva) si carne care e catalogata tot bio  :good:
Acu'...n-am idee cat de bio este carnea respectiva dar e o optiune.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline BXXENL

« Răspuns #41 : 13.Iun.2013, 12:49:23 p.m. »
Sunt scumpe alea :P Are bunica gaini, rate, gaste, umbla toata ziua prin curte, sunt fericite, clocesc singure ouale, scot pui etc. Nu ma simt prost sa le mananc ouale:P
  • SX4 1.5
Alex

Offline edy70

« Răspuns #42 : 13.Iun.2013, 02:51:18 p.m. »
Parerea mea , care este  :D (nu citesc, nu urmaresc reportaje, emisiuni pe aceasta tema) fiecare om este unic, ceeace este bun pentru unul nu garanteaza acest lucru pentru altul. Ultimele 3-4 decenii au impus, datorita imbunatatirii situatiei economice in lumea occidentala, asa numitelor diete, regimuri, mai nou stiluri de viata etc, ( cu nutritionisti, parelologi etc. anexati )si inflorirea industriei de producere a suplimentelor alimentare si conexe. Mult marketing si multi, multi , foarte multi bani.
Fiecare sa se simta bine in pielea lui. Oricum fiecare pasare om pe limba ei   lui piere !

:cheers:

Alimente bio .... o poveste. Fata de alimentele de acum 50-60 de ani si astea bio sunt bombe ( alimentare) cu ceas. Tot parerea mea !  :D
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #43 : 13.Iun.2013, 03:48:50 p.m. »
Exact! Tocmai d-aia am recomandat in prima postare Studiul China (cartea sau filmul facut dupa ea) pentru ca acolo sunt multe argumente stiintifice si un studiu ce se intinde pe cativa zeci de ani :->
Cat despre stil de viata...eu l-am numit asa pentru ca asta-s eu, nu e vorba de vreun regim, dieta, etc. La fel cum stilul tau de viata este xyz, este un stil de viata, nu un regim impus sau o dieta despre care stii sigur ca se intinde pe o perioada mai mult sau mai putin determinata.

P.S. Cum se face ca astia care au carnea in stilul lor de viata deloc sau foarte putin (ASIA in general, care foloseste carnea pe post aromatizor nu de ingredient principal) duc o viata ok si poate si de mai lunga durata (cel putin asa e statistic vorbind).
  • #romaniaelectrica

Offline hugbear

« Răspuns #44 : 13.Iun.2013, 06:29:59 p.m. »
Interesanta incheiere..de ce crezi ca traind vegan te-ai duce pe copca? Argumenteaza putin...
Pen' ca mama natura ne-a facut omnivori.

Doar ca omnivor inseamna sa mananci de toate, nu sa mananci totul! :inteligent:
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline hubbabubba

« Răspuns #45 : 13.Iun.2013, 06:40:16 p.m. »
Exact! Tocmai d-aia am recomandat in prima postare Studiul China (cartea sau filmul facut dupa ea) pentru ca acolo sunt multe argumente stiintifice si un studiu ce se intinde pe cativa zeci de ani :->
Cat despre stil de viata...eu l-am numit asa pentru ca asta-s eu, nu e vorba de vreun regim, dieta, etc. La fel cum stilul tau de viata este xyz, este un stil de viata, nu un regim impus sau o dieta despre care stii sigur ca se intinde pe o perioada mai mult sau mai putin determinata.

P.S. Cum se face ca astia care au carnea in stilul lor de viata deloc sau foarte putin (ASIA in general, care foloseste carnea pe post aromatizor nu de ingredient principal) duc o viata ok si poate si de mai lunga durata (cel putin asa e statistic vorbind).
Eu nu am incredere in studiile lor, dupa ce am vazut cat, ce si cum mananca ei la ei acasa. Sa ne gandim doar ca minunatul monoglutamat de potasiu se gaseste la vanzare in toate magazinele (de la cele mai mici pana la cele mai mari), in 'nspe feluri de ambalaje: 50 gr ... 100 gr. Sa manance mult monoglutamat in continuare si sa traiasca mult  :D

P.S. Asta nu inseamna ca nu sunt de acord cu restul lucrurilor detaliate de tine si nu iti apreciez rezultatele  ;)
What goes around comes around ...

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
Esti ceea ce mananci... sau cum am scapat de un bagaj de 15kg
« Răspuns #46 : 13.Iun.2013, 07:39:07 p.m. »
Uite cum tragi tu concluziile pripit... Studiul sa zicem ca este independent si ca, pentru ca au avut destui subiecți pe aceasta zona, este făcut la sat :D
Dacă e sa luam populația urbana, mai ales din metropololele care au suferit o dezvoltare continuua in ultimii 20ani cred ca acolo exista probleme dacă nu la fel ca-n USA măcar apropiate de problemele Europenilor - mă refer la obezitate si consumul excesiv de fastfood.

Anyway, @hugbear deși nu sunt 100% cu ce ai scris tu, in mare parte ai dreptate.
@BXXENL sa ne updatezi cu evoluția ta :)

Sent from my  using Tapatalk.
  • #romaniaelectrica

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #47 : 13.Iun.2013, 11:34:05 p.m. »
In tarile asiatice pe linga traditionalul orez si alte ierburi aromate ei maninca foarte-foarte mult peste, carne de pasare, vita si cred, ca ceva oaie dar pestele și în special cel marin este pe primul plan nu Porc(cred ca nici nu au in meniu asa ceva).
Am vorbit zilele trecute cu un fost coleg care lucreaza acum prin Italia, era si a ramas un pescar înrâit, face niste capturi de crap prin rîurile de pe acolo de nu a vazut el in Românica asa frumusete de captura.......este peste la discretie dar dece.....italieni nu prea manînca peste de apa dulce........oare sa fie numai gustul de vină sau si Omega3 :good:
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline krantz

« Răspuns #48 : 14.Iun.2013, 09:55:45 a.m. »
Sunt intru totul de acord cu @cristyyy2003. Si nu doar declarativ ci experimentand pe propria-mi piele de o perioada considerabila de timp. Pana la urma este vorba de alegere si de aplecarea fiecaruia de a-si intelege corpul/organismul.

Se pare ca s-a trecut oarecum cu vederea faptul ca prin noul stil de viata, mult mai constient in ceea ce priveste necesitatea de a se hrani si nu doar de a manca, Cristi spunea ca si-a rezolvate si unele probleme de sanatate  nu doar cele de disconfort fizic (kilogramele in plus).

Chiar daca nu constientizam, multe din problemele de sanatate, sau chiar de dispozitie, se datoreaza modalitatii de multe ori deficiente de a ne hrani. Nu am inteles niciodata persoanele care devoreaza cantati considerabile din anumite alimente fiind constienti ca acestea le vor face rau si apoi se trateaza cu diferite pastile de prin farmacii in loc sa constientizeze problema si sa actioneze in sensul constientizarii cantitatii, calitatii si compatibilitatii alimentelor consumate.

Si apropos de:
Un nene, mai extremist el de fel, spunea o chestie inteligenta: da-i un pui sau iepure si un mar unui copilas; ce alege el sa manance? Iepurele? Puiul? Nu, marul! Cu iepurele sau puil se va juca.
Interesant punct de vedere, nu? :)

iaca un filmulet sugestiv:

http://suntsanatos.ro/documentare/un-copil-de-3-ani-explica-de-ce-nu-vrea-sa-manance-carne.html

Sanatate multa va doresc!
SX4 S-Cross AllGrip 1.4 Boosterjet
SX4 1.9TD 4WD Gri metalizat

Offline bogdanb

« Răspuns #49 : 19.Iun.2013, 10:52:03 a.m. »
Apropo de nenea ala care spunea despre copil ca mananca marul si nu puiul: cetateanul raspandeste confuzie intentionat; in primul rand, copiilor le plac (oarecum) fructele, dar aproape niciodata legumele.
In al doilea rand, chiar si eu ca "omnivor", crescut la oras as alege un mar in loc sa merg afara sa tai gaina si dupa aia sa pierd ore ca sa o pregatesc - sa iei de-a gata este mai eficient decat sa muncesti.
In fine, i-as propune o reflectie: ce e mai bine, sa omori un animal ca sa il mananci, sau sa-i mananci hrana iar animalul sa moara de foame?
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)