Autor Subiect: Esti ceea ce mananci... sau cum am scapat de un bagaj de 15kg  (Citit de 20192 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Esti ceea ce mananci... sau cum am scapat de un bagaj de 15kg
« Răspuns #30 : 12.Iun.2013, 05:09:00 p.m. »
S-a uitat Edy putin la cel din prima postare si mi-a zis, dupa, ca nu mai mananca carne (dar nu-l cred :-)) )
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Esti ceea ce mananci... sau cum am scapat de un bagaj de 15kg
« Răspuns #31 : 12.Iun.2013, 07:00:49 p.m. »
Eu cred ca este aproape imposibil sa renunti asa... Pac-pac vorba unuia :D
Dar in timp sigur mai poti renunta la una alta ;)
Ex. noi am incercat acu' vreo 2 saptamani sa mancam cate un mic, deh eram la carciuma si mirosea bine si cand am gustat... nu am putut ingurgita... pur si simplu nu intra :P

Sent from my  using Tapatalk.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Online NicNic

« Răspuns #32 : 12.Iun.2013, 10:31:58 p.m. »

Acelasi lucru l-am sintit si eu cand am gustat din carnea de mici: imi parea asa, sintetica, sarata sau prea grasa...
Asta insemna ca ti-ai creat deja un "stil" de hrana. ti-ai obisnuit organismul cu ceva.
Medicul nutritionist mi-a spus ca este relativ usor (cu putina vointa se rezolva) sa te apuci de un regim. Dar sa iti obisnuiesti organismul si sa te adaptezi unui alt mod de hrana este cu totul altceva...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #33 : 13.Iun.2013, 07:03:08 a.m. »
Apropos, ieri, in timp ce citeam pe topicul asta, spuneau unii la stiri ca esti supraponderal daca ai coeficientul G/H^2>25.  Eu il depasesc putin, dar nu se "vede". Cat despre colegii carora nu le-a "intrat" micul, am un singur comentariu: ori le-a "intrat" morcovul, ori nu au nimerit micul potrivit. Am mancat rar mici in ultima vreme, si nu mai mult de 2 o data, dar au fost excelenti. Pentru cine nu crede, recomand pe cei de la Angst din trei tipuri de carne (porc, vita si berbecut) obligatoriu perpeliti pe un gratar outdoor.

In ceea ce priveste esenta topicului, eu mananc din toate cate putin, incercand sa nu ma scol de la masa ghiftuit. Sport nu mai fac de ceva vreme , dar merg deseori pe jos in pas grabit.

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #34 : 13.Iun.2013, 11:17:45 a.m. »
S-a uitat Edy putin la cel din prima postare si mi-a zis, dupa, ca nu mai mananca carne (dar nu-l cred :-)) )

E greu sa renunti la carne...care face parte din traditie, obicei si in plus tot sistemul ne indeamna sa consumam carne :D Poate sa fie mai moderat. Un nene, mai extremist el de fel, spunea o chestie inteligenta: da-i un pui sau iepure si un mar unui copilas; ce alege el sa manance? Iepurele? Puiul? Nu, marul! Cu iepurele sau puil se va juca.
Interesant punct de vedere, nu? :)

Btw...inca un filmulet interesant, care merita vizionat :D

• #romaniaelectrica

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #35 : 13.Iun.2013, 11:21:41 a.m. »
Medicul nutritionist mi-a spus ca este relativ usor (cu putina vointa se rezolva) sa te apuci de un regim. Dar sa iti obisnuiesti organismul si sa te adaptezi unui alt mod de hrana este cu totul altceva...

Sa-i spui lu' nenea medic nutritionist ca nu este un regim, este un stil de viata!
  • #romaniaelectrica

Offline BXXENL

« Răspuns #36 : 13.Iun.2013, 11:55:14 a.m. »
Eu am vazut documentarul Earthlings acum vreo 5 ani, instant n-am mai mancat carne. O vreme. Era greu, mai ales cand eram prin oras si mi-era foame. Pe langa fructe si legume care sunt sau nu sanatoase (pline de pesticide, azot si mai stiu eu ce) mancam si o groaza de mizerii, pate-uri vegetale, etc.

Nu am reusit sa ma obisnuiesc, sa imi fac un regim comod, mi-era mai mereu foame si e frustrant sa-ti fie foame si sa nu gasesti ceva convenabil de mancat. La sarbatori mama si cu bunica erau inebunite, cum sa nu mananc carne, e pastele..Cu timpul mi-a trecut, mananc acum din toate.

M-am resemnat. Evident, ma uit la ce mananc, si incerc sa nu fac risipa. Cumpar cat am nevoie, mananc tot apoi mai cumpar. Oua, branza si cascaval iau de la tara, la fel cate-o gaina sau curcan, porc de la tara. Mai iau si din supermarket carne cand nu am de unde.

Problema e risipa si industrializarea. Daca s-ar descentraliza un pic productia, si lumea n-ar ma face risipa, chiar daca ai cumpara mai scump, ai fi mai cumpatat, ai manca mai sanatos, te-ai simti mai bine si tot atat ai cheltui.

Traind vegan, fara o dieta foarte buna si suplimente cu pumnul te duci pe copca pana la urma. Bine, ca oricum trebuie sa mori de ceva odata :)
  • SX4 1.5
Alex

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #37 : 13.Iun.2013, 12:00:06 p.m. »
Interesanta incheiere..de ce crezi ca traind vegan te-ai duce pe copca? Argumenteaza putin... Si nu, nu`s vegan, dar sunt 100% de parere ca zaharul este cah iar mancarea procesata este chiar otrava in unele cazuri (nu stiu..gen crenvusti sau chiar si floricele de microunde).
  • #romaniaelectrica

Offline VAXXi

« Răspuns #38 : 13.Iun.2013, 12:09:21 p.m. »
Pentru ca omu' nu-i facut sa rumege doar vegetale, dovada ca stomacul e construit altfel decat la ierbivore + cei 4 dinti ascutiti din gura  >:)
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline BXXENL

« Răspuns #39 : 13.Iun.2013, 12:28:29 p.m. »
Pai pt ca veganii iau suplimente ;) Sunt anumite elemente esentiale ce nu se gasesc decat in produse animale. Sau cel putin asa cred :P

Stomacul se descurca, nu el e problema. Nu trebuie sa mananci iarba si scoarta sau frunze greu de digerat, sa ai nevoie de stomac cu 4 camere, sa regurgitezi mancarea si sa o mai mesteci odata doar ca sa extragi nutrientii din ea.

Daca e sa crezi in teoria evolutiei, omul a evoluat datorita hranei superioare, carne gatita in speta. Sau asta ne zic oamenii de stiinta :)

Acum ca am revazut si discursul lui Gary Yourofsky sunt motivat sa mai fac o incercare :) Fara carne si produse animale din super market, la oua si cascaval afumat de la tara nu pot sa renunt  :">
  • SX4 1.5
Alex