Ciudata denumire a topicului, nu? M-am chinuit putin, nu de alta dar nu este un topic in trend, pentru ca Gogu' sa-l gaseasca si sa aduca 'vizite', ci este doar pentru cei interesati din zona noastra, SCR
So, undeva pe la inceputul lunii Ianuarie 2013, dupa un Revelion plin de mese imbelsugate, m-am urcat putin pe cantar si ...am zis ca, nu-i aia buna. Cantarul afisa putin peste 95, dar eu am luat ca referinta 95 si m-am vazut ca Bill Gates acu' multi ani cand lansa Windows 95 si minunatul buton START. Fix asta am facut si eu...am spus START intr-o cursa cu mine, cursa contra cronometru - pana pe 31 Martie obiectivul era sa scap de 10kg
bagaj.
Am inceput prin a fi o idee mai atent la ce bag in gura, gen am renuntat aproape de tot la paine si tot ce inseamna prajeala si evident sucurile de orice tip din comert (fie ca vorbim de Cola sau de asa zisele sucuri naturale). Evident ca si cafeaua sau dulciurile (cam orice inseamna zahar) au fost scoase din cosu' meu zilnic. Am redus carnea din cosu' zilnic si am inceput sa beau sucuri de fructe dimineata (pentru chestia asta mi-am luat un slowjuicer - care ulterior am aflat ca e o chestie foarte tare si buna, si imi faceam sucuri) si am incercat sa obtin cat mai multe informatii care sa imi arate calea spre o alimentatie cat mai sanatoasa si care, poate, sa ma scape si de o problema cu care ma confruntam de cativa ani si pe care in putinele tentative de o rezolva la medic, nu reusisem - arsuri la stomac destul de puternice dimineata.
Ulterior am tot citit despre RAW VEGAN
Way Of Life. Am invatat ca de fapt mancarea face parte din stilul nostru de viata, din traditie..din orice! Noi asociem mancarea cu orice eveniment important din viata noastra (vezi casatoria, vezi botezul, vezi zile de nastere, vezi chiar si decesul, etc.), sarbatoare sau pur si simplu pentru ca asa este traditional
Am descoperit de ce bunicii nostri au trait (poate la unii dintre noi inca traiesc) mai mult, desi si ei sunt foarte "traditionali" si au obiceiul de a se ghiftui. Raspunsul este destul de simplu la aceasta intrebare si anume faptul ca ei sunt si destul de bisericosi si tin cont de toate perioadele de post din an timp in care consuma multe legume si fructe, cum am spune noi oresenii, o cura adevarata de detox!
Intamplarea a facut sa descopar si un film tip documentar extrem de interesant de unde au inceput multe alte cautari si intrebari, la care, culmea am gasit ca raspunsul sta in alimentatie, de aici si "esti ceea ce mananci"
Desi are aproximativ 90 min, va invit sa-l vizionati si chiar daca nu o sa va starneasca nicio emotie sau vreun sentiment, macar vizionati o calatorie de 60 de zile a unui australian prin america
Filmul se numeste
Fat, Sick and Nearly Dead -
Gras, Bolnav si Aproape MortEste evident faptul ca mie mi-a starnit multe intrebari dar am gasit si multe raspunsuri in acest film si am cautat si mai multe. Asa am aflat de cartea "Studiul China", din care am citit doar franturi, adica ce am gasit ca fiind referiri la aceasta carte, dar am aflat de un film documentar facut plecand de la aceasta carte:
Forks Over Knives. Acest film nu l-am gasit (cel putin pana acum) online, dar il gasiti pe alte canale, inclusiv de inchiriat in iTunes.
Cam multa vorbaraie, nu? Ei bine dupa ce m-am informat cat am putut de mult, am incercat sa-mi schimb stilul de viata si vreau sa spun ca pana acum am reusit. Adica am reusit sa-mi ating obiectivul si pe 31 Martie 2013 aveam -10kg si asta doar din alimentatie fara sa ma duc o zi la sala sau ceva similar. As putea spune chiar ca am slabit cu bere
, pentru ca in toata aceasta perioada am tot iesit la carciuma, chiar de 3-4x pe saptamana.
Sa zic ca stilul meu de viata s-a schimbat destul de mult in aceasta perioada si este ceva gen:
- L-V incerc sa mananc cat de mult fara carne si fara alimente procesate (orez, mancare de cartofi, salate, humus, etc) si nu imi lipsesc 1l de suc facut la SlowJuicer din fructe si legume si nici micul dejun care-i un smoothie tot din fructe si legume
- V-D e liber la "porcaiala"
desi sunt foarte multe weekenduri cand "porcaiala" inseamna carne de peste sau poate o portie de paste, ciorbita facuta de mama sau mai stiu eu ce bunatate de la "arabesc" sau "turcesc".
Chiar si atunci cand sunt in vacante desi o consider perioada de "porcaiala" incerc pe cat pot de mult sa evit prajeala, painea si excesele de dulciuri si caut ca fiecare gustare / masa sa contina si alimente neprocesate.
Astazi, cand scriu aceste randuri am ajuns sa port masura 30 la blugi in conditiile in care in Ianuarie purtam chiar si 36
. Sunt fericit cu stilul de viata pe care l-am ales si viata la 77,6kg (cat am astazi) este mult mai frumoasa ca atunci cand eram "durduliu".
Acu' mai am un singur obiectiv, de aceea am inceput si exercitiile fizice, sa scap de burtaaaaa!! Mi-am propus ca pana de ziua mea in Noiembrie sa fiu fericit ca am scapat de buuuurtaaa!
Daca aveti intrebari sau curiozitati va rog sa nu ezitati....
Btw...Daca va intrebati mai exact ce inseamna "porcaiala" din weekend, sa va descriu putin ultimul weekend: Vineri seara (adica ora 23:30) am iesit prin
centrul iesteric unde am servit o portie sanatoasa de paste si vreo 2 felii de pizza plus un Jager si vreo 4 halbe de bere; Sambata mic dejun KFC
, un gratar consistent din carne de vita, pui si curcan (toata carnea fara grasime) acompaniat de o salata generoasa si putin tzatzichi
in compania unei sticle de Jager si o lada de bere (evident ca nu am fost singur..si toate astea s-au consumat toata ziua); Duminica iar gratar cu aceleasi carnuri, nelipsita salata iar seara cand am ajuns acasa am iesit prin cartier la "La Copaci" unde am bagat iar o portie de paste si vreo 4 halbe de bere.