Autor Subiect: 12v transformați în 5v  (Citit de 25895 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: 12v transformați în 5v
« Răspuns #10 : 06.Iun.2013, 11:37:30 p.m. »
Credeam ca pot incropi ceva rapid fara sa mai astept posta chineza sa-si faca treaba...ca la colegii chinezi am gasit astfel de cabluri...la 3m cu convertorul incropit in fir la vreo 7$.
Se pare ca este cea mai eleganta solutie  :->

L.E. Am gasit si o schema...dar tre sa ai ceva cunostinte care mie imi lipsesc pentru a efectua aceasta treaba :D
« Ultima Modificare: 06.Iun.2013, 11:39:21 p.m. de cristyyy2003 »
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline hugbear

« Răspuns #11 : 06.Iun.2013, 11:39:04 p.m. »
Ia-ti vreo cinci, sa-ti ajunga macar o luna... :D

L.E. Ce consum nominal are camera?
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #12 : 06.Iun.2013, 11:42:04 p.m. »
Folosesc ceva similar tot de la pretenarii din China de vreo 2 ani pentru MacBook...deci nu-mi fac probleme :D
Cum aflu raspunsul la intrebarea ta? :D
  • #romaniaelectrica

Offline hugbear

« Răspuns #13 : 06.Iun.2013, 11:52:53 p.m. »
Pff... ar trebui sa scrie prin specificatii. Desi, avand in vedere originea, s-ar putea sa le fi scapat... (pana in juma' de amper, oricum).

Dar daca zici ca al' din poza e fiabil, da-i inainte. Nu are rost sa te chinui cu LM7805 decat daca e ceva provizoriu, pana-ti vine jucarica. Constructia e extrem de simpla, trebuie doar sa ai grija sa-i pui un radiator de bun simt.

Pentru aplicatia ta, raman totusi la parerea (si recomandarea) ca e mai simplu/fiabil/elegant sa gasesti un locsor sub bord pentru o cutiuta pe care s-o lipesti cu banda dublu-adeziva sau s-o prinzi cu soricei iar de acolo sa mergi cu fire simple. Dupa siguranta tai firele si te duci cu ele la cutiuta. De acolo pleci cu 5V spre firele taiate si "viola"!

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #14 : 07.Iun.2013, 09:05:16 a.m. »
Pana cand vine chinezaria...mergem clasic, cu bricheta. Revin cu feedback dupa ce am chinezaria :D

P.S. Pe la noi chiar nu se gaseste un astfel de cablu deja preparat?  :dknw:
  • #romaniaelectrica

Offline >pexic<

« Răspuns #15 : 07.Iun.2013, 10:41:34 a.m. »
cumpara un LM 323, un radiator pt el (cam cat un pachet de tigari), 2-3 mufe USB mama (poate mai incarci telefoane la drum) si vino la mine sa-i gasim un loc pe sub bord.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline hugbear

« Răspuns #16 : 07.Iun.2013, 09:11:21 p.m. »
+1 ce-a zis baiatu' cu jip!

Iar pe post de mufe usb poti sa folosesti unu' de-asta:
http://www.pcgarage.ro/hub-uri-usb/logilink/ua0095/
« Ultima Modificare: 07.Iun.2013, 09:15:02 p.m. de hugbear »

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
12v transformați în 5v
« Răspuns #17 : 07.Iun.2013, 11:53:39 p.m. »
Imi doresc sa alimentez doar camera... cel mult si statia pentru ca am observat ca atunci cand am multi consumatori "la priza" baraie destul de rau.

Sent from my  using Tapatalk.
  • #romaniaelectrica

Offline hugbear

« Răspuns #18 : 08.Iun.2013, 10:36:35 a.m. »
Daca insisti pe configuratia initiala, ia-ti cel mai mic alimentator USB de masina pe care-l gasesti, scoate-l din carcasa, baga-l intr-un tub termocontractant si pune-l unde vrei tu cu adeziv dublu/soricei (in general, circuitele/componentele/traseele electrice nu se lasa libere in masina pentru ca din cauza vibratiilor/socurilor izolatia se roade in timp cu consecinte previzibile).
Doar ca, daca ai deja trase firele de 12V, operatiunea cere ceva planificare atenta ca sa n-ai batai de cap. Profita de oferta lui >pexic< pentru instalare.

Subliniez din nou ca un regulator liniar de la 12 la 5 trebuie sa fie doar o solutie provizorie, de avarie si doar pentru consum mic (sub 500mA). Solutia definitiva este cu regulator in comutatie. Te duci la orice magazin de electronice (iar in Buc. ai destule) si le expui problema (ce vrei sa alimentezi si ce dimensiuni te coafeaza) si sigur gasesc ei ceva (ai grija la specificatiile puterii de iesire, la 5V un watt inseamna un curent de maxim 200mA, 2W->max 400ma etc).

PS: Cred totusi ca LM323 e un pic overkill si poate deveni chiar periculos. Daca utilizatorul se decide sa profite de oferta maxima de putere a integratului si il duce in maxim (3A -> 15W), atunci regulatorul va trebui sa disipe (13V-5V=8V)x3A=24W!!! Trebuie sa te gandesti bine cum stabilesti evacuarea lor!
« Ultima Modificare: 08.Iun.2013, 10:42:55 a.m. de hugbear »

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #19 : 08.Iun.2013, 10:55:10 a.m. »
Deci acum chiar ca m-am hotarat sa am alimentare directa a statiei (care am impresia, nu sunt sigur, ca se alimenteaza la 12+V direct) si a camerei. Tu zici ca daca folosesc pe fir, inainte de camera, ce gasesc intr-o priza d-asta mica USB e ok?
@pexic tot acolo stai?  B-)
  • #romaniaelectrica