Autor Subiect: tipuri de tractiune 4x4 pe Suzuki  (Citit de 44063 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline marcone

Re: tipuri de tractiune 4x4 pe Suzuki
« Răspuns #70 : 05.Nov.2016, 07:02:29 a.m. »
Fiecare sistem cu avantajele si dezavantajele lui.
Jimny nu poate si utilzat in mod 4x4 pe sosea pentru ca nu are diferential central si paractic ai o masina cu tractiune spate in aceste conditii,  unele modele ale ultimei generatii grand vitara au doar mod 4x4 ceea ce afexteaza consumul, actuala Vitara/SX4 are un sistem 4x4 orientat catre sosea si nu catre offroad samd.
Alegi in fuctie de nevoi si posibilitati.

Offline ulise

« Răspuns #71 : 05.Nov.2016, 10:32:35 a.m. »
Fiecare sistem cu avantajele si dezavantajele lui.
Jimny nu poate si utilzat in mod 4x4 pe sosea pentru ca nu are diferential central si paractic ai o masina cu tractiune spate in aceste conditii,  unele modele ale ultimei generatii grand vitara au doar mod 4x4 ceea ce afexteaza consumul, actuala Vitara/SX4 are un sistem 4x4 orientat catre sosea si nu catre offroad samd.
Alegi in fuctie de nevoi si posibilitati.

Corect, mai putin:
"Jimny nu poate si utilzat in mod 4x4 pe sosea pentru ca nu are diferential central..."
Nu diferentialul( indiferent de care e: central, fata, spate) face sa ajute pe sosea.  Pe sosea nu poti merge cu rapoarte egale distribuie pe punti. Exista la Pajero un sistem Super Selct, care in pozitia 4x4 liber permite rulareal pe sosea. Sii Duster are 4x4 liber, neblocat. Precum si Grand Vitara II, de care pomeneai- la aceasta masina acest tip de 4x4 este de baza, fara posibilitate de a ramane pe tractiune 4x2.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline shpeedy

« Răspuns #72 : 05.Nov.2016, 04:07:08 p.m. »
Salut!

Noul Suzuki Vitara nu este conceput ca si masina de teren, cum este Jimny. Din acest motiv nu se poate echipa cu acelasi sistem de tractiune ca si Jimny.

Dar un reductor ar fi putut sa-i puna. Subaru a reusit pe XV-ul de 1.6 manual, Jeep a reusit pe Renegade...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ulise

« Răspuns #73 : 07.Nov.2016, 08:58:55 p.m. »
Dar un reductor ar fi putut sa-i puna. Subaru a reusit pe XV-ul de 1.6 manual, Jeep a reusit pe Renegade...

Reductor este spus impropriu la pozitia de multiplicare de cuplu. Subaru, pe modelele sale, nu stiu sa aiba aceasta multiplicare de cuplu. Are un sistem 4x4, electronic, foarte destept, dupa parerea mea- symmetrical all wheel drive. Dispune si de partajarea egala intre punti, a tractiunii, insa fara multiplicare de cuplu- 4x4 Low.
Renagade dispune de 4x4 Low.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #74 : 05.Mar.2017, 10:13:28 a.m. »
Volvo face ceva asemanator cu masinile sale, Cross Country au 4X4 din elecronica ca parte a dotarilor de varf pentru Crossovere si asta pentru ca in tarile nordice ca sa ajungi pe malul lacului (si sunt cu miile) trebuie sa iesi de pe sosea dar nu intri in teren complet salbatic.
Unul din motivele pentru care am ales Vitara S a fost si faptul ca am sistemul de tractiune integrala LA NEVOIE. Surpriza a fost sa descoper ca de fapt nu este un 4x4 in conceptia clasica. Dar pana la acest moment nu m-a dezamagit si nu cred ca o s-o faca.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Leutz

« Răspuns #75 : 05.Mar.2017, 11:52:24 a.m. »
Reductor este spus impropriu la pozitia de multiplicare de cuplu. Subaru, pe modelele sale, nu stiu sa aiba aceasta multiplicare de cuplu. Are un sistem 4x4, electronic, foarte destept, dupa parerea mea- symmetrical all wheel drive. Dispune si de partajarea egala intre punti, a tractiunii, insa fara multiplicare de cuplu- 4x4 Low ...

@ulise, poti sa detaliezi putin? In special partea ingrosata. N-am inteles ce-ai vrut sa zici ... reductor? pozitia de multiplicare de cuplu? Stiu ce-i ala reductor la masini si reductie in general; insa nu reusesc sa-mi dau seama ce vrei sa zici.

Apoi, in ce priveste Subaru, majoritatea modelelor lor de-a lungul timpului au avut reductor, inclusiv masinile de strada, de ex. Impreza. Posibil ca la generatia actuala sa mai fi renuntat la ele pe unele modele; chiar o sa cercetez problema, sunt foarte curios. Insa pe generatia ... penultima (cu aproximatie), inca mai existau reductoare, inclusiv pe Impreza (pe anumite piete), Outback, Forester. E diferit acum?

P.S. cautand pe net diverse chestii, in ideea ca mi-a scapat mie ceva si Subaru a pus pe masini ceva ce eu credeam ca e reductor, dar nu era, ...  :D, am gasit chestia asta. Ce ziceti de nenea ala cu SX4? Mai ales poza pe plan inclinat intre brazi. Ma intreb la cate mii de km schimba ambreiajul.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline ulise

« Răspuns #76 : 06.Mar.2017, 06:29:35 p.m. »

@ulise, poti sa detaliezi putin? In special partea ingrosata. N-am inteles ce-ai vrut sa zici ... reductor? pozitia de multiplicare de cuplu? Stiu ce-i ala reductor la masini si reductie in general; insa nu reusesc sa-mi dau seama ce vrei sa zici.

Apoi, in ce priveste Subaru, majoritatea modelelor lor de-a lungul timpului au avut reductor, inclusiv masinile de strada, de ex. Impreza. Posibil ca la generatia actuala sa mai fi renuntat la ele pe unele modele; chiar o sa cercetez problema, sunt foarte curios. Insa pe generatia ... penultima (cu aproximatie), inca mai existau reductoare, inclusiv pe Impreza (pe anumite piete), Outback, Forester. E diferit acum?

P.S. cautand pe net diverse chestii, in ideea ca mi-a scapat mie ceva si Subaru a pus pe masini ceva ce eu credeam ca e reductor, dar nu era, ...  :D, am gasit chestia asta. Ce ziceti de nenea ala cu SX4? Mai ales poza pe plan inclinat intre brazi. Ma intreb la cate mii de km schimba ambreiajul.

Am scris ca nu stiu, cunoscand aspectul ca Subaru nu este un off-road-er. Aveam impresia ca se poate selecta doar 50-50, fara reductie. Dupa cele postate de tine, am tot cautat informatii despre acest timp de tractiune. Are acea maneta cu doua pozitii, pentru 4H si 4L, pana undeva la mijlocul anilor 2000, apoi actionare prin 'boton'. Asadar are reductor, dar asta nu il da veleitati de off-road-er. Subaru are sisteme 4x4 extraordinare.
Asadar mie imi scapase ceva, nu tie.      :pardon:

Offline shpeedy

« Răspuns #77 : 06.Mar.2017, 07:11:40 p.m. »
Din ce am mai citit, sistemele 4x4 de pe Subaru trag constant 60/55/50:40/45/50 f:s (fctie. de model/transmisie), cu niste ecceptii la modelele WRX/WRX-STi.

Din ce am vazut, reductorul apare pe modelele cu transmisie manuala, mai vechi sau mai noi (nu retin sa fi vazut pe motorizarile boxer diesel).

Pot spune care e situatia la XV ca de asta m-am interesat:
- toate transmisiile manuale au impartire 50:50 a puterii/cuplului intre punti;
- toate transmisiile CVT au impartire 60:40 - o explicatie pe care am gasit-o ar fi ca datorita greutatii mai mari pe puntea fata ar fi benefica mai multa putere pe aceasta pentru a echilibra masina dpdv al comportamentului dinamic;
- reductor (o manetuta cu doua pozitii situata pe consola centrala) este disponibila doar pe versiunea cu benzinar aspirat de 1.6 si cutie manuala (in 5 trepte).
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #78 : 22.Sep.2017, 10:42:57 p.m. »
Si o reclama atotcuprinzătoare de la Suzuki Romania

Trimis folosind Tapatalk
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #79 : 21.Feb.2018, 08:35:02 p.m. »
Doar ca asta are posibilitatea de a merge in 2WD fata de Suzuki. Probabil pentru economie de benzina.

Și Suzuki poate... mai există și alte modele în afară de Vitara   :)
« Ultima Modificare: 23.Feb.2018, 08:48:00 p.m. de gabineg »

The following users thanked this post: hugbear, gabineg