0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Fiecare sistem cu avantajele si dezavantajele lui. Jimny nu poate si utilzat in mod 4x4 pe sosea pentru ca nu are diferential central si paractic ai o masina cu tractiune spate in aceste conditii, unele modele ale ultimei generatii grand vitara au doar mod 4x4 ceea ce afexteaza consumul, actuala Vitara/SX4 are un sistem 4x4 orientat catre sosea si nu catre offroad samd. Alegi in fuctie de nevoi si posibilitati.
Salut!Noul Suzuki Vitara nu este conceput ca si masina de teren, cum este Jimny. Din acest motiv nu se poate echipa cu acelasi sistem de tractiune ca si Jimny.
Dar un reductor ar fi putut sa-i puna. Subaru a reusit pe XV-ul de 1.6 manual, Jeep a reusit pe Renegade...
Reductor este spus impropriu la pozitia de multiplicare de cuplu. Subaru, pe modelele sale, nu stiu sa aiba aceasta multiplicare de cuplu. Are un sistem 4x4, electronic, foarte destept, dupa parerea mea- symmetrical all wheel drive. Dispune si de partajarea egala intre punti, a tractiunii, insa fara multiplicare de cuplu- 4x4 Low ...
@ulise, poti sa detaliezi putin? In special partea ingrosata. N-am inteles ce-ai vrut sa zici ... reductor? pozitia de multiplicare de cuplu? Stiu ce-i ala reductor la masini si reductie in general; insa nu reusesc sa-mi dau seama ce vrei sa zici.Apoi, in ce priveste Subaru, majoritatea modelelor lor de-a lungul timpului au avut reductor, inclusiv masinile de strada, de ex. Impreza. Posibil ca la generatia actuala sa mai fi renuntat la ele pe unele modele; chiar o sa cercetez problema, sunt foarte curios. Insa pe generatia ... penultima (cu aproximatie), inca mai existau reductoare, inclusiv pe Impreza (pe anumite piete), Outback, Forester. E diferit acum?P.S. cautand pe net diverse chestii, in ideea ca mi-a scapat mie ceva si Subaru a pus pe masini ceva ce eu credeam ca e reductor, dar nu era, ... , am gasit chestia asta. Ce ziceti de nenea ala cu SX4? Mai ales poza pe plan inclinat intre brazi. Ma intreb la cate mii de km schimba ambreiajul.
Doar ca asta are posibilitatea de a merge in 2WD fata de Suzuki. Probabil pentru economie de benzina.