Autor Subiect: tipuri de tractiune 4x4 pe Suzuki  (Citit de 44059 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Re: tipuri de tractiune 4x4 pe Suzuki
« Răspuns #60 : 18.Oct.2016, 11:04:49 a.m. »
Asta cam asa e, curios e de ce n-au facut-o prima data cand au bagat denumirea de allgrip, trebuia atunci sa fi facut asta pt toate masinile Suzuki!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline hugbear

« Răspuns #61 : 18.Oct.2016, 04:37:33 p.m. »
Mda... Cu ADEVĂRAT interesant ar fi fost dacă sistemul ar fi fost opțional pentru FIECARE model, așa încât clientul să poată opta, pentru orice mașină comandată, pentru unul din tipuri (sau nici unul, dacă se mulțumește cu juma' de tracțiune).
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #62 : 18.Oct.2016, 04:52:52 p.m. »
M-ai pierdut aici. Vorba prietenului  ;) nostru adrian_r5: desi vorbesti pe inteles, eu nu te pot pricepe!? Ce-ai vrut sa zici?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Cosmin09

« Răspuns #63 : 18.Oct.2016, 04:56:48 p.m. »
Adica eu la Vitara mea S sa-mi fi putut alege dintre AllGrip Auto, AllGrip Select sau AllGrip Pro. Dar nu am avut de ales pt ca Vitara de acum are doar AllGrip Select. Eu poate as fi ales AllGrip Pro, ca la Jimny. :)
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

The following users thanked this post: hugbear

Offline shpeedy

« Răspuns #64 : 18.Oct.2016, 05:10:04 p.m. »
Din ce stiu, doar la VW Amarok poti alege sistemele de tractiune ca optiuni, pe anumite nivele de echipare. La Jeep mi se pare ca sistemele de tractiune sunt diferite fctie. de nivelul de echipare.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline hugbear

« Răspuns #65 : 18.Oct.2016, 05:14:48 p.m. »
M-ai pierdut aici. Ce-ai vrut sa zici?
Ce-a zis Cosmin. ASTA ar fi fost un pas înainte pentru flexibilizare privind satisfacera nevoilor clientului, și nu născocirea unui trademark. Dar ar fi fost prea frumos. Și ar fi ieșit din trendul gloatei, în care Suzuki se zbate cu toate forțele să intre. :(

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #66 : 18.Oct.2016, 05:30:05 p.m. »
Multumesc de lamurire. Apropo de gloata, cred ca dansa intelege si apreciaza mai mult simbolul 4x4 de pe posteriorul unui Suzuki clasic, decat Allgrip-ul de acum, care pentru multi nu este decat o maladie de sezon... In legatura cu optionalele, ne-am obisnuit de mult ca fabricantul nostru sa nu agreeze configuratorul, ci sa faca 3-4 niveluri de echipare din care viitorii clienti pot sa aleaga.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline hugbear

« Răspuns #67 : 18.Oct.2016, 05:57:51 p.m. »
Apropo de gloata, cred ca dansa intelege si apreciaza mai mult simbolul 4x4 de pe posteriorul unui Suzuki clasic
Eu mă referisem la gloata restului de producători auto... :D

Offline ulise

« Răspuns #68 : 05.Nov.2016, 04:55:13 a.m. »
Adica eu la Vitara mea S sa-mi fi putut alege dintre AllGrip Auto, AllGrip Select sau AllGrip Pro. Dar nu am avut de ales pt ca Vitara de acum are doar AllGrip Select. Eu poate as fi ales AllGrip Pro, ca la Jimny. :)

Salut!

Noul Suzuki Vitara nu este conceput ca si masina de teren, cum este Jimny. Din acest motiv nu se poate echipa cu acelasi sistem de tractiune ca si Jimny.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline ulise

« Răspuns #69 : 05.Nov.2016, 05:07:48 a.m. »
La jimny cica ar fi cam asa:
Are cutie de transfer cu reductor FARA diferential central. Pe 2H e cuplata doar puntea spate. Pe 4H sunt cuplate ambele punti si neavand dif central ambele axe vor primi 50% din cuplul total al motorului. Pe 4L se mai introduce in plus in lantul cinematic (fata de 4H) si reductorul.

Asta am citit eu. Nu sunt mecanic si cu atat mai putin mecanic de 4x4:( (sunt diferente pe care am vazut ca unii mecanici nu le cunoaste:) si sunt fff de acord cu pexic cand spune "sa nu duci masina la cine nu se pricepe").

La un autoturism 4x2 exista un lant cinematic. La un 4x4, lantului initial i se mai adauga unul, pentru angrenarea celeilalte punti.  Pe 4L se introduce cealata pozitie a reductorului, ce implica o multiplicare de cuplu.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.