Autor Subiect: tipuri de tractiune 4x4 pe Suzuki  (Citit de 44055 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Re: tipuri de tractiune 4x4 pe Suzuki
« Răspuns #51 : 17.Oct.2016, 11:10:06 p.m. »
Mda... deci Jimny, intrebarea e daca o sa fie mai bun decat vechea varianta.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline shpeedy

« Răspuns #52 : 18.Oct.2016, 09:05:50 a.m. »
Eu n-am vazut prin respectivul anunt ca apare numele Jimny...

Mi-e neclar totusi cum o sa apara aceste tipuri de Allgrip - ca sisteme aferente fiecare unui tip de masina? Gen Allgrip Auto este pentru Ignis si Swift, Allgrip Select pe S-Cross si Vitara, Allgrip Pro pe Grand Vitara si Jimny (daca/cand or aparea noile generatii)? Sau pe un model poti gasi 1/2/toate cele 3 sisteme (gen ActiveDrive de la Jeep), fctie. de cat de tare in off-road se doreste a fi modelul respectiv?

LE: acum am citit si ce scrie pe Suzuki.hu...  :pardon: Dar tot mi-e neclar la care Jimny face referire - la cel actual sau ceva nou, ne-lansat inca?  :-/
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #53 : 18.Oct.2016, 09:28:07 a.m. »
Poate e doar o redenumire a sistemelor actuale, ideea celor din departamentele de marketing si pr...  :dknw:

Offline ariciul

« Răspuns #54 : 18.Oct.2016, 09:31:49 a.m. »
E clar ca e vorba de ceea ce vor scoate adica noul Jimny, de asta ziceam daca e bine sau nu, noua varianta va fi la fel de buna oare ca cea veche? Sau vom ajunge sa cautam un Jimny mai vechi, sh pentru ca alea erau mai bune? De asta imi e teama! Pacat ca n-am bani, mi-as lua un Jimny din generatia actuala, sigur se vor face niste reduceri cand va apare cel nou!

PS - nu are cum sa fie o redenumire pentru ca Jimny actual nu are allgrip! Deci nu au ce sa redenumeasca!

Offline shpeedy

« Răspuns #55 : 18.Oct.2016, 09:51:49 a.m. »
Allgrip este o denumire comerciala, nu denumirea unui anume sistem...

Se poate lua decizia ca sistemul 4x4 de pe Jimny actual sa fie denumit Allgrip Pro. Sistemul 4x4 cunoscut acum sub denumirea de Allgrip a aparut intr-o versiune mai simpla pe SX4 (Classic, de acum) - in Europa nu avea vreo denumire, dar in America de Nord se numea iAWD. Daca e sa ne uitam la grupul VAG de exemplu, sub denumirile comerciale aferente fiecarei marci (4motion la VW, Quattro la Audi) se ascund de fapt diferite tipuri (si/sau versiuni) ale unor sisteme Haldex sau Torsen.

Cat priveste speranta ca viitorul sistem 4x4 sa fie mai bun decat cel actual de pe Jimny, asta va fi ceva foarte discutabil, trendul fiind ca - in general - sistemele mecanice sa dispara in detrimentul celor electrice/electronice. Toata lumea asteapta cu nerabdare noile generatii de Jeep Wrangler sau de Land-Rover Defender, in conditiile in care cam toate SUV-urile/off-roader-ele de pe piata au fost domesticite de la o generatie la alta (vezi primele generatii de CR-V, Rav4, X-Trail vs cele curente, sau faptul ca anumite off-roadere au si disparut din peisaj, cel putin la nivel european - Patrol).
« Ultima Modificare: 18.Oct.2016, 10:05:30 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ariciul

« Răspuns #56 : 18.Oct.2016, 09:57:43 a.m. »
Eu te-as contrazice, pentru ca fiecare producator cand realizeaza un anumit sistem il si boteaza intr-un anumit fel, deci capata si o denumire comerciala. De asta zic ca sistemul actual de pe Jimny e diferit fata de ceea ce avem pe SCross si Vitara! Altfel putem face afirmatia ca n-au facut schimbari intre timp de la nu stiu ce varianta de masina! Parerea mea! Daca gresesc , va rog sa ma corectati cu explicatiile de rigoare!

Offline Cosmin09

« Răspuns #57 : 18.Oct.2016, 10:02:24 a.m. »
Uite aici ca asa e cum zice @shpeedy: http://www.globalsuzuki.com/allgrip/. Descrierea sistemelor AllGrip Auto, Select si Pro si modelele pe care se regasesc deja acestea.

Si aici in limba romana: http://www.suzuki.ro/autoturisme/suzuki/noutati/suzuki-lanseaza-allgrip-la-salonul-auto-de-la-paris/

Eu cred ca pana la urma AllGrip va fi denumirea comerciala a sistemului 4x4 de pe toate modelele Suzuki, unele cu unul mai simplu (Auto), altele cu unul mai complex (Pro).
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline ariciul

« Răspuns #58 : 18.Oct.2016, 10:26:31 a.m. »
Clar, m-am linistit  :D

Just marketing!

PS - deci au sa scoata "noile masini Jimny" cu inscriptia allgrip pe spate  =))

Offline Cosmin09

« Răspuns #59 : 18.Oct.2016, 10:36:38 a.m. »
Pai de ce numai la Audi 4x4 sa fie denumit Quattro, la VW 4Motion sau Mercedes 4Matic?!

Acum are si Suzuki AllGrip :)
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022