Autor Subiect: tipuri de tractiune 4x4 pe Suzuki  (Citit de 44056 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline migabi

Re: tipuri de tractiune 4x4 pe Suzuki
« Răspuns #30 : 22.Mar.2015, 08:59:59 p.m. »
Parerea mea (personala) e ca tractiunea integrala te ajuta in a impinge limitele aderentei mai sus cat si recuperare stabilitatii mai rapide. M-am jucat asta iarna cu pozitiile butoanele de esp on/off si 2w/auto/lock si am ajuns la concluzia ca in modul 2wd pot accelera mai putin timp pana la intrarea corectiei esp fata de modul auto (50 respectiv 60-70km/h max); apoi am mai observat ca la pierderea aderentei, cu auto puteam sa stabilizez masina mult mai usor, la modul ca in curbe nu mai fugea lateral asa de mult ca in 2wd. Mentionez ca am sx4 2010 facelift si nu scross.

Legat de faptul ca unii soferi cred ca nu merita tractiunea integrala fiindca e folosita f rar, eu pot zice ca la fel si centurile de siguranta, cauciucuri de sezon, abs si esp sunt pt fraieri si ma bazez pe faptul ca stiu personal suficienti soferi care de pe vremea lui 1310 sau club R, pana in zilele noastre nu au avut incidente si nici nevoie de ele.

Ps : am uitat de airbaguri si de faptul ca eu conduc mai batraneste
« Ultima Modificare: 22.Mar.2015, 09:02:00 p.m. de migabi »
SX4 SE m16a awd 2011

Offline danr

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Bucuresti
« Răspuns #31 : 22.Mar.2015, 09:17:52 p.m. »
Va multumesc pentru sfaturi. La un moment dat mi-am pus intrebarea : Ce merita mai mult? Sa iau un model mai slab dotat dar cu allgrip sau in aceeasi bani sa iau modelul superior in dotari dar fara allgrip. Aceasta este marea mea dilema. Ce merita mai mult? Concret : Vitara Cool cu allgrip sau Vitara Passion fara allgrip dar cu optiuni suplimentare de genul: scaune incalzite, sistem multimedia cu display 7inchi + conectivitate smartphone+ Bluetooth + usb + camera de mers inapoi, climatizare automata (in locul celei manuale), geamuri electrice spate, jante aliaj (in locul celor de otel), volan imbracat in piele, lumini de zi cu led, ornamente interior cromate, inchizator usi cromate, oglinzi ext. in culoarea caroseriei.

Offline cristidav

« Răspuns #32 : 22.Mar.2015, 09:27:18 p.m. »
Spune si tu asa... Consider si mai util acum raspunsul meu de mai devreme. 4x4 daca chiar ai nevoie pentru namoale,zapana,drumuri proaste la munte. Daca nu, eu sincer as opta pentru dotari in locul tau. Cu toate ca merg des pe munte, si acum ma intreb daca ar merita costurile unui 4x4. Dar, sub deviza sub care mi-am luat SX4 si nu golf, octavia etc, as lua 4x4 pt linistea sufletului. Repet, daca simt nevoia si dispun de bani. Bafta in alegere ;)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline danr

• Jr. Member
  • **
    • Bucuresti
« Răspuns #33 : 22.Mar.2015, 09:33:49 p.m. »
Migabi mi-a confirmat ca sistemul in sine este activ si in cazul drumurilor normale in functie de conditiile de rulare si de situatiile ce apar ( curbe, aderenta etc).In plus allgrip are si modul SPORT care in cazul motorului pe benzina poate oferi un plus de demaraj la depasiri rapide. Nimeni insa nu vorbeste nimic despre fiabilitatea sistemului. Vad ca sunteti posesori de masini care au deja 4 sau 5 ani. Nu au aparut probleme de functionare? Sistemul in sine este fiabil?

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #34 : 22.Mar.2015, 09:41:42 p.m. »
Sistemul nu pune probleme, doar costuri ceva mai mari la revizie, uleiul trebuie schimbat din când în când. Se mai pot strica simeringurile și lăcrimează ulei, dar astea se schimbă ușor și relativ ieftin.

Offline migabi

« Răspuns #35 : 22.Mar.2015, 09:45:33 p.m. »
Daca este aceeasi motorizare, cam toate optiunile suplimentare le poti monta aftermarket, in timp. Cu tractiunea sunt sanse slabe, insa.
Ok, stiu ca am o parere polarizata in ceea ce priveste tractiunea.

Diferentialul electric in versiunea veche pare a fi acelasi ca la Mini (furnizat de ZF) si este destul de fiabil din ce am tot gugalit dupa el. Nu stiu sa iti zic daca e acelasi.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline danr

• Jr. Member
  • **
    • Bucuresti
« Răspuns #36 : 22.Mar.2015, 09:54:44 p.m. »
M

Offline danr

• Jr. Member
  • **
    • Bucuresti
« Răspuns #37 : 22.Mar.2015, 09:59:50 p.m. »
Motorizarea este aceeasi. Sistemul este identic cu cel montat pe S-CROSS si are 4 moduri de lucru SPORT - SNOW - LOCK - AUTO. Din cate inteleg de la rexkrokiDAU care are S-CROSS, se comporta bine pina acum. 

Offline shpeedy

« Răspuns #38 : 22.Mar.2015, 10:26:37 p.m. »
La cum se prezinta acest sistem Allgrip - ca functionare si greutate - eu il vad mai degraba ca un sistem de siguranta a masinii. Si asa cum la ora actuala nu prea faci rabat la ABS/ESP/airbag-uri, in cativa ani si sistemele de asistenta de genul Allgrip-ului o sa devina obisnuite. Drept urmare, de ce sa nu faci acum pasul ?!

In ceea ce priveste diferenta de bani, cred ca ar trebui vazuta putin mai pragmatic problema: masina o iei pentru 4-5 ani, cel putin. Astfel, cei 1,700Euro diferenta s-ar traduce in aproximativ 400Euro/an (35Euro/luna). Chiar daca dai respectivii bani, in aceasta perioada te poti bucura de toate dotarile suplimentare, inclusiv Allgrip. In plus, asa cum spune si colegul gabineg, ai un avantaj in plus la vanzare...
« Ultima Modificare: 22.Mar.2015, 10:28:30 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #39 : 22.Mar.2015, 11:07:34 p.m. »
Motorizarea este aceeasi. Sistemul este identic cu cel montat pe S-CROSS si are 4 moduri de lucru SPORT - SNOW - LOCK - AUTO. Din cate inteleg de la rexkrokiDAU care are S-CROSS, se comporta bine pina acum.
Pe S-Cross îl am de putina vreme, am doar 17.500 km cu el, deci nici probleme nu am avut. Dar în principiu e același sistem cu cel de pe SX4 clasic, doar puțin modificat pe partea de software. Cu precedentul SX4 am parcurs 240.000 km și nu am avut probleme, în afara de doua simeringuri schimbate.