Autor Subiect: PRIZA BRICHETA  (Citit de 3638 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline laur

PRIZA BRICHETA
« : 31.Mai.2013, 05:44:39 p.m. »
Salut. A demontat cineva priza de bricheta la Sx4-Sedici.Vreau sa alimentez o statie cb la 12v si nu stiu sa dau afara priza. Interesul meu este de a nu sta alimentata statia pemanent.Sau daca aveti idee, de unde pot lua 12v atunci cand se pune contactul ?
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline Laurentiu

Re: PRIZA BRICHETA
« Răspuns #1 : 31.Mai.2013, 06:05:06 p.m. »
Vreau sa alimentez o statie cb la 12v ... Interesul meu este de a nu sta alimentata statia pemanent.
In primul rind statia CB are intrerupator (power ON/OFF) si poate fi decuplata de la alimentare ori cind doresti. In al doilea rind, chiar alimentarea prizei originale montata pe masina trece prin intermediul cheii de contact.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline LeonardSZK

« Răspuns #2 : 31.Mai.2013, 07:34:56 p.m. »
Trebuie demontata o parte din consola centrala, vezi poz. 34 : http://www.suzuki-cat.ru/?&action=detail&region=EU&modeltitle=SX4&model=RW416&modif=01&gr=5&page=190&pagetitle=INSTRUMENT+PANEL+%28LHD%29.
Ai grija la consumul statiei, sa nu fie mai mare decat suporta firele de la bricheta, nu sunt prea groase!
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 01.Iun.2013, 09:02:32 a.m. »
Ai grija la consumul statiei, sa nu fie mai mare decat suporta firele de la bricheta, nu sunt prea groase!
  :) Statia e CB (emisie - receptie) si nu amplificator audio iar firele de la bricheta tin aprox 8 A. ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline laur

« Răspuns #4 : 03.Iun.2013, 08:46:50 a.m. »
In primul rind statia CB are intrerupator (power ON/OFF) si poate fi decuplata de la alimentare ori cind doresti. In al doilea rind, chiar alimentarea prizei originale montata pe masina trece prin intermediul cheii de contact.
Stiu lucrul acesta si asta chiar vreau, dar nu stiu cum pot scoate bricheta sa ma leg direct la bornele ei, pentru a nu tine priza ocupata cu statia, sau macar un contact care ramane fara curent atuci cand scot cheia. Faptul ca are intrerupator statia este ok, daca se intampla sa uit sa-l pun pe OFF ? Ca se descarca bateria nu este o problema, dar daca se lasa cu artificii ?
« Ultima Modificare: 03.Iun.2013, 08:55:19 a.m. de laur »
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline laur

« Răspuns #5 : 03.Iun.2013, 08:56:33 a.m. »
Stiu lucrul acesta si asta chiar vreau, dar nu stiu cum pot scoate bricheta sa ma leg direct la bornele ei, pentru a nu tine priza ocupata cu statia, sau macar un contact care ramane fara curent atunci cand scot cheia. Faptul ca are intrerupator statia este ok, daca se intampla sa uit sa-l pun pe OFF ? Ca se descarca bateria nu este o problema, dar daca se lasa cu artificii ?
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 03.Iun.2013, 10:24:39 a.m. »
1. ... nu stiu cum pot scoate bricheta sa ma leg direct la bornele ei...
2. ...daca se intampla sa uit sa-l pun pe OFF ? Ca se descarca bateria nu este o problema, dar daca se lasa cu artificii ?
1. Nu ai nevoie sa te legi direct pe fire daca iti cumperi un "alimentato intermediar" in forma de "Y".

2. Cind scoti cheia din contact sau o aduci pe "poz. 1", nu mai ai curent in contact si nici in bricheta asa ca poti lasa statia "uitata" pe ON.
  • Suzuki SX4

Offline Daniel42

« Răspuns #7 : 03.Iun.2013, 11:31:08 a.m. »
Pai " Laur " ca sa nu tii ocupata priza brichetei de ce nu cumperi o priza multipla , pe care sa o lipesti cu banda ei adeziva pe marginea de plastic a consolei pe acolo pe sub bord , pe partea pasagerului dreapta . Eu asa am si cind plec la drum mai lung , ca altfel nu este cazul , cuplez fara probleme si statia si GPS-ul si nu s-a topit nici un fir pina acum , cu precizarea ca drumurile dureaza ceva la 9-10 ore de mers incontinuu . Din cite cunosc consumul pe priza nu trebuie sa depaseasca 10 A . Deci ca siguranta sa ramai pe 8 A cum zice Laurentiu .  :)
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline laur

« Răspuns #8 : 04.Iun.2013, 12:41:23 p.m. »
Da, este o idee, dar ma gandeam sa fac totul definitiv referitor la statie, pentru ca se intampla de la trepidatii sa se miste stecherul in priza si tu sa crezi ca este ok (an patit cu detectorul)
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 04.Iun.2013, 03:21:23 p.m. »
...ma gandeam sa fac totul definitiv referitor la statie, pentru ca se intampla de la trepidatii sa se miste stecherul in priza si tu sa crezi ca este ok ...
Stecherele prizelor sint dotate cu arcuri lamelare care fac si contactul cu masa. O mica arcuire a lor le-ar face "neieshibile" din gaoacea lor. ;)

Prizele multiple sint dotate cu LED pe alimetare si poate fi vizualizata din cind in cind starea in care se afla iar cit priveste statia, prea putin timp nu vei auzi nimic in ea. Pe canalul 22 se comunica cam non-stop (mai un banc, mai o muzica, mai niste turci, mereu vei auzi cite ceva).  ;)
  • Suzuki SX4