Autor Subiect: Antigel  (Citit de 7726 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline MIKA

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Antigel
« : 28.Mai.2013, 12:11:06 a.m. »
Am vazut si pe forumul SX4 aceeasi mare problema cu tipul de antigel pe care trebuie sa il folosesti, conform manualului care precizeaza:  "ethylene glycol base phosphate type coolant". Link pt SX4 -  http://www.suzuki-club.ro/forum/piese-auto-sx4/antigel-sx4-1-5/.
Fapt pt care in continuare sunt cam nedumerit, ce tip de antigel este bun pt motorizarea 1.9 de la Grand Vitara? Ce recomanda cei de la service? Ce ati utilizat fara probleme?

Offline dafimoto

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 94
  • Gen: Bărbat
Re: Antigel
« Răspuns #1 : 31.Iul.2013, 01:21:54 p.m. »
Salut,

Ce ai rezolvat cu antigelul ? Ar trebui si eu sa completez cateva sute de grame si sunt interesat direct!
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDIS / 129 CP / 4x4 CU REDUCTOR / 5 USI

Offline MihaiCluj

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
    • Cluj
« Răspuns #2 : 07.Ian.2018, 02:52:23 p.m. »
Salut !
Sunt si eu nou pe grup si de curan am achizitionat un GV din 2007.
Daca poate sa imi spuna cineva ce fel de antigel (culoare) necesita.
Va multumesc !
  • Suzuki grand citată 2008

Offline Daniel42

« Răspuns #3 : 07.Ian.2018, 03:00:06 p.m. »
Pai chestia cu antigelul s-a mai discutat pe forum . Puneti fara probleme antigel G12 sau G12 + care este de culoare roz cu tenta spre movaliu  . Sa  fie fara silicati si cu etilen glicol . Apoi marcile sunt diferite asta nu prea conteaza decit la bani .  :) Atentie , sa nu amestecati intre ele decit cele de acelasi  tip . Eu acum ceva timp a trebuit sa completez ceva antigel si aveam Havoline G 12 + . Acum am completat cu acelasi tip dar marca Rowe Hitech . Cel mai cotat cu note bune este cica , HEPU G12 + care este de culoare movaliu .
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline MihaiCluj

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
    • Cluj
« Răspuns #4 : 07.Ian.2018, 03:06:25 p.m. »
Ok. Ms mult de informatie. O zi faina !
  • Suzuki grand citată 2008

Offline Floszk

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Buzău
« Răspuns #5 : 27.Nov.2020, 10:37:40 p.m. »
Sunt începător pe forum, scuze, ce înseamnă "Sa  fie fara silicati si cu etilen glicol" scrie în specificații pe eticheta produsului sau cumpăr G12 fără sa întreb detalii la vânzător?
  • Suzuki grand vitara 2006

Offline enicky

« Răspuns #6 : 27.Nov.2020, 11:59:43 p.m. »
....ce înseamnă "Sa  fie fara silicati si cu etilen glicol" scrie în specificații pe eticheta produsului sau cumpăr G12 fără sa întreb detalii la vânzător?
   Inseamna ca mi-am rupt ochii si degetele cautand acest antigel pe net, asa ca ori mergi la reprezentanta sa-ti dea ei, sau eu am luat HEPU la culoarea din rezervor si am completat.

HEPU=Antigel G12 care nu contine amine, nitriti, fosfati si silicati de cea mai inalta calitate. Acest antigel G12 ofera protectie pe tot parcursul anului impotriva inghetului si coroziunii atat pentru motoare diesel si benzina, este recomandat pentru radiatoare de aluminiu.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip