Autor Subiect: diferenta de viteza intre gps clarion si vitezometru  (Citit de 3429 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bogdanb

Re: diferenta de viteza intre gps clarion si vitezometru
« Răspuns #10 : 31.Mai.2013, 10:06:58 a.m. »
Nu permite nimeni prin lege sa folosesti alte anvelope decat cele omologate.
Nu stiu la cine sau la ce lege te referi. Este adevarat ca in Codul Rutier 2013 - vezi aici - scrie ca este contraventie "conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevazute în certificatul de înmatriculare". Dar aceasta nu face obiectul discutiei.
Dar chiar daca ar face, SX4 este omologat dupa cum stim, pentru doua dimensiuni: 205/60R16 si 195/65R15, cu o diferenta de diametru de 17mm. Acum, daca indicatorul e calibrat pe 205/60R16 si mergi cu 195/65R15, indicatorul iti va arata 100km/h, dar viteza reala va fi de fapt 97.3km/h.
QED  :D
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline BXXENL

« Răspuns #11 : 31.Mai.2013, 10:36:37 a.m. »
Tu ai zis ca e permis prin lege, iar eu am zis ca nu este.

Deoarece se permite prin lege utilizarea anvelopelor cu diametre de, parca +/-3% fata de diametrul din talon.

Eu am 4 dimensiuni omologate la smart, dar asta nu inseamna ca prin lege am voie sa imi pun o a 5-a, chiar daca sunt asemanatoare in diametrul total cu celelalte.

Vitezometrul nu este calibrat pentru cele 205/60R16, este calibrat sa fie OPTIMIST cu ele, iar cu cele 195/65R15 o sa fie si mai si. E o masura de a evita neplacerile cu radare, in alte parti daca depasesti si cu 1km/h viteza iti iei amenda. Deci daca ai avea vitezometrul calibrat la fix ar fi mult mai usor sa depasesti accidental cu 1-2km/h si sa iei amenda. Iar daca s-ar decalibra un pic, iarasi ar fi tragic.

Prin lege insa nu ai voie sa te abati nici macar cu 1%, ia incearca sa pui 225/50R16 si sa vezi, ca desi e diferenta de 0.23% intre ele tot iti iei amenda.

• SX4 1.5
Alex

Offline bogdanb

« Răspuns #12 : 31.Mai.2013, 12:19:37 p.m. »
Iti face placere sa ti se dea dreptate sau doar sa despici firul in patru? poftim: ai dreptate, si eu am gresit.
Dar repet: indiferent ca ai sau nu dreptate, este un aspect nerelevant si fara legatura cu subiectul discutiei.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline BXXENL

« Răspuns #13 : 31.Mai.2013, 12:38:18 p.m. »
Nu-mi place, si imi pare rau daca am lasat sa se inteleaga asta. Tu ai zis cu legea si apoi ai zis ca nu stii la ce lege ma refer eu. Nu ma refeream la niciuna pt ca nu exista, asta incercam sa zic, nimic altceva.

Nu caut sa am dreptate, m-am autosesizat si ti-am raspuns direct pt ca stiu ca e foarte prevalenta regula asta babeasca cu 3%, dar e doar un sfat, o indicatie, pt ca peste acest prag se modifica sesizabil comportamentul masinii. DPDV legal, rotile trebuie sa fie fix alea din talon, dpdv ingineresc, ai voie o abatere de pana in 3%. Tocmai pt ca e atat de des intalnita se face confuzia intre "e ok" si "legal", si de aia am raspuns, ca sa ne lamurim.

Daca sunt irelevante si fara legatura cu subiectul, nu ma supar sa se stearga posturile mele, dar te rog sa-ti editezi si postul tau astfel incat lumea sa nu creada ce ai scris in primul rand. Tinand cont totusi ca diametrul rotilor influenteaza direct viteza reala, as crede ca nu sunt total in pom.

Imi cer scuze ca am taraganat atat povestea.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #14 : 31.Mai.2013, 01:02:12 p.m. »
DPDV legal, rotile trebuie sa fie fix alea din talon...
In "talon" nu mai exista dimensiuni de roti (cauciucuri si jante); ele exista doar in C.I.V. si sint verificate doar in cadrul I.T.P.-ului.  ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!