Autor Subiect: diferenta de viteza intre gps clarion si vitezometru  (Citit de 3428 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline mivec

diferenta de viteza intre gps clarion si vitezometru
« : 27.Mai.2013, 05:45:01 p.m. »
Salutare, am observat ca pe gps imi arata 45-46 iar pe vitezometru 50. Mi se pare cam mare diferenta,  nu stiu la viteze mai mari cum e , sunt inca in rodaj si nu am apucat sa ies din oras, eram curios sa aflu daca e numai la mine asa. Masina are aproape 500 km, sunt foarte multumit , e exact cum ma asteptam, o japoneza veritabila. Consumul la pompa a iesit 9,25 dupa primul plin cu care am facut 432 km numai urban.
Cei 432 de km i-am facut pana s-a aprins beculetul, iar la range imi arata 30 km. Este corect ca am aproximat ca am consumat 40 de litri din cei 50 pana la aprinderea becului?
Va multumesc si sa ne auzim cu bine !
Suzuki Vitara Luxus 1.6 AT 4WD
Mitsubishi Outlander 2.4 mivec cvt 2008
Mercedes-Benz V-Class V250 Exclusive 4matic 2017

Offline NicNic

Re: diferenta de viteza intre gps clarion si vitezometru
« Răspuns #1 : 27.Mai.2013, 06:28:13 p.m. »
Salutare si bine ai sosit pe forum.

Sa stapanesti masina cu placere, multi, multi kilometri!

Eu am varianta Navi, cu GPS Clarion si eroarea de afisare a vitezei este de circa 10% mai putin pe GPS fata de computerul de bord.
Consumul de 9,25% este chiar bun pentru un motor in rodaj. Vei simti o diferenta semnificativa in funtionarea mtoruli, implcit si a consumului, dupa cateva mii de kilometri rulati.
Estimarea cu 40 de litri consumati din rezervor, de la plin pana la aprinderea becului, nu e chiar ca la masina mea: la SUVI inseamna cam
42-44 litri de benzina.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline hugbear

« Răspuns #2 : 27.Mai.2013, 06:31:35 p.m. »
Bine ai venit! Sa te tina!

Da, asta e diferenta intre indicatiile vitezometrului cu roti de dimensiuni nominale si indicatiile GPS-ului (fie el on-board sau extern). La viteze mari diferenta se pastreaza. Paradoxal, deoarece ar trebui ca diferenta sa creasca. Probabil eroarea negativa introdusa in softul de traducere a vitezei e facuta in mod intentionat neliniara pentru mentinerea la ~5km/h sub viteza reala. Btw, la celelalte agregate din semnatura care e diferenta de viteza?
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 27.Mai.2013, 07:08:50 p.m. »
...am observat ca pe gps imi arata 45-46 iar pe vitezometru 50. Mi se pare cam mare diferenta...
Cam la toate masinile din ultima generatie se pastreaza aceasta diferenta (- 5 km/h) intre o viteza reala (GPS) si vitezometrul masinii. Cauza precisa o stiu doar constructorii iar noi doar o banuim ca fiind o minima masura de protectie.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline roberto

« Răspuns #4 : 27.Mai.2013, 07:16:35 p.m. »
La Suzuki inca nu am studiat. La Skoda, intre 0-150km/h bordul indica exact ca GPS-ul. La 200km/h pe bord, GPS-ul indica 193km/h.
La Logan diferentele sunt mult mai mari, de 7-8km/h, la viteze de 140-150.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline mivec

« Răspuns #5 : 27.Mai.2013, 08:26:12 p.m. »
La celelalte chiar nu am fost curios , poate imi voi face timp sa verific.
Cred ca voi deschide un topic si la jurnal de bord daca am timp, seara buna !

Offline bogdanb

« Răspuns #6 : 30.Mai.2013, 03:16:00 p.m. »
Deoarece se permite prin lege utilizarea anvelopelor cu diametre de, parca +/-3% fata de diametrul din talon.
Evident, aceasta induce o diferenta in afisajul vitezometrului. Pot presupune, argumentat cfu articolul de aici ca exista niste recomandari internationale printre producatorii de masini in ce priveste abaterea in jos a indicatiei fata de viteza reala.
Pe de alta parte, viteza aratata de GPS ar parea absoluta; dar si aici suspectez o abatere datorata duratei de comunicare intre aparat si satelit si nu numai; de exemplu, in ce priveste acutratetea pozitionarii, exista reglementari internationale ca GPS-urile de pe piata sa aiba o eroare de cateva zeci de metri - deci nici viteza afisata nu as zice ca e chiar cea reala...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline BXXENL

« Răspuns #7 : 30.Mai.2013, 03:47:56 p.m. »
Nu permite nimeni prin lege sa folosesti alte anvelope decat cele omologate.
  • SX4 1.5
Alex

Offline mivec

« Răspuns #8 : 30.Mai.2013, 05:36:06 p.m. »
Pai sa vedem la iarna cu rotile de 15 daca e la fel

Offline BXXENL

« Răspuns #9 : 31.Mai.2013, 08:29:27 a.m. »
Pai cu rotile pe 15 va fi si mai mare diferenta, pentru ca sunt mai mici un pic in diametrul total.
  • SX4 1.5
Alex